1. Leiskite, kad paveikslų kabinimo idėją padiktuotų pati siena

Kaip kabinti paveikslus? (www.baliwood.lt/Interjero ABC nuotr.)

2. Didelės plačios sienos reikalauja ir didesnio akcento, tebūnie tai vienas masyvus paveikslas ar mažesnių grupė. Siaurą sieną puoškite smulkesniais meno kūriniais.

Nepamirškite! Jeigu sienos forma akivaizdžiai yra horizontalus stačiakampis, meno kūrinius grupuokite horizontaliai, jei vertikalus stačiakampis – vertikaliai.

Kaip kabinti paveikslus? (www.essentialhome.eu/ www.decosense.lt/Interjero ABC nuotr.)

3. Jeigu ketinate sieną dekoruoti grupuodami daugiau meno kūrinių, juos galite kabinti simetriškai arba asimetriškai.

Simetrija erdvei suteiks pusiausvyros, tvarkos, malonaus griežtumo ir formalumo įspūdį. Grupuokite tos pačios stilistikos vienodo dydžio meno kūrinius.

Kaip kabinti paveikslus? (www.interio.lt/Interjero ABC nuotr.)

Asimetrija erdvėje sukurs stiprų vizualinį akcentą ir neformalią, atsipalaidavimo atmosferą. Grupuokite skirtingų formų ir dydžių meno kūrinius, bet juos kabinkite taip, kad vizualiai vieni su kitais susijungtų. Darnią kompoziciją sukurti bus lengviau, jei pradėsite nuo didžiųjų meno kūrinių ir greta jų pakabinsite mažesniuosius.

Kaip kabinti paveikslus? (www.luxurysparks.com/Interjero ABC nuotr.)

4. Paveikslą, įrėmintą fotografiją ar veidrodį kabinkite tokiame aukštyje, kad jo centrinis taškas būtų akių lygyje jums stovint. Jeigu ant sienos grupuosite daugiau meno kūrinių, akių lygmenyje taip pat turėtų atsidurti centrinis kompozicijos taškas.

Vis dėlto esate laisvi žaisti su šios taisyklės variacijomis: galbūt valgomajame ar svetainėje paveikslus kabinsite žemiau, kad jų centrinis taškas atsidurtų akių lygyje jums sėdint.

Kaip kabinti paveikslus? (www.luxurysparks.com/Interjero ABC nuotr.)

Atkreipkite dėmesį! Jeigu jūsų interjero stilius nėra eklektiškas, visiems grupuojamiems meno kūriniams parinkite vienodus rėmus.

5. Kabinamas virš baldo, tebūnie tai sofa, miegamojo lova ar komoda, meno kūrinys ar sugrupuota jų kompozicija neturėtų būti platesnė nei pats baldas, o idealiu atveju – sudarytų apie 75 proc. jo pločio.

Kaip kabinti paveikslus? (www.essentialhome.eu/ www.decosense.lt/Interjero ABC nuotr.)

6. Jei ant sienos kuriama meno kūrinių kompozicija, tarpai tarp jų turėtų būti ne didesni nei 15 cm, o geriausiai 5–7 cm.

7. Jeigu meno kūrinius kabinate vienoje horizontalioje linijoje, tarpai tarp jų turėtų būti maždaug 10–15 cm.

Kaip kabinti paveikslus? www.boconcept.lt/Interjero ABC nuotr.)

8. Ant sienos grupuodami meno kūrinius, nusibrėžkite įsivaizduojamą verti kalią liniją, kompoziciją dalijančią pusiau: abi jos pusės turėtų būti vienodo vizualinio svorio.

9. Erdvė atrodys vizualiai baigta, jeigu ant sienų kabinamų meno kūrinių spalvas derinsite su kambario dekoro koloritu.

Rasa Tomkienė

10. Nepamirškite, kad paveikslai gali sukurti puikias kompozicijas ir derinami su kitais ant sienų kabinamais originaliais elementais. Tai ypač tinka, jeigu norite meniškos grupės, bet neturite pakankamai tinkamų meno kūrinių.

Kaip kabinti paveikslus? (www.decosense.lt/Interjero ABC nuotr.)

11. Jūsų sieną papuošti gali ne tik meno kūrinių, bet ir gražiai įrėmintų veidrodžių kompozicija! Juos ant sienos kabinkite taip pat, kaip kabintumėte paveikslus. Tai itin geras pasirinkimas mažose, tamsiose patalpose, nes atspindžiai sukuria optinę erdvumo, šviesumo iliuziją.

Atkreipkite dėmesį! Prieš kurdami meno kūrinių kompoziciją, iš popieriaus išsikirpkite jų dydžius atitinkančias formas ir pagal patikusį principą suklijuokite ant sienos. Pasitikrinkite, ar vaizdas atitinka jūsų lūkesčius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)