1. Pabrėžtinai rudeninės spalvos

Ryškūs akcentai interjere – puikus sprendimas, tiesa, čia svarbu atspalviai. Dekoruojant namų erdvę rudenį geriau vengti geltonų ir oranžinių spalvų. Jų primityvumas pernelyg supaprastins interjerą, todėl nepavyks sukurti jaukumo namuose.


Alternatyvos

Rinkitės švelnesnius, natūralesnius atspalvius. Vietoje oranžinės – karamelės ar terakotos spalvas, vietoje geltonos – ochros, garstyčių ar vanilės atspalviai.

Nebijokite raudonų atspalvių – vyšninio, terakotos, rudų tonų.

2. Infantilūs plakatai

Plakatus namams puošti atsirinkite, neskubėkite kabinti ant sienų pirmų pasitaikiusių. Venkite infantilių pieštų plakatų, kuriuose pavaizduoti geltoni lapai, užrašyta „Fall“ (angl. ruduo), „Cozy“ (angl. jauku) ar pan. – tai primityvu ir nestilinga.

Alternatyvos

Papuoškite sienas rudeniniais siužetais – peizažais, jaukių namelių paveikslais, rudens paletės abstrakcijomis. Jaukią rudeninę nuotaiką sukursite rėmeliais – auksiniais, mediniais, vintažiniais. Galite padėti po stiklu tikrų medžių lapų.

Miegamasis


3. Dekoras, kuris apsunkina buitį

Namai – vieta, kurioje gyvename, o ne parodų galerija. Neperkraukite interjero puošmenomis, tai greičiau erzins, nei džiugins. Daugybė vazų su lapais, moliūgai, žvakės renka dulkes, nėra patogu jas valyti, be to, šiuos daiktus (ypač kai jų daug) lengva užkliudyti ir nuversti.


Alternatyvos

Daugiau puošmenų kabinkite ant sienų, o ant stalų ar kt. horizontalių paviršių skirkite porą vietų, kur galima išdėlioti rudenines puošmenas. Tegu tai bus ne tie baldai, prie kurių kasdien verda gyvenimas jūsų namuose. Pavyzdžiui, sala virtuvėje ar komoda prieškambaryje – netinkamos vietos, o knygų lentyna ar palangė – geri sprendimai.

Jeigu sukaupėte daug gražaus rudeninio dekoro, galite skirti tam atskirą lentyną.


4. Prie namų stiliaus nederantys paveikslai ir spalvos

Eklektika vis dar madoje, vis dėlto interjeras turi būti harmoningas. Jei prie jūsų namų stiliaus ar spalvų gamos nedera rudeninė atributika, raskite kitokių būdų pagražinti namus. Pavyzdžiui, klasikinio, art deco stiliumi įrengtuose namuose netiks ryškios spalvos, langeliai, rudeniniai plakatai ar pan.

Svetainė

Alternatyvos

Rudens nuotaiką galite sukurti, pasitelkę tekstūras. Pledai, pagalvėlės ant sofų, naktinės užuolaidos, medžio baldai suteikia jaukumo ir sušvelnina namų aplinką, artėjant žiemai.


5. Jokio ryšio su metų laiku nebuvimas

Būtų klaida ne kiek nepakeisti interjero pasibaigus vasarai. Aktualus sprendimas – bent minimaliai pritaikyti namų aplinka orui už langų. Spalį–lapkritį nebesinori gėlėtų užuolaidų, vazų su gėlėmis.

Alternatyvos

Pakeiskite vasarinius atributus į rudeniui artimus atributus. Į vazas įdėkite džiovintų gėlių, pakeiskite paveikslėlius ant sienų, pakabinkite neutralių ar rudenių atspalvių užuolaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją