1. Būtina atsižvelgti į būsto dydį. Tai viena didžiausių klaidų, kuomet nuodugniai neišnagrinėjus būsto dydžio, yra parenkami per dideli ar per maži baldai. Naujakuriai išsirenka baldą ar kitą interjero detalę, kuri jiems labai patiko, galbūt netgi ją buvo nusižiūrėję interjero salone ar internete dar prieš įsigyjant būstą. Galbūt tokiu būdu ir yra išpildoma svajonė, tačiau dažnai ji nuvilia, kuomet pastačius baldą į vietą, aiškiai matosi, kad salone ar reklaminiame vaizde jis atrodė žymiai geriau.

Būsto planavimo klaidos

2. Per vėlai įtraukiamas interjero dizaineris. Dažnai naujakuriai interjero dizainerį įtraukia ne prieš pradedant apdailos darbus, o jų procese, kuomet pamato, kad reikia priimti daug sprendimų ir tam reikia specialų žinių. Tačiau tada jau ir dizaineris gali nebepagelbėti, nes dažnai elektra ar santechnikos vamzdžiai jau būna išvedžioti netinkamose vietose. Prieš samdant apdailos meistrus, patartina pasikonsultuoti su profesionalu bent dėl išplanavimo, santechnikos bei elektros taškų.

Būsto planavimo klaidos

3. Visko per daug. Naujakuriai, prisižiūrėję gražių interjero nuotraukų internete, knygose, bando visa tai perkelti į savo namus. Domėtis tendencijomis, ieškoti įkvėpimo pintereste, instragrame ar kituose socialiniuose tinkluose tikrai patartina, tokiu būdu naujakurys gali pradėti suprasti, kas jam patinka, o kas tikrai ne. Ieškant patikusių interjero nuotraukų, pirmiausia atkreipkite dėmesį, kas jose patraukė. Vėliau, kuomet jau nuotraukų esate pririnkę pakankamai daug, bandykite jas sugrupuoti pagal stilių, spalvinę gamą ir padaryti iš to koliažą. Atrinkite labiausiai jums patikusius baldus, išbandykite dažų spalvas, pasižiūrėkite į jas įvairiu dienos metu, esant skirtingam apšvietimui.

Maža virtuvė

4. Per mažai uždarų lentynų, spintų daiktams susidėti. Net ir pats gražiausias interjeras gali būti sugadintas, jei jis bus apkrautas buities daiktais. Tad apgalvokite iš anksto, kur ir kokius daiktus ketinate dėti. Galbūt jūs didelį dėmesį skiriate valgio darymui ir turite daug su tuo susijusių prietaisų, tuomet ūkinė spinta ar gilus stalčius galėtų būti išeitis, kur juos visus tvarkingai ir patogiai sukrauti. Vonioje taip pat turėtų būti pakankamai vietos visoms higienos priemonėms susidėti. Žinoma, vonia be uždarų spintelių, su idealiai išlygintais bei susuktais rankšluostukais atvirose lentynose atrodo puikiai, bet tik žurnalo fotografijose, spa centruose ar viešbučiuose, o realybėje, tas pats vonios vaizdas apkrautas įvairiomis higienos priemonėmis, jau praranda savo žavesį. O ir valymas daiktais neapkrautos erdvės yra žymiai lengvesnis.

Būsto planavimo klaidos

5. Nepakankamas dėmesys skiriamas apšvietimui. Statytojai dažniausiai pasiūlo ir įrengia tik bazinį apšvietimą, pvz. išveda tik vieną pagrindinį šviesos tašką.

Primename, kad būna šių tipų apšvietimas: pagrindinis, aplinkos apšvietimas, patartina jį daryti reguliuojamą ir keisti atmosferą pagal poreikį; tikslinis, leidžiantis atlikti tam tikras veiklas, pvz. skaityti, gaminti valgyti ir pan.; bei akcentinis, apšviečiantis tam tikrus objektus, meno kūrinius bei kitus dekoratyvius elementus. Naudojant įvairaus intensyvumo lubų, sienų, grindų, stalo apšvietimo kombinaciją, namai bus ne tik jaukūs, bet ir funkcionalūs.

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją