Pagrindiniai bruožai

  • Dominuojantis žalios spalvos spektro koloritas.
  • Tekstūrą turinčių medžiagų gausa.
  • Išskirtinis dėmesys skiriamas praktiškumui.
  • Vešli tropinė lapija – pagrindinis namų dekoro elementas.


Tropinio klimato šalių gyvenimas glaudžiai siejasi su ramiu požiūriu į mus supantį pasaulį, komfortu, lengvumu ir svetingumu, kasdienybė čia judri, žmonės draugiški, nesuvaržyti, o stresas – tiesiog nepažįstamas. Tokią atmosferą, pasirinkę tropinio stiliaus interjerą, galite nesudėtingai sukurti ir savo namuose.

Interjero ABC. Tropikai namuose (Interjero ABC nuotr.)

Spalvos. Tropinis stilius akcentuoja egzotinę žaliąją gamtą bei jūros, vandenyno platumas, todėl ir šio interjero kolorite dominuoja visas žalios bei mėlynos spalvos spektras – nuo blyškių, subtilių iki vaiskių, energingų atspalvių. Juos galite naudoti tiek kaip dominuojančius, tiek pagrindiniams akcentams ar dekoro elementams pabrėžti. Tokią drąsią spalvinę gamą puikiai papildys natūralios, žemiškos spalvos: dramblio kaulo, smėlinė, šviesiai geltona, ruda.

Interjero ABC. Tropikai namuose (Interjero ABC nuotr.)

Medžiagos baldams ir dekorui. Kuriant tropinį namų dekorą itin svarbi tekstūrinė įvairovė: dažniausios realiai ar vizualiai šiurkščios, reljefinės, bet natūralios medžiagos – ratanas, palmių, mangų mediena, tikmedis, bambukas, džiovintos nendrės, kokosų lukštai, pynimas iš vytelių ar džiuto. Taip pat nesuklysite faktūriškai užbaigti pasirinkę kontrastingus jūros bangų nugludinto medžio elementus. Visos minėtos medžiagos puikiai tinka tiek sienų bei grindų dangai, tiek baldams, langų dekorui (žaliuzėms, ritininėms užuolaidoms) ar įvairiems namų puošybos sprendimams. Prabangų vaizdą sukursite iš šių medžiagų pagamintų baldų pagrindą derindami su natūralaus audinio smėlinio ar dramblio kaulo atspalvių minkštosiomis jų dalimis.

Interjero ABC. Tropikai namuose (Interjero ABC nuotr.)

Grindys. Visada drėgnas, vėjuotas ir smėlingas tropinis klimatas diktuoja daugelį praktinių namų įrengimo sprendimų. Vienas tokių – priežiūros nerei kalaujančios grindys. Todėl jų dangai rinkitės praktiškas, lengvai valomas medžiagas – kietmedį, bambuką, keramines plyteles.

Interjero ABC. Tropikai namuose (Interjero ABC nuotr.)

Dekoras. Pagrindinis tropinio stiliaus akcentas – vešlios egzotinės lapijos elementai, kuriems pabrėžti galite rinktis tiek gyvus augalus, tiek jų motyvais dekoruotą tekstilę, tapetus ar aksesuarus.

Rasa Tomkienė

Galvodami apie tinkamiausius sprendimus, niekada nesuklysite namų puošybai pasirinkę stambialapius bananmedžius ar palmes. Toks dekoras tinka visoms šio stiliaus būsto erdvėms, nepriklausomai nuo pagrindinės jų funkcijos. Savuose namuose derinkite ir kitus jums patinkančius tropinius elementus: miegamojo sieną papuoškite paveikslu su džiunglių faunos – tropinių paukščių, žuvų, reptilijų – motyvais, svetainės erdvėje pritvirtinkite hamaką, o virš valgomojo stalo pakabinkite šviestuvą iš kokosų lukštų. Taip pat tinkami raižytos medienos elementai, metalinės dekoracijos.

Nuo šiol „Delfi Būstas" kiekvieną šeštadienį publikuos ištrauką iš Rasos Tomkienės ir Gintarės Adamonytės knygos „Interjero ABC".