1. Marmuras visa dar išlieka populiarumo viršūnėje. Tai gali būti tiek natūralus akmuo, tiek gamtoje randamo natūralaus rašto atkartojimas plytelėse. Dėl šiuolaikinių technologinių gamybos ypatumų aukštos kokybės marmuro imitacijos plytelės jau sunkiai atskiriamos nuo natūralaus marmuro akmens. Tendencija – kuo didesnis, dar vadinamas XXL dydžiu, plytelės formatas, galintis siekti net ir iki 3.20 metro aukščio.

Vonios kambario dizaino pasikeitimai (Interjero ABC/www.linea.lt nuotr.)

Pasak „Linea” plytelių salono vadybininko Lauryno Stančiausko, šiandien salono klientai vis dažniau ieško XXL plytelių ir tam yra gerų priežasčių. Tie, kurie dar nėra susidūrę su didelio formato plokštėm, tokios plytelės palieka įspūdį, kadangi su viena plokšte galima uždengti didelį sienos plotą nuo pat grindų iki lubų. Ypač dažnai klientai renkasi marmuro imitacijos plytelės, kadangi geriau matosi marmuro gyslų tęstinumas, tuo pačiu vonios kambarys atrodys mažiau margas, lyginant su mažesnio formato marmuro imitacijos plytelėmis. Naudojant tokias plokštes vonios kambarys turės mažiau tarpų tarp plytelių, kurios laikui bėgant gali apsinešti nešvarumais. XXL plytelių panaudojimas gan platus: jas galima naudoti ne tik vonios sienoms ir grindims, bet taip pat ir kriauklės apdailai, stalviršiui, virtuvės salai, televizoriaus arba židinio sienai.

Vonios kambario dizaino pasikeitimai (Interjero ABC/www.linea.lt nuotr.)

2. Jau kurį laiką namų interjere vyraujantys gamtos motyvai persikelia ir į vonios kambario interjero dizainą. Paprasčiausias būdas atnaujinti vonios kambarį – joje pradėti auginti augalus. Augalai ne tik estetiškai džiugins akį, bet ir turi raminamą poveikį, padeda kovoti su bakterijomis ir blogais kvapais. Žinoma, reikia pasidomėti, kokios būtent augalų rūšys tinkamos auginti vonioje. O tiems, kas neturi laiko ar noro rūpintis augalais, plytelių gamintojai sukūrė itin natūraliai atrodančių augalų ar gyvūnų vaizdus ir juos perkėlė ant plytelių. Tokios plytelės gali pasitarnauti kaip akcentinė siena ir sukurti visai kitokią, nei mes esame įpratę matyti, vonios kambario atmosferą. Gamtos motyvus imituojančios plytelės duos akcentą vonios kambariui, suteiks gyvybės ir žaismingumo. Tokios plytelės gali būti puikus sprendimas ir vaikų vonios kambariui. Jos ne tik pakelia nuotaiką, bet laikui bėgant tokios plytelės liks ilgaamžėmis – neatrodys, kad vonios kambario interjeras skirtas tik vaikams.

Vonios kambario dizaino pasikeitimai (Interjero ABC nuotr.)

3. Kalbant apie santechnikos prietaisus, toliau populiarios išlieka laisvai pastatomos vonios, kurios dažnai tampa pagrindiniu vonios kambario akcentu. Tie, kas nemėgsta gulėti vonioje, vis dažniau renkasi taip vadinamą walk in tipo dušą su stacionaria dušo kabinos sienele. Tokio tipo dušą itin lengva prižiūrėti, jis neapsunkina erdvės, atrodo estetiškai ir moderniai. Kuo toliau, tuo vis labiau populiarėja ne tik juodi, bet ir žalvario ar vario spalvos maišytuvai. Jie sušildys minimalistinio dizaino vonią, taip pat puikiai derės ir klasikinio stiliaus vonioje. Spalvoti santechnikos prietaisai taip pat išlieka populiarūs.

Vonios kambario dizaino pasikeitimai (Interjero ABC nuotr.)

4. Kaip ir namų interjero dizaine, taip ir vonioje karaliaus natūralios žemės spalvos. Pati populiariausia – žalia spalva su visais savo atspalviais. Ji puikiai derės su vis populiarėjančiais vario ar šlifuoto aukso spalvos maišytuvais. Kitos žemės spalvos, kurios vyraus vonios kambariuose, tai ruda ir jos atspalviai: taupė, nude, biežinė spalva, o pati populiariausia - terakota. Terakotos spalva skleidžia pozityvią energiją, nukelia mintimis į prie Viduržemio jūros esančią vilą. Galima kloti tiek visą vonios kambarį terakotos spalvos plytelėmis, tiek pasirinkti švelnesnio, persiko atspalvio rankšluosčius bei kilimėlius kaip akcentą.


5. Modernios technologijos neaplenkė ir vonios kambario. Patys populiariausi išlieka išmanūs veidrodžiai bei klozetai. Išmanus klozetas turi sėdynės pašildymo, apsiplovimo bei daugybę kitų ne tik komfortą teikiančių, bet ir vandenį taupančių funkcijų. Kai kurie moderniųjų technologijų įrenginiai sukurti tam, kad kovotų su bakterijomis ir nemaloniais kvapais. Viena tokių - pažangi tualeto kvapų pašalinimo sistema, kuri neleis pasklisti ore sklindančioms bakterijoms, virusams ir nemaloniems kvapams vonios kambaryje.

Vonios kambario dizaino pasikeitimai (Interjero ABC/www.bekvapiswc.lt nuotr.)

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją