Šis individualus penkių asmenų šeimynos namas yra miško pašonėje, Vilniaus apskrityje. D. Sakevičė sako, kad šių namų interjerą ji pradėjo planuoti dar jų statybų metu.

„Pamenu, kai su užsakovais pradėjome derinti namų viziją, jų žodžiai buvo: ,,Norime tokių namų kaip tavo”. Jie buvo sužavėti spalvų, medžiagų, pačios urbanistinės stilistikos, kuri vyravo mano namuose, todėl tolimesnis kūrybinis procesas buvo iš tiesų sklandus ir lengvas. Galiu drąsiai teigti, kad sukūriau namus, kuriuose mano užsakovai jaučiasi geriausiai“, – akcentuoja interjero dizainerė.
Name vyrauja tamsūs atspalviai: tamsesni baldai, detalės ir aksesuarai. Juos prisijaukinti padeda šilumos suteikiantys ryškesnės žemės tonų spalvos. Pats namas – L formos suplanavimo. Užėjus į namus, patenkame į koridorių ir drabužinę. Toliau – labai erdvi 80 kv. m. svetainė su valgomuoju ir virtuvės zona.

„Neįmanoma nepastebėti aukštų šlaitinių lubų, kurios kuria erdvės pojūtį ir savitumą interjerui. Iš svetainės patenkame į koridorių su dideliais vitrininiais langais ir miegamuosius kambarius: tėvų miegamąjį su atskiru vonios kambariu ir drabužine, tris vaikų kambarius ir atskiru jiems suprojektuotu vonios kambariu“, – vardija D. Sakevičė.

Nuosavo namo Vilniaus apskrityje interjeras (B. Šileikos nuotr.)

Svetainėje, anot jos, akį traukia modernaus minimalistinio stiliaus patogi sofa, kuri žavi ne tik savo išskirtine spalva, bet ir griežtomis formomis bei prabangiu dizainu. Pakabinama uždara TV spintelė, pritvirtinta prie sienos, suteikia lengvumo, pasirinkta tamsi tekstūrinė medžio imitacijos plokštė. TV sieną papildo atviros lentynos ir antracito spalvos skydas iš vertikalių dailylenčių, kurios suteikia interjerui autentiškumo. Svetainę taip pat papildo elegantiška krosnelė, kuri kurs jaukumą vakarais. Visos kitos detalės papildo interjerą: stilingas, juodos spalvos, metalinis laikiklis malkoms, kilimas, modernus kavos staliukas, šviestuvai, užuolaidos, vazos, knygos bei kiti aksesuarai.

„Valgomojo zonoje – ikoniško dizaino stalas, kurio paviršius yra aukštos kokybės aliejuota ąžuolo faneruotė. Interjerą pagyvina mėlynos spalvos audinio kėdės su modernaus dizaino medinėmis juodomis kojomis. Šalia valgomojo kabo abstraktaus meno paveikslas, tapytas būtent šiems namams“, – apie valgomojo zoną pasakoja interjero dizainerė.

Nuosavo namo Vilniaus apskrityje interjeras (B. Šileikos nuotr.)

Virtuvė, pasak D. Sakevičės, yra pakankamai erdvi, todėl joje nebijota rinktis tamsesnius atspalvius tam, kad ji harmoningai įsilietų į bendrą visumą ir taptų viso interjero dalimi. Pasirinkta spalvinė gama padeda sukurti virtuvę su „charakteriu“.

„Šalia virtuvės taip pat yra sandėliukas daiktams. Tai labai apgalvotas sprendimas, ypač didelei šeimai. Įdomus sprendimas sienų apdailai šalia sandėliuko – sienos dekoras (padaryta švelni betono imitacija). Taip pat virtuvėje suprojektuota pusbario tipo sala. Ji šiuo atveju turi keletą privalumų – tai ne tik maisto gaminimo, bet ir praktiška indų susidėjimo vieta, virtuvės atskyrimas nuo poilsio zonos, jauki pasisėdėjimo vieta kasdieniam bendravimui. Pagrindinė virtuvės fasadams pasirinkta tamsi tekstūrinė medžio imitacijos plokštė su juodomis rankenėlėmis, gartraukis šiuo atveju „pasislėpė“ iš rudžių plokštės spintelėje, o stalviršis – betono imitacijos plokštė. Dar vienas sprendimas – saloje naudota ąžuolo masyvo plokštė stalviršiui ir atsikartojantis dekoro elementas apatinėje dalyje iš vertikalių dailylenčių“, – akcentuoja interjero ekspertė.

Nuosavo namo Vilniaus apskrityje interjeras (B. Šileikos nuotr.)

Dar vienas, anot D. Sakevičės, drąsesnis sprendimas interjere – antracito spalvos faneruotos durys ir grindjuostės. Visuose namuose, išskyrus vonios kambarius, sudėta kokybiška vinilinė grindų danga.

„Tėvų miegamasis turi atskirą vonios kambarį ir drabužinę. Miegamasis išsiskiria savo spalvine gama – dominuojančios subtilios spalvos – antracito, ryža ir mėlyna. Gražiai dera antracito sienos ir mėlynų naktinių užuolaidų spalvos. Be visa to, ant sienos, kaip ir svetainėje, atsikartojantis elementas – skydas iš vertikalių dailylenčių. Dominuoja juodos spalvos detalės: durų rankenos, dailūs naktiniai staleliai, kabantys nuleisti šviestuvai iš lovos kraštų, lubose juodas bėgelis su nukreipiamojo šviesos srauto prožektoriukais, elektros lizdai. Atskiras tėvų vonios kambarys iš tiesų išskirtinis! Visų pirma, akį traukia urbanistinės, tarsi oksidavusio metalo plytelės. Tuomet laisvai pastatoma akmens masės vonia su stikline dušo pertvara šalia. Buvo suprojektuoti du praustuvai su spintele, virš jos du pusmėnulio formos veidrodžiai su sklindančia šviesa gale. Išskirtinumo ir prabangos vonios kambariui suteikia „brushed black“ spalvos santechnikos prietaisai. Vaikų kambariuose atsikartoja vyraujančios spalvos interjere, taip išlaikant vientisumą“, – pasakoja interjero dizainerė.

Pasižiūrėkime!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)