1. Baldai, pagaminti iš medžio, nėra tvarus pasirinkimas, nes jiems pagaminti turi būti nukirsta daugybė medžių, tuo tarpu baldai, pagaminti iš senos medienos ir prikelti antram gyvenimui, yra puikus pasirinkimas. Tai gali būti iš senos medienos pagaminti kavos staliukai, stalai, įvairios spintelės, komodos. Tokie baldai puikiai tiks ne tik kaimiško stiliaus interjeruose, bet gali tapti ir pagrindiniu akcentu moderniame interjere.

Agnė Kišonaitė, www.agneart.com nuotr.

2. Kitos tvarios medžiagos – bambukas, kamštis, džiutas. Bambukas yra tvirtas kaip medis. Jis yra vienas greičiausiai pasaulyje augančių augalų, jį galima panaudoti praėjus 4 metams nuo pasodinimo, tuo tarpu kitiems medžiams užaugti prireikia 60-70 metų.

Interjero ABC dizainerė Karolina Čirbaitė (Interjero ABC nuotr.)

Iš bambuko gaminami ne tik baldai, bet ir kilimėliai, užuolaidos, įvairūs interjero aksesuarai. Taip pat bambukas naudojamas parketui gaminti. Tokia grindų danga pasižymi ilgaamžiškumu ir tvarumu.

Bambukas (www.baliwood.lt nuotr.)

Kamštinė medžiaga, taip pat plačiai naudojama sienų ar grindų dangai, baldų gamybai. Išgaunant kamštinę medžiagą, medis nėra pažeidžiamas, naudojama tik medžio žievė. Be to, kamštis gali būti panaudojamas pakartotinai.

Džiutas taip pat yra greitai augantis augalas, labiausiai interjere paplitę – džiuto kilimai.
Kamštinė sienų danga (www.kork.lt nuotr)

3. Gaminiai iš perdirbto metalo, stiklo ar plastiko taip pat yra tvarus pasirinkimas. Vidaus ir lauko kilimėliai gali būti pagaminti iš perdirbto plastiko. Iš didelio tankio polietileno gaminami sulankstomi baldai. Iš perdirbto stiklo gaminamos įvairios vazos, šviestuvai, stalviršiai, grindų danga. Tokie gaminiai ne tik saugo gamtą, bet ir atrodo estetiškai.

Perdirbtas plastikas (www.baliwood.lt nuotr.)

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)