„Wix“ – tinklalapių kūrimo platformą valdanti bendrovė. Jos biuras – Vilniaus širdyje, visai šalia Rotušės, Didžiojoje gatvėje. Jis įrengtas net per kelis aukštus ir jame yra gana netikėtų erdvių, kurios į biurą traukia ne tik pačius darbuotojus, bet ir svečius.

„Lietuvoje yra vienas iš „Wix“ padalinių skirtingose pasaulio šalyse, čia įsikūrę programuotojai, dizaineriai ir pan. Bendrovė Lietuvoje jau yra 9 metai. Čia dirba daugiau nei 240 įvairių sričių specialistų: programuotojai, produkto vystymo ekspertai, dizaineriai, testuotojai ir pan.“, – laidoje „Keturios sienos“ pasakoja padalinio Lietuvoje vadovė Monika Laukaitė.

Jos teigimu, nors daugeliui atrodo, kad IT srities ekspertai dirba tik monotonišką darbą prie kompiuterio, programuoja ir pan., iš tikrųjų ši sritis kupina kūrybos.

„Mums reikia sugalvoti, ko dar reiktų klientams, šiuolaikinam žmogui ir jam sukurti, pasiūlyti produktą, kurį jis galėtų vartoti. Priklausomai nuo žmogaus darbo srities, darbo laiko grynai prie kompiuterio yra labai mažai“, – tikina pašnekovė.

Biuras pačioje Senamiesčio širdyje

„Wix“ komanda dirba biure, kurio plotas yra 3000 kv. m. Pasak bendrovės padalinio vadovės M. Laukaitės, patalpų biurui teko gerokai paieškoti. Mat, tarptautinės bendrovės tradicija yra steigti biurus sostinių centriniuose rajonuose, geriausia – senamiesčiuose. Laimei, pašnekovei pavyko rasti puikias patalpas Vilniaus Senamiestyje, Didžiojoje gatvėje. Dabar pro biuro langus atsiveria nuostabi Rotušės panorama.

„Biurą lipdėme kaip kregždutės lizdą. Biuro dydis, aukštai augo kartu su komanda. Kiekvieno aukšto įrengimas davė pamokų. Pavyzdžiui pirmą aukštą įrengėme kaip atvirą darbo erdvę, tačiau pamatėme, kad vis tik yra poreikis kitas patalpas įrengti suskirstant jas kabinetais. Iš pradžių biurą įrengėme su dideliais stiklais, skiriančiais atskiras patalpas, vėliau pamatėme, kad vis tik reikia juos mažinti, kad būtų mažiau foninio triukšmo“, – apie biuro interjero planavimą pasakoja M. Laukaitė.

Vilnius, Šv.Kazimiero bažnyčia

Pašnekovė tęsia, kad bendrovės padalinio darbuotojai aktyviai dalyvavo biuro planavimo ir įrengimo procesuose.

„Vienas paskutiniųjų prašymų buvo miego kambarys biuro patalpose. Šiandien jis čia jau yra“, – sako bendrovės padalinio Lietuvoje vadovė.

Biure – ir grožio salonas

3000 kv. m patalpos, pasak vartotojų patirties tyrėjos Simonos Griškutės, padalytos į poilsio ir darbo, susikaupimo zonas.

„Šis mūsų biuras, kaip ir kitose šalyse esantys, yra padalintas į dvi zonas. Pirmoji – darbo, susikaupimo, rimties zona ir antroji – poilsio, skirta ilsėtis ir pramogauti. Toks patalpų padalijimas atspindi mūsų bendrovės požiūri į darbo aplinką. Yra ir daugiau kompanijos politiką atspindinčių detalių mūsų biure. Viena pagrindinių vertybių – skaidrumas, kuris atsispindi interjere, pavyzdžiui, stiklinės susitikimų kambarių durys, kai kurios sienos. Taip pat ši vertybė galioja ir mūsų tarpusavio bendravimui, darbui komandose ir pan.“, – pasakoja S. Griškutė.

Pašnekovė tęsia, kad biure yra ir kitų ypatingų erdvių, pavyzdžiui, poilsio zona tik įėjus į biuro patalpas, kurioje stovi didelis kavos baras, už jo nuolat sukasi profesionalai, kurie ir darbuotojams, ir svečiams patiekia kavą. Netoliese – grožio salonas, kurio paslaugomis gali naudotis bendrovės darbuotojai. Čia dirba kirpėja ir manikiūro meistrė.

„Su šia erdve siekėme sukurti namų jausmą darbo aplinkoje. Be to, pats biuras yra didelis, žmonės dirba skirtingose vietose, aukštuose, net pastatuose ir mes norėjome erdvės, kurioje visi galėtų susitikti. Tokią erdvę ir turime“, – sako S. Griškutė.

Visą pokalbį ir turą po biurą žiūrėkite laidoje „Keturios sienos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją