Kokios šių metų tendencijos dekoruojant stalą?

Tendencijų yra tikrai nemažai ir jos yra pakankamai skirtingos: natūralumas, gamta, bet ir metalas bei blizgesys.

Stalo ar namų dekorą pirmiausia reikėtų derinti prie interjero stiliaus. Nesirinkite vienadienių daiktų, madingų, bet niekur vėliau nepritaikomų dekoro elementų. Pavyzdžiui, geriau šioms šventėms įsigykite lininę staltiesę ar įsigykite naujas taures, kurias ir praėjus šventėms puikiausiai galėsite panaudoti.

Ilgaamžiškumo ir kokybės taisyklės galioja ir puošiant eglutę. Daug geriau kiekvienais metais papildyti savo žaisliukų kolekciją keliais vertingais, nei prisipirkti daug naujų ir eglutę puošti kardinaliai kitaip, atsižvelgiant tik į tą sezoną madingas spalvas.

Kokiomis spalvomis puošti savo namus šį sezoną?

Jeigu sunku nuspręsti, kokių spalvų šventinis dekoras tiktų prie jūsų namų interjero, geriausia rinktis klasikinę žalią ir ją derinti su auksu ar sidabru. Šis spalvų derinys tobulai tinka žiemos šventėms ir atrodo labai jaukiai bet kokiame interjere.

O jei norisi kažko ryškiau, reikėtų nebijoti šioms šventėms namus papuošti mėlynos spalvos dekoro elementais. Tačiau ryški spalva dekore turi būti viena, visos kitos spalvos – tik pirmosios papildymas, jos išryškinimas.

Švenčių stalo dekoras (Interjero ABC/www.duson.lt nuotr.)

Kaip derinti dekoro elementus tarpusavyje?

Dekoras atrodo geriausiai, kai derinamos trys tekstūros, trys skirtingo tipo elementai. Pavyzdžiui, medis, keramika ir linas. Labai gražiai kartu atrodo stiklas, metalas ir medis. Nereikia bijoti kartais maišyti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamų dalykų, žinoma, nepamirštant saiko. Kai stalo dekoras yra labai vientisas, kai naudojamas tik medis, tik metalas ar tik stiklas, viskas atrodo nuobodžiai ir net šaltai.

Švenčių stalo dekoras (Interjero ABC/www.duson.lt nuotr.)

Kokios pagrindines stalo dekoro taisyklės?

Labai svarbi taisyklė – nedėti ant stalo labai didelių kompozicijų, kurios gali trukdyti bendrauti ar net matyti prieš jus sėdintį žmogų. Optimalus aukštis – 30 cm. Tiems, kurie šiais metais suplanavę tikrai įspūdingas ir aukštas dekoracijas, geriau būtų jas padėti stalo šone. Atrodys įdomiai ir netrukdys.

Švenčių stalo dekoras (Interjero ABC/www.duson.lt nuotr.)

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją