Kai kurios interjero tendencijos yra nepavaldžios laikui, jos visada populiarios, kitos interjero dizaino tendencijos nuolat keičiasi. Viena iš pastoviai besikeičiančių interjero dizaino tendencijų – sienų dažų spalvos.

Turėdami omenyje šiuos dėsningumus, „Hovia“ interjero dizaineriai portale „Apartmenttherapy“ pasakoja, kokie interjero dizaino ypatumai ypač išpopuliarės 2023 m. Pasiskaitykite – galbūt kils minčių, kaip atnaujinti namus ir tuo pačiu neatsilikti nuo mados.

Kuo šviesiau, tuo geriau

Namuose ypač svarbu kuo daugiau natūralios šviesos, tiesa, ne visuose namuose, butuose yra didžiuliai langai, pro kuriuos į vidų patenka daug saulės. Tad ateinantį sezoną atkreipkite dėmesį į šviestuvus ir lempas.

Ekspertai patarė: „Kabantis šviestuvas negali būti visiškai netinkamas, tiesiog žadama, kad žiemą bus labai madingi didžiuliai, tikrai pastebimi šviestuvai. Galbūt didžiulis šviestuvas skamba baugiai, gal jis – ne visiems, kita vertus, kaip tik dabar metas pabandyti ar įveikti dvejones, kad toks šviestuvas – ne jums.“


Naujos spalvos

Galbūt kitais metais vertėtų įnešti į namus naujų spalvų. Iki šiol buvo populiarios kreminės ir baltos sienos, dabar jos gali atrodyti senamadiškai.

7 dešimtmečio interjeras

Kalbėdami apie sienų dažus, ekspertai išskyrė dvi kryptis: „Rinkitės natūralias spalvas, švelnius žemės atspalvius, o jei norisi ryškesnės spalvos akcento, laviruokite tarp švelnių, ramių melsvų ir žalsvų atspalvių, o juos pagyvinkite trupučiu rožinės ar levandų spalvos. Tokius derinius galite užbaigti aukso apdaila.

Septinto ir aštunto dešimtmečio ryškūs akcentai

Į mūsų svetaines, miegamuosius ir virtuves grįžta septintas ir aštuntas dešimtmetis. Prisiminkime išraiškingus aštunto dešimtmečio sienų apmušalus, ryškius ornamentus ir ryškias staltieses – visa tai vėl madinga ir gali rasti vietos jūsų namuose.

Interjero dizainerių patarimai: „Įsigykite ryškaus dizaino sofą ar ornamentuotą bufetą, kad jie būtų svarbiausias kambario akcentas; prie jų derinkite 2023 m. būsiančias madingas sienų spalvas, banguotas linijas.“

7 dešimtmečio interjeras


Banguotos linijos

Anksčiau buvo madingos tiesios linijos, kampai, geometrinės figūros, dabar griežtas linijas keičia švelnios, banguotos linijos.

Žadama, kad banguotos linijos taps viena iš madingiausių žiemos tendencijų; tai įgyvendinti nėra sunku, tereikia šiek tiek fantazijos – galite nusipirkti sofą su išlenkta atkalte ar įrengti namuose lanko pavidalo tarpdurį.

Daugiau tekstūros

Nėra lengva įtraukti į kambarį daugiau tekstūros, tuo pačiu jo neperkraunant ir nepadarant neskoningo. Čia jus išgelbės marmuras.

Ekspertai patarė: „Marmuras – netikėta tekstūra, o ji elegantiška, glotni, trauks akį, bet nebus pernelyg rėksminga.“

7 dešimtmečio interjeras


Augalai

Žiemos sodas viduje, daug kambarinių augalų – labai populiarios 2023-iųjų tendencijos, kurios neabejotina pradžiugins augalų, sodininkystės mėgėjus.

Laikas bėga, keičiasi nuostatos, namai jau nebėra vieta, kur tik valgome, miegame ir ilsimės.
Daugiafunkciniai namai – neabejotinai būsianti populiari 2023-iųjų tendencija, kaip ir žaidimų kambariai, sporto kambariai, saunos namuose.

Nepaisant nuogąstavimų, įsirengti tokį kambarį nėra taip brangu, juk daugelį reikalingų daiktų galima įsigyti jau padėvėtų ar paieškojus nuolaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją