35 kv. m butas, kurį įrengė J. Stasiūnaitė, skirtas ilgalaikei nuomai. Interjero dizainerei teko užduotis įrengti patogų, jaukų ir universalų būstą. Norint tai pasiekti, pasak J. Stasiūnaitės, teko butą visiškai perplanuoti.

„Ten, kur dabar yra miegamasis, vystytojas buvo numatęs virtuvę. Tad patalpoje buvo atvestas ventiliacijos įvadas gartraukiui, taip pat kanalizacijos ir vandens įvadai. Norint įrengti miegamąjį toje vietoje reikėjo ventiliacijos vamzdį perkelti ant priešingos sienos. Vienas iš užsakovo pageidavimų buvo išlaikyti kuo aukštesnį svetainės ir miegamojo lubų aukštį. Dėl to lubas žeminau minimaliai, o ventiliacijos vamzdį slėpiau spintoje. Virtuvę nusprendėme daryti prie vonios sienos ir vandens įvadus indaplovei ir kriauklei meistrai atsivedė iš vonios“, – pasakoja interjero dizainerė.

Vos 35 kv. m buto įrengimas interjero dizainerei buvo tikras iššūkis: papasakojo apie įdomiausius sprendimus (Mona Avik nuotr.)

Pašnekovė tęsia, kad buto šeimininkai pageidavo virtuvės salos, uždaro miegamojo, daug spintų, erdvios svetainės ir darbo zonos ir visa tai reikėjo sutalpinti itin mažoje patalpoje. Tai buvo tikras iššūkis.

„Nusprendžiau, kad estetiškiau vonioje būtų daryti įmontuojamą skalbyklę. Bet dėl šios priežasties reikėjo rinktis nedidelių išmatavimų kriauklę, kurių pasirinkimas parduotuvėse labai minimalus. Pastatomas praustuvas užsakovams netiko ir jo atsisakėme iš karto. Užsakovai norėjo, kad mažas būstas atrodytų kuo erdvesnis, dėl to interjere vyrauja šviesios spalvos. Erdvei dar labiau padidinti naudojau veidrodžius“, – tikina J. Stasiūnaitė.

Interjero dizainerė pasakoja, kas iš pradžių miegamojo zonai buto šeimininkai pageidavo durų, kurių sistemos pagrindas yra kasetė, joje varčia pasislepia atidarius duris. Bet šiai sistemai padaryti buvo reikalingas didesnis plotas, nei buvo galima skirti, todėl buvo nuspręsta pasirinkti kitą sistemą, kuriai tvirtinti nereikalingas nei bėgelis, nei medinis tašas, nei speciali apdailinė dėžutė bėgeliui paslėpti. Dėl šios sistemos sukuriamas įspūdis, kad durys tiesiog skrieja ore palei sieną.

„Norėjome išlaikyti estetiką iš abiejų kambario pusių, dėl to ši sistema buvo tinkamiausias sprendimas“, – tikina pašnekovė.

Vos 35 kv. m buto įrengimas interjero dizainerei buvo tikras iššūkis: papasakojo apie įdomiausius sprendimus (Mona Avik nuotr.)

J. Stasiūnaitės teigimu, šio buto interjerą galima pavadinti moderniu, jame vyrauja balta, kreminė, smėlio spalvos.

„Šviesus interjeras, naudotos natūralios spalvos su juodais akcentais. Interjeras skirtas ilgalaikei nuomai, dėl to rinkausi universalius ir vengiau drąsių sprendimų. Virtuvė, visos spintos, vonios spintelė, stalas ir TV konsolė gaminti pagal užsakymą. Visi kiti baldai pirkti parduotuvėse“, – pabrėžia interjero dizainerė.

Vos 35 kv. m buto įrengimas interjero dizainerei buvo tikras iššūkis: papasakojo apie įdomiausius sprendimus (Mona Avik nuotr.)

Šiame bute, pasak J. Stasiūnaitės, netrūksta sprendimų, kurie interjero dizainerei buvo nemažas iššūkis.

„Didžiuojuosi, kad viską pavyko sutalpinti itin mažoje virtuvėje: orkaitė, mikrobangų krosnelė, indaplovė, įmontuojamas šaldytuvas. Taip pat, kad pavyko padaryti 3 sėdimas vietas prie salos. Yra 2 baro kėdės iš svetainės pusės ir dar viena paslėpta iš vidinės virtuvės pusės. Džiaugiuosi, kad pavyko išspręsti problemą dėl miegamojo durų. Iš abiejų pusių durys atrodo estetiškai ir minimalistiškai. Taip pat ir dėl to, kad pavyko įtalpinti spintą miegamajame. Likau patenkinta apšvietimo sprendimais. Tiek akcentinis, tiek pagrindinis apšvietimas harmoningai papildo interjerą ir suteikia jaukumo“, – sako pašnekovė.

Pasidairykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją