Atėjus naujiems metas savaime kyla noras kažką keisti – kad ir namų aplinkoje šį tą atnaujinti – gal įsigyti naują baldą, o galbūt perdažyti sieną... Visgi apėmus atsinaujinimo impulsui ir netgi drastiškų pokyčių manijai, derėtų bent trumpam nurimti ir įsiklausyti į pripažintų interjero dizainerių patarimus. Ypač patartina atkreipti dėmesį į tai, kokias tendencijas jie mini kaip netrukus išpopuliarėsiančias, o kokias yra linkę nurašyti praeičiai.

Nors namų interjerą paprastai lemia individualus tų namų šeimininko skonis, daugeliui norisi asmeninius sprendimus papildyti kuo nors, kas konkrečiu metu madinga, pavyzdžiui, nauja spalva, naujais ornamentais, konceptualiais tekstilės gaminiais, paversti vieną sieną dominuojančia ir t. t. Yra galybė būdų, kaip prisijaukinti naujas interjero madų tendencijas, tačiau užvis geriausia, kad daugeliu atvejų tikrai nereikia ryžtis grandiozinei namų pertvarkai.

Sienų dekoras

Dabar, kai iki 2023-iųjų beliko vos pora savaičių, neprošal peržvelgti Londone įsikūrusiai namų dizaino firmai vadovaujančio interjero specialisto Rudolpho Dieselio patarimus. Tuoj sužinosite, kokių dar visai neseniai klestėjusių tendencijų, jo įsitikinimu, nuo šiolei reikia vengti, rašo portalas apartmenttherapy.com.

Baltos ir pilkos deriniai

Net porą pastarųjų metų baltos ir pilkos spalvų deriniai buvo laikyti idealiu interjero dizaino sprendimu.

Visgi 2023-iaisiais šią lakonišką ir asketišką spalvų schemą išstums šiltesnių, ryškesnių tonų paletė.

„Balta ir pilka nepriekaištingai atveria perspektyvą ir suteikia patalpai erdvumo įspūdį, tačiau dabar vis dažniau siekiama sukurti kuo šiltesnę ir jaukesnę atmosferą, todėl pasitelkiami šiltesni tonai, pavyzdžiui, akiai malonesni rusvi ir žalsvi atspalviai“, – aiškina R. Dieselis.

Banguoti elementai

Fraze „banguoti elementai“ šiuo atveju įvardijamos puošybinės detalės, dažniausiai apvadai, kuriems būdingas besikartojančių pusapskritimių motyvas.

Bangelių vaizdas daugeliui patinka ir jis išties atrodo neprastai, įkomponuotas į art deco temą. Vis dėlto R. Dieselis įsitikinęs, kad šis motyvas traukiasi iš mados, todėl pats metas tarti „Sudiev“ ne tik bangelėmis apvestiems kilimams bei užtiesalams, bet ir tokius pakraščius turintiems baldams – staliukams, spintelėms ir foteliams su jūros kriauklę imituojančiais atlošais.

Namų dekoras džiovintais augalais

Džiovintos gėlės

Džiovintos gėlės laikomos puikia alternatyva šviežioms skintoms gėlėms, kurios paprastai reikalauja daug daugiau priežiūros.

Kad džiovintų gėlių kompozicijos išties populiarios ir netgi virtusios atskira namų dekoravimo tendencija, įrodo begalė „Instagram“ pateiktų vaizdų.

R. Dieselis pripažįsta, kad šiemet buvo sunku atsispirti sudžiovintų gėlių madai, bet, kita vertus, mano, kad ji ilgai netruks ir galbūt bus praėjusi 2023-iesiems nė neįsibėgėjus.

„Džiovintos gėlės buvo ypač madingos 9-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje, bet 2000-aisiais ši mada staiga praėjo. Dabar tendencija ir vėl sugrįžo, bet šįkart ji nėra tokia ryški, kad ilgai išsilaikytų. Džiovintų gėlių mada veikiausiai tai praeis, tai vėl ateis“, – svarsto R. Dieselis.

Namų dekoras džiovintais augalais

Mozaikinis betonas

R. Dieselis neslepia, kad net tada, kai mozaikinis betonas tampa viena labiausiai graibstomų tendencijų, jis, kaip dizaineris, nuo jo tik kraupsta.

Mozaikinio betono intarpai arba ištisi paviršiai, anot dizainerio, kuria chaoso, užgrūstos erdvės įspūdį.

Sienų dekoras

Jei pritariate R. Dieselio nuomonei, turėtumėte pasidžiaugti, kad kitąmet dėmesys nukryps į aiškias, „švarias“ linijas ir griežtą, lakonišką stilių.

Deja, mozaikinio betono tendencija nėra lanksti: ją ypač sunku įkomponuoti į laikui nepavaldžius interjero dizaino sprendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją