1. Pirmiausia, reikia išskirti vieną pagrindinę dominuojančią spalvą, kurią papildytų įvairūs jos tonai, atspalviai. Lengviausias būdas yra pagrindinius baldus, tokius kaip, pavyzdžiui, sofa, pasirinkti pagrindinės spalvos, o paskui jau papildantys, smulkesni baldai ir aksesuarai gali būti įvairių pagrindinės spalvos atspalvių. Iš tikrųjų, kad ir kaip tai atrodytų keista, bet monochrominiame interjere atsiranda galimybė naudoti daugiau skirtingų atspalvių variantų nei polichrominiame interjere.

Monochrominis interjeras (Interjero ABC  nuotr.)

2. Pasirinkus šviesesnius atspalvius kaip pagrindinius, jūsų patalpa ne tik atrodys šviesesnė ir erdvesnė, bet ir kupina elegancijos bet šiuolaikiškumo. Šviesesni vienspalviai interjerai yra harmoningi, veikia atpalaiduojamai, tarsi kviečia juose ilsėtis. Tuo tarpu tamsesnių spalvų interjeras bus drąsesnis, gyvesnis, atkreipiantis į save dėmesį, tačiau šiuo atveju labai svarbu išlaikyti balansą. Geriausia pasirinkti vieną objektą, kaip akcentinį, į kurį kryps dėmesys, o kiti elementai tegu būna šiek tiek ramesnių tonų.

Monochrominis interjeras (Interjero ABC  nuotr.)

3. Monochrominiame interjere galima didesnė raštų, formų ir tekstūrų įvairovė. Kadangi panašios spalvos atspalviai tarsi pranyksta erdvėje, formos, tekstūros ir raštai yra puiki priemonė duoti tam tikrą akcentą, įdomumą interjerui. Pavyzdžiui, neįprastų, įdomesnių formų kavos ar šoniniai staliukai iš karto išsiskirs iš erdvės ir taps akcentu.


Paprastai nėra rekomenduojama derinti per daug raštų interjere, tuo tarpu monochrominiam interjerui tai puikiai tinka. Lengviausia tai pasiekti su aksesuarais: austi kilimai, įvairių raštų ir skirtingų tekstūrų pagalvėlės ir pledai duos interjerui įdomumo. Augalai taip pat tinka monochrominiam interjerui, o skirtingų medžiagų maišymas suteiks gilumo interjerui. Meno kūriniai, tekstūriniai tapetai irgi puikus būdas pagyvinti vienspalvį interjerą, padaryti jį mažiau monotonišku.

Monochrominis interjeras (Interjero ABC  nuotr.)

4. Net ir kuriant monochrominį interjerą, galima pažeisti taisykles ir į interjerą „įmesti“ visiškai svetimą spalvą ir tokiu būdu tarsi suteikti interjerui šviežumo. Lengviausias būdas išsirinkti išsiskiriančią spalvą – paimti visiškai priešingą ūsų pasirinktai pagrindinei spalvai ir jos atspalviams. Juodos spalvos detalės irgi pasitarnauja monochrominio interjero pagyvinimui, suteikia jam gylio, asmeniškumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)