M. Surdokaitės užduotis buvo įrengti erdvų, beveik 300 kv. m kotedžą jaunai vilniečių šeimai. Pirmame aukšte – virtuvė su svetaine ir svečių WC patalpa. Antrame aukšte – šeimininkų miegamasis su vonios kambariu, vaikų kambarys ir vonia bei darbo kambarys. Išskirtinumo būstui suteikė aukštos lubos. Šį projektą dizainerė pradėjo prieš daugiau nei dvejus metus, o užsakovai pageidavo laikui nepavaldžių namų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Šeimininkai nenorėjo klasikinių motyvų, pirmenybę teikė išlaikytiems tonams. Interjere vyrauja žemės spalvos, kontrastą kuria šviesios grindys ir tamsus medžio lukštas. Rinkomės ne užuolaidas, o modernias medines šviesdenges. Kintančio dydžio mediniai tašeliai kartojasi visuose namuose, taip sukuriant ritmiką. Šie elementai atskiria virtuvės erdvę, įėjimo zoną, laiptus ir svetainę. Namuose daug kur panaudotas šilumą ir jaukumą sukuriantis medžio lukštas. Klientų pageidavimu, ant baldų ir sienų atsikartoja lenktos formos. Vienintelis interjero madose vyraujantis sprendimas yra apvalūs kampai“, – pasakoja dizainerė.

Žemės spalvų interjeras  (N. Tukaj nuotr.)

M. Surdokaitė didelių gabaritų plyteles naudojo ne tik grindims, bet ir sienoms, televizoriaus sienelei. Pirmame aukšte dėl praktiškumo plytelės pasirinktos įėjimo ir virtuvės zonai bei laiptams. Miegamojo lovos galvūgalyje taip pat naudota plytelė, sukurianti sąsają tarp vonios ir miegamojo erdvės. Vienas įdomesnių sprendimų – kambario viduryje pastatyta lova. Aplink ją kuriamas veiksmas, o ilsintis galima stebėti vaizdą pro langą. Lenktas lovos galvūgalis – aptakių formų tąsa.

Šis tekstas - vienas ciklo „Mano tvirtovė“ tekstų. Ciklo metu interjero dizaineriai ir naujakuriai dalinasi pasakojimais, idėjomis ir nuotraukomis, kaip atrodo ką tik įrengti jų namai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)