Kad būtų lengviau jį priimti, pabandykite atsakyti į toliau pateikiamus klausimus.

  • Dar kartą atidžiai apžiūrėkite patalpą. Kokia lubų dangos idėja kyla pirmiausia?
  • Įvertinkite patalpos lubų aukštį. Jeigu jos žemos, pakabinamą ir įtempiamą dangą, stambius lipdinius ar bet kuriuos kitus aukštį dar labiau sumažinančius sprendimus verčiau iškeiskite į ploną dažų sluoksnį. Jei, priešingai, lubos aukštos, galite rinktis bet kurį jums labiausiai patinkantį dangos variantą.
  • Kokie jūsų asmeniniai prioritetai: norėtumėte neutralios lubų dangos ar originalios, gal net ekstravagantiškos?
  • Atkreipkite dėmesį į tai, ką diktuoja pats interjero stilius: pavyzdžiui, klasikinio stiliaus būste puikiai dera lipdiniai, skandinaviško stiliaus – medinė, o industrinio stiliaus – betoninė danga. Ar galėtumėte tokius bei panašius sprendimus pritaikyti ir savo namuose?


Lubas galima dekoruoti šiais lubų dekoro elementais:

Sijos. Vienas dažniausių lubų dekorų – medinės sijos. Šis akcentas pasižymi nenuginčijama estetika ir yra ryškus stilistinis potėpis. Beje, toks kiekviename interjere derantis tekstūrinis elementas visada sukurs šilumos ir jaukumo jausmą erdvėje. Jei pageidaujate šios stilistinės detalės, galite atidengti ir palikti natūralius konstrukcinius balkius arba priderinti pasirinkto tipo naujus. Norite išskirtinesnio varianto? Lubas dekoruokite metalinėmis sijomis!

Lubų idėjos (Interjero ABC/www.bjarnumbaldai.lt nuotr.)

Lubų lipdiniai. Puikūs lubų dekoro elementai – gipsiniai lipdiniai. Norėdami luboms suteikti tokį subtilų akcentą, lengvai rasite pasirinktam stiliui ir konkrečiai erdvei tinkamiausią variantą: stilistinė jų įvairovė labai plati, taip pat galimi ir asmeniškai pritaikyti sprendimai. Papuoškite lubų kraštus apvadais, iš puošybinių juostelių suformuokite dekoratyvius rėmus, o šviestuvus įrėminkite rozetėmis. Visus dekoratyvius elementus galite rinktis baltus ar nudažyti prie bendro erdvės kolorito derančiais ryškesniais atspalviais.

Knygos “Interjero ABC” leidėja Rasa Tomkienė

Akcentiniai lubų elementai. Norite suteikti luboms išraiškingą potėpį? Pasirinkta ryškia danga, pakabinamomis plokštėmis ar nišomis pabrėžkite tik išskirti norimą plotą.

Apšvietimas. Nepamirškite, kad šviestuvai– taip pat puikus dekoro elementas, ne tik papuošiantis visą erdvę, bet ir išryškinantis lubas. Tebūnie tai prabangus sietynas, žaismingai iškabintos lemputės ar subtiliai išdėliotas LED apšvietimas, svarbiausia, kad rastumėte sau priimtiniausią stilistinį sprendimą.

Lubų idėjos (Interjero ABC/www.barselonaliving.lt nuotr.)

Kokias įprastų gipso pertvarų alternatyvas pasirinkti, rasite praėjusios savaitės Interjero ABC straipsnyje ČIA.

Daugiau interjerų idėjų ir nuotraukų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)