Interjero dizainerės teigimu, aiški interjero vizija nuo pat pirmųjų susitikimų su namo šeimininkais leido sukurti namus su išskirtiniu Balio salos dvelksmu. Vyraujanti žemės spalvų paletė kuria ramių, šiltų ir jaukių namų įspūdį.

„Pradėkime nuo 49 kv.m. pirmojo aukšto erdvės. Dar pačioje įrengimo pradžioje pakoreguoti techniniai sprendimai leidžia džiaugtis rezultatu. Visų pirma, svetainėje buvo papildomai įstatytas vienas vitrininis langas, kuris suteikia namams daugiau šviesos ir kuria erdvės pojūtį. Žvalgantis po šį interjerą, tiesiog neįmanoma nepastebėti baldų – korpusiniai baldai buvo pagaminti individualiai, o likusi didžioji dalis baldų buvo atgabenti specialiai užsakytu jūriniu konteineriu tiesiai iš Balio salos“, – pabrėžia D. Sakevičė.

Balio salos dvelksmas lietuviško miško apsuptyje (B. Šileikos nuotr.)

Prieškambaryje, vos tik įėjus į namus, stovi erdvi veidrodinė spinta su gamintomis ilgomis ąžuolo masyvo rankenomis. Taip pat pirmame aukšte, po laiptais, interjero dizainerei pavyko įkomponuoti nedidelę vonios kambario erdvę.

„Akį traukia dekoratyvinės akcentinės žalios plytelės, apšviestos iš po veidrodžio sklindančia jaukia šviesa. Vonios spintelė pagaminta iš vyraujančio interjere medžio masyvo stalviršio, fasadams naudota ąžuolo faneruotė. Ant baldo puikuojasi unikalaus dizaino akmens praustuvas. Visuose vonios kambariuose yra potinkiniai bronzos spalvos santechnikos prietaisai (maišytuvai, dušo sistema, vonios maišytuvas), kurie suteikia subtilios prabangos“, – pasakoja D. Sakevičė.

Balio salos dvelksmas lietuviško miško apsuptyje (B. Šileikos nuotr.)

Erdvioje virtuvėje viršutinių spintelių atsisakyta

Toliau – virtuvė. Ji, pasak interjero dizainerės, harmoningai įsiliejo į bendrą namų interjerą, nors ir yra dalinai atskirta nuo poilsio erdvės. Virtuvė iš tiesų erdvi – beveik 11 kv. m., todėl buvo galima suprojektuoti ir pusbario tipo prisėdimą su kėdėmis. Virtuvės fasadams pasirinkta išskirtinė (akmens tekstūros) plokštė, o kadangi dvejose sienose buvo langai (kurie pridengti medinės antracito spalvos plačiomis šviesdengėmis) buvo atsisakyta viršutinių spintelių – papildant sieną suprojektuotomis keliomis lentynomis iš medžio masyvo su LED apšvietimu. Sienos virtuvėje dengtos šviesiai pilkos spalvos mikrocementu. Virtuvės dizainą papildo beveik 40 mm ąžuolo masyvo stalviršis bei specialiai parinkta buitinė technika (kaitlentė kartu su integruotu gartraukiu, orkaitė, erdvus dviduris šaldytuvas).

Balio salos dvelksmas lietuviško miško apsuptyje (B. Šileikos nuotr.)

Valgomojo erdvėje, kaip pasakoja D. Sakevičė, yra išskirtinis 8 vietų valgomasis stalas prie kurio puikuojasi tikmedžio kėdės su audiniu. Virš valgomojo stalo kabo trys skirtingo dydžio juodos spalvos šviestuvai, pinti iš rotango.

„Užuolaidų sprendimas šiuose namuose – noras, kuo lengviau, minimalistiškiau ir natūraliau įsilieti į bendrą visumą, todėl svetainėje vitrininius langus pasirinkome dengti tankesniu nei įprastu baltos spalvos audiniu, tokiu būdu dienos metu galima niekam netrukdant džiaugtis sklindančia šviesa ir vaizdu už lango, o esant privatumo poreikiui, prisidengti“, – paaiškina interjero dizainerė.

Detalės – iš pačios Balio salos

Ji tęsia, kad poilsio zonoje – šviesiai pilkos spalvos patogi, „lounge“ tipo sofa su reguliuojamu atlošu, pintas kilimas iš hiacinto, įspūdingo dizaino apvalus staliukas iš tikmedžio bei TV siena su išskirtine spintele, kuri pagaminta taip pat iš tikmedžio. Erdvę papildo žemas krėslas iš tikmedžio ir natūralaus rotango, kuris puikiai tiko šalia atvirų lentynų sienos – baldo, suprojektuoto individualiai šiam interjerui. Visa kita bendroje erdvėje – vazos, indai, smulkios interjero detalės papildo visumą ir kuria jaukumą su Balio salos žavesiu bei sukuria išbaigtumo įspūdį namuose.

Balio salos dvelksmas lietuviško miško apsuptyje (B. Šileikos nuotr.)

„Visame name išraiškingos riešuto spalvos ąžuolo parketlentės, ąžuolo masyvo durys bei grindjuostės. Laiptai – ąžuolo masyvo pakopos tokios pat riešuto spalvos kaip grindys, priešpakopiai dengti mikrocementu. Porankyje integruotas LED apšvietimas nuo judesio, o antrame aukšte esantis turėklas pagamintas iš medžio masyvo bei stiklo, kuris suteikia lengvumo gana mažam koridoriui“, – paaiškina D. Sakevičė.

Miegamasis kambarys yra su užburiančiu panoraminiu vaizdu į mišką, atskiru vonios kambariu ir drabužine. Jaukumą šiame kambaryje kuria pasirinkta švelniai smėlinė sienų spalva. Medinė, neapkrauta nereikalingomis detalėmis lova, kuri yra pagaminta tikrų medžio meistrų. Prie lovos iš abiejų pusių stovi nedidelės spintelės iš tikmedžio, parplukdytos tiesiai iš Balio salos. Užuolaidoms pasirinktas dieninis ir naktinis sienų spalvos audinys, kad kuo natūraliau įsilietų į aplinką.

Balio salos dvelksmas lietuviško miško apsuptyje (B. Šileikos nuotr.)

Vonios kambaryje, pasak interjero dizainerės, yra laisvai pastatoma akmens masės vonia, spintelė su unikaliu praustuvu bei iš už veidrodžio sklindanti jauki šviesa kuria spa zonos atmosferą. Plytelės šiame vonios kambaryje – sieninės su smulkiu reljefu, kuris gražiai išryškėja apšvietus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją