– Kokios interjero tendencijos klostosi rudeniui? Spalvos, medžiagos, formos – ar turėsime pasikeitimų?

– Pirmiausia, 70 -ųjų sugrįžimas – daugiau džiugesio ir daugiau spalvų. Rudenį pasitinkame šilta spalvų palete! Dominuoja tokios spalvos kaip rausvai ruda, oranžinė, rusva ir kiti šilti rudos spalvos atspalviai.


Šiam stiliui būdingas faktūrų ir ornamentų miksavimas. Minkštieji baldai – apvalių, aptakių formų. Kietieji baldai – ant plonų kojelių, neįmantraus dizaino ir šiltos atspalvio medienos spalvos. Šiuolaikiniuose interjeruose daugiau personalumo, individualumo ir meninės išraiškos.

Išlieka gamtos inspiruotas minimalizmas. Nemėgstantys ryškių spalvų, gali rinktis šiltų, neutralių spalvų interjerus. Toks ramių atspalvių interjeras sukurs darnią erdvę bei padės susikaupti.

Medis interjere ( www.boconcept.lt / Interjero ABC nuotr.)

Nereikėtų namų perkrauti aksesuarais. Prioritetas skiriamas daiktams, kurie atlieka funkciją namuose. Tai gali būti kilimas, šviestuvas, originalus veidrodis.

Būdingi šilti neutralūs atspalviai, ilgus metus dominavusią šalto atspalvio medieną, keičia šilto tono medienos apdailos detalės.

– Apskritai, ar interjero dizaine įtakos turi sezoniškumas? Ar klientų norai vasarą ir žiemą skiriasi? Jei taip, kaip skiriasi, kokiais klausimais?

– Namų įrengimui sezoniškumas didelės įtakos neturi. Jei tai individualaus namo įrengimas, tai jo statyba užtrunka ilgesnį laiką ir natūraliai šeimininkas tarsi pragyvena visus sezonus. Juk apie interjerą pradedama galvoti dar pačioje namo statybų pradžioje. Galbūt vasarą daugiau dėmesio yra kreipiama lauko terasai, balkonui, lauko baldams. O šaltajam sezonui prasidėjus – į jaukius kilimus, minkštus pledus, pagalvėles.

Interjero ABC dizainerė Karolina Čirbaitė (Interjero ABC nuotr.)

– Ko šį sezoną negalima daryti savo namuose, kas jau bus nebemadinga?

– Pastebima, kad interjeras, kuriame viskas balta, pradedant nuo virtuvės, sofos, sienų, užtiesalų ir pan., jau visiškai nebemadingas. Balta virtuvė užleidžia savo pozicijas šiltesniems atspalviams. Baltos sienos tegu lieka, bet pripildykite jas kontrastingomis spalvomis.

Praleidžiant vis daugiau laiko namuose, žmonės natūraliai pradėjo ilgėtis spalvų, tekstūrų, skirtingų medžiagų. Žmonėms pradėjo rūpėti, kaip jie jaučiasi savo namuose, kuo namai kvepia ir kokie garsai juose skamba. Žinoma, nepamirštama ir funkcionalumas bei estetinis vaizdas.

Balta spalva interjere

Šaltas minimalistinis ir industrinis stilius taip pat tampa nebepopuliarus. Klientai nori jaukių, jų pačių asmenybę atspindinčių namų, o ne šaltų plytų sienų ar daug matalinių, šaltų liesti paviršių.

Kuo toliau, tuo labiau klientai nebenori atviros virtuvės sujungtos su svetainės zona. Ši tendencija yra paveikta pandemijos. Žmonės nori atskirų erdvių, privatumo.

Rasa Tomkienė

– Su kokiomis naujomis į rudenį žengia „Interjero ABC“ komanda?

Reaguodami į rinkos poreikius, išleidome jau 3-iąjį knygos „Interjero ABC” tiražą. Džiugu, jog žmonėms iš ties rūpi interjero dizainas. Jie domisi ne tik kaip stilingai apsirengti, bet ir nori gyventi gražiuose, išpuoselėtuose bei jų asmenybę atspindinčiuose namuose.

Naują sezoną pradeda ne tik būstų šeimininkai, bet ir „Delfi Būstas“ kanalo rubrika „Interjero ABC“, kurioje interjero studija „Interjero ABC“ jau trečius metus dalinsis naudingais patarimais apie būsto įrengimą, apžvelgs aktualias interjero tendencijas. Visus ankstesnius straipsnius rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją