Praėjusiais metais vyravęs natūralumu dvelkiantis namų interjeras išliko populiarus ir šiemet. R. Tomkienės teigimu, žmonės neatsisako žemės spalvų paletės, medžio, marmuro, vario ir kitų metalų akcentų savo namuose. Kita labai svarbi tendencija – tvarumas. Jis vis aktyviau veržiasi į naujakurių namus. Pašnekovės teigimu, jis šiemet dar labiau įtvirtins savo pozicijas. Naujakuriai ėmė rinktis ilgaamžius, natūralius gaminius ir yra pasiryžę tokias tradicijas tęsti.

Natūralumas, individualumas persikelia ir į namų apstatymo idėjas. Kaip jau sakė interjero dizainerė Rasa Tomkienė, žmonės renkasi ilgaamžius baldus. Interjero ekspertė Karolina Čirbaitė priduria, kad žmonės šiandien nevengia vintažinio stiliaus interjero elementų.

„Šiemet grįžta vintažiniai, senoviniai baldai. Tai kyla iš to, kad žmonės nori saugumo jausmo, grįžti į vaikystę, atsigręžia į savo šaknis. Vintažiniai baldai kuria individualų, savitą interjerą, stilių“, – paaiškina K. Čirbaitė.

Tvarumą į namus galima įsileisti ne tik įsigyjant naudotus, bet ir kelias funkcijas atliekančius baldus. Turėdami vieną baldą galime jį panaudoti skirtingoms veikloms. Tai tampa ypač aktualu mažuose būstuose. Kita vertus, K. Čirbaitės teigimu, pastebima, kad šiandien žmonės vis aktyviau galvoja apie didesnius, erdvesnius namus, turinčius didelį balkoną, terasą ar net nuosavą kiemą.

Japandi interjero stilius (Interjero ABC/www.interjerosala.lt nuotr.)

„Tuose būstuose, kuriuose mažai vietos, žmonės ieško tvarių ir komfortiškų jų įrengimo būdų. Bet yra ir kita tendencija. Žmonės iš mažų būstų persikelia į užmiestį, į nuosavą namą“, – sako pašnekovė.

K. Čirbaitė sako, kad interjero dizaineriui neretai tenka būti ir psichologu: padėti ir patarti naujakuriams, kurie priima vienus svarbiausių sprendimų savo gyvenime. Kartais tenka ir sutaikyti dėl spalvų interjere susipykusius sutuoktinius. Juk priėmus neteisingą sprendimą, jis gali erzinti dar ilgai. K. Čirbaitė ir R. Tomkienė pasidalija patarimais, kaip įsirengti būstą, nuo ko pradėti, kad vėliau neteiktų nusivilti.

1. Išsiaiškinkite savo poreikius, kas jums yra svarbiausia namuose, kokių daiktų jums reikia ir kokias funkcijas jie atliks.

2. Pasidarykite idėjų koliažą. Tai padės jums geriau pajusti spalvas, medžiagas, įvertinsite, kas dera tarpusavyje.

3. Panaršykite internete ir pasistenkite susirasti jums reikiamą informaciją, o jei atsakymų negaunate – kreipkitės į specialistus.

Virtuvė (Interjero ABC/www.inhaus.lt nuotr.)

4. Išsiaiškinkite, nuo ko reikia pradėti būsto įsirengimą pagal jūsų suplanuotą viziją. Gera pradžia – pusė darbo. Antraip vėliau kai kurių klaidų ištaisyti jau nepavysk.

5. Neskubėkite ir nevenkite konsultuoti su baldų, apdailos ekspertais. Važiuokite į baldų ir apdailos medžiagų prekybos vietas, kad susipažintumėte, ką šiandien siūlo gamintojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)