Interjero dizainerė pažymi, kad šiame interjere vyrauja ramūs žemės tonai, kuriuos papildo juodi akcentai, o šilumos ir jaukumo interjerui suteikia medžio rusvų atspalvių gama.
Svetainė šiuose namuose yra erdvi, 43 kv.m., su aukštomis lubomis – net 3,20 m. Tai kuria didesnės erdvės įspūdį.

„Pradėkime nuo poilsio erdvės. Svetainės kampinė sofa – tobulas skandinaviško dizaino pavyzdys – aštrios atramų linijos sukuria lygią ir ramią išorę, o plonos juodos kojelės suteikia grakščios elegancijos. Sofos audinys tekstūrinis, prie jo derintas naktinis užuolaidų audinys – kartu jie tobulai „suskamba“. Šalia sofos kokybiškas modernus kavos staliukas – juodos spalvos ąžuolo lukšto stalviršis ir milteliniu būdu padengtas plieninis juodas rėmas. TV sieną papildo išskirtinė spintelė, kuri pagaminta iš dažyto matinio MDF (priekiniuose fasaduose tas pats atsikartojantis frezavimas kaip ir virtuvės spintelėse). O akį traukiantis Sigito Mickevičiaus paveikslas atkeliavo iš praeitų užsakovų namų. Šį tapybos darbą nusprendėme kabinti naujuose namuose, kai pradėjome derinti interjero viziją“, – apie svetainę pasakoja D. Sakevičė.

Nuosavas namas Tarandėje (B. Šileikos nuotr.)

Virtuvė, pasak interjero dizainerės, šiuose namuose įdomi savo spalvine gama ir sprendimais. Pagrindinė virtuvės fasadams pasirinkta tekstūrinė švelnaus medžio rašto imitacijos plokštė. Viršutinės ir šoninė iki lubų spintelės yra dažyto frezuoto matinio MDF paviršiaus (spalva ir frezavimo tarpai rinkti individualiai šiam projektui).

„Norint išlaikyti minimalizmą virtuvė suprojektuota be rankenėlių – naudotas juodas GOLA profilis, tik ant šaldytuvo juoda, ilga, stilinga rankena. Stalviršis ir sienelė pasirinkti imituojantis akmenį, tamsus. Taip pat šiai dienai dažnas sutinkamas sprendimas virtuvėje pusbario tipo sala su atsisėdimu. Ne kartą minėjau, kad sala turi keletą privalumų – tai ne tik maisto gaminimo ir praktiška indų susidėjimo vieta, virtuvės atskyrimas nuo poilsio ir valgomojo zonos, bet ir jauki pasisėdėjimo vieta kasdieniam bendravimui. Virš salos nuleisti trys cilindro formos šviestuvai – metalo korpusu, dekoruotu juoda medžio detale. Šviestuvai skleidžia koncentruotą šviesos srautą salos zonoje“, – pasakoja D. Sakevičė.

Nuosavas namas Tarandėje (B. Šileikos nuotr.)

Interjero dizainerė tęsia, kad šalia virtuvės taip pat yra sandėliukas daiktams. Tai – labai apgalvotas ir patogus sprendimas. Sandėliuko durys dažytos švelnia smėlio sienų spalva. Ieškant praktiško ir stilingo sprendimo virtuvėje ir šalia valgomojo stalo esančių langų pakabintos plačios medinės šviesdengės su tekstilinėmis juostelėmis.

Valgomojo zonoje – individualiai šiam projektui gamintas valgomasis stalas. Specialiai projektuotos jo metalinės juodos kojos su atsikartojančiu kaip virtuvėje stalviršiu. Šviestuvas to paties dizaino kaip virš salos – norint sukurti vientisumą. Beje, valgomojo kėdės ir pusbario kėdės tokio paties dizaino, bet skirtingo audinio.

Nuosavas namas Tarandėje (B. Šileikos nuotr.)

Visame name, išskyrus vonios kambarius, sudėta vinilinė grindų danga, kuri pasirinkta būtent dėl jos savybių: šilumos pralaidumo ir praktiškumo. Durys ir grindjuostės dažyto matinio MDF, baltos spalvos.

„Jaukusis tėvų miegamasis kambarys su atskiru vonios kambariu ir nedidele drabužine. Jaukumą šiame kambaryje kuria pasirinkta švelniai smėlinė sienų spalva. Prie minimalistinės, neapkrautos detalėmis rudo audinio lovos iš šonų nuleisti du stikliniai šviestuvai, kurie pagyvina interjerą, du nedideli staliukai gaminti specialiai šiam interjerui. Vonios kambaryje yra laisvai pastatoma akmens masės vonia, spintelė su stilingu pastatomu praustuvu ir apvalintu veidrodžiu su integruotu LED apšvietimu gale. Išskirtinumo ir subtilios prabangos vonios kambariui suteikia akmens masės plytelės. Ant vitrininio lango puikiai dera plačios medinės šviesdengės, kurios jaukiai praleidžia dienos šviesą“, – vardija D. Sakevičė.

Nuosavas namas Tarandėje (B. Šileikos nuotr.)

Namuose dar yra du paauglių merginų kambariai ir vonios kambarys. Jie buvo įrengti atsižvelgiant į jų norus, tačiau derinant spalvinę gamą ir išlaikant interjero vientisumą. Koridoriuje užėjus į namus erdvi spinta su suoliuku, taip pat individualiai gamintas didelis veidrodis minimalistiniu juodu metaliniu rėmu.

Daugiau interjero dizainerės patarimų apie būsto įrengimą galite rasti jos „Instagram“ paskyroje. O dabar pasižvalgykime po aprašytą būstą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)