Yra daiktų, kuriems taupyti pinigų nereikia, tačiau kad jų išleistume kuo mažiau, galime pagalvoti, kokių namų interjero detalių, prietaisų, ar baldų galime įsigyti ir pigiau. Ką galime įsigyti pigiau ir kur galime tai padaryti, paaiškina interjero blogerė A. Babrauskė, kuri to aktyviai moko ir savo „Instagram“ paskyros „Tavo namai” sekėjus.

– Pradėkime nuo įsitikinimų, kad gražūs ir stilingi namai yra apstatyti brangiais baldais, šviestuvais ir interjero detalėmis. Jus „Instagram“ sekanti auditorija, ko gero, tokių įsitikinimų nebeturi, nes Jūs tikrai dažnai parodote gražių ir nebrangių dalykų savo namams. Tai ar galime teigti, kad stilingus namus kuria tik brangūs daiktai, yra mitas? Kas yra svarbiau už kainą, kai ieškome, kuo apstatyti savo namus?

– Aš pati esu tokios nuomonės, kad kam išleisti krūvą pinigų, kai gali išgauti labai panašų vaizdą su daug mažesniu biudžetu. Tikrai nesiginčiju – yra dalykų, kuriems neverta taupyti, bet kalbant apie namų dekorą, tikrai galima apsisukti ir su gana nedidelėmis išlaidomis. Aš tuo ir vadovaujuosi, nemeluosiu, tikrai visada mėgstu sutaupyti, ir kai kažko reikia namams, visada peržiūriu daugybę internetinių parduotuvių, kad galėčiau atrasti tą pigesnę alternatyvą, kurios kokybė stipriai nenusileistų brangiems daiktams.

Interjero dizainerės pirkiniai iš užsienio svetainių

Kitką stengiuosi pasigaminti pati, pavyzdžiui, seną ir visiškai atgyvenusią miegamojo lovą prikėliau antram gyvenimui, pati pasidariusi galvūgalį ir apvilkusi lovą audiniu. Arba pati pasidariau medinių bruselių sieną, kuri kainavo 5 kartus pigiau, nei užsakyta iš specialistų. Tokią žinutę nešu ir savo „Instagram“ paskyroje, rodau gamybos procesus ir, kaip pastebėjote, tikrai nevengiu dalintis įvairiais nebrangiais, bet tikrai stilingais dekoro elementais, kurie sukurtų jaukumą mūsų namuose.

O dėl kainos, tai tikrai labai svarbu, kad daiktas būtų ir kokybiškas, nes ne viskas, kas pigu yra kokybiška, todėl į tai irgi stengiuosi atsižvelgti, rinkdamasi tiek baldus, tiek dekorą. Ir nemeluosiu, man tikrai labai svarbi estetika, todėl labai kruopščiai atsirenku daiktus, kuriuos noriu matyti savo namuose. Retai kada perku prekes nežinodama, kur jas panaudosiu. Dažniausia viską apgalvoju ir „išieškau“. Pavyzdžiui, be naktinių spintelių/staliukų prie lovos gyvenome daugiau nei metus, nes tiesiog neradau tinkamų. Kartais man atrodo, kad yra geriau neskubėti, palaukti kol atsiras „tas“ jums reikalingas daiktas.

– Jūs taip pat komunikuojate apšvietimo prekių ir kitų dekoro elementų pirkimą užsienio puslapiuose. Ką iš jų galima įsigyti? Kokių dalykų namams pirkimas tuose puslapiuose, tikėtina, tikrai pasiteisins?

– Taip, dažnai peržvelgiu „Aliexpress“ platybes. Daug kas juokiasi iš kinų prekių, kad dažniausia ateina visai ne tai, kas buvo parodyta nuotraukoje. Ir tokių situacijų tikrai pasitaiko, bet žinant, kaip iš ten pasirinkti, su tokiomis problemomis neteks susidurti. Įsigyti galima tikrai labai įvairių dalykų: šviestuvų, vazų, dekoracijų, pagalvėlių užvalkalų, žvakidžių, padėklų, įvairiausių paveikslų printų, užuolaidų, galima būtų vardinti ir vardinti. Bet čia išvardinau būtent tuos, kuriuos turiu pati savo savo namuose ir man tikrai pasiteisino.

Interjero dizainerės pirkiniai iš užsienio svetainių

– Kai kurie naujakuriai mėgsta siųsti šviestuvus ir lempas iš įvairių kinų prekių portalų, pvz, „Aliexpress“ ir pan. Pasidalinkite patarimais, į ką atkreipti dėmesį perkant šviestuvus tuose puslapiuose, kokie tie šviestuvai turi būti, kad jie tiktų mūsų apšvietimo standartus (dydis, galia, šviesos parametrai ir pan.)?

– Dėl galios ir šviesos parametrų, jau reikėtų pasiskaičiuoti, kokio galingumo lempų reikės individualiam plotui apšviesti, tai taip abstrakčiai atsakyti negaliu. Internete tikrai yra įvairių skaičiuoklių, kaip tai pasiskaičiuoti. Bet dauguma šviestuvų yra su keičiamomis lemputėmis, taigi šviesos galingumą renkamės pagal poreikius. O prieš perkant tokį daiktą mano pats didžiausias patarimas būtų nepirkti iš tų pardavėjų, kurie neturi nė vieno atsiliepimo su realiomis nuotraukomis. „Aliexpress“ pirkėjai, gavę prekes turi galimybę parašyti atsiliepimą ir įkelti gauto daikto nuotraukas. Aš visada renkuosi tik iš tokių, nes tada realiai matai, kaip tas daiktas atrodo.

– Kokių klaidų galima padaryti siunčiantis šviestuvus iš užsienio portalų?

– Klaidų padaryti galima pasirenkant netinkamos galios šviestuvus, jeigu jie nėra su keičiamomis lemputėmis. Tada jau būtų sudėtinga kažką ir pakeisti. Taip pat renkantis, tarkim, aukso spalvos šviestuvus galima suklysti dėl atspalvio, nes visgi renkamės internetu ir produkto gyvai nematome. Todėl ir akcentuoju tai, kad geriausia peržiūrėti kuo daugiau atsiliepimų su realiomis nuotraukomis, kad pamatytumėte, kaip tai atrodo. Tas pats galioja, tarkim, užuolaidoms – spalva per telefono ar kompiuterio ekraną gali atrodyti vienokia, o realybėje šiek tiek skirtis, tai ta rizika visada išlieka. Taip pat žmonės dažnai užsisakydami prekes iš „Aliexpress“ nepasižiūri prekių išmatavimų, tai yra labai svarbu. Galbūt nuotraukoje objektas atrodė labai didelis, bet atkeliavus supranti, kad jis kur kas mažesnis ar atvirkščiai.

– Gal esate skaičiavusi, kiek galima sutaupyti siunčiantis prekes iš užsienio portalų?

Sutaupyti galima beveik dvigubai. Priklauso nuo prekių. Bet daugumą daiktų čia esančiose parduotuvėse yra dvigubai brangesni. Lietuvoje parduotuvėse yra tekę matyti netgi tų pačių prekių, kurios, neabejoju, yra iš ten pat, tik bent 30 proc. didesne kaina.

Interjero dizainerės pirkiniai iš užsienio svetainių

– Ar esate patenkinta prekėmis iš užsienio portalų? Gal turite ir blogųjų patirčių? Jei taip, pasidalinkite.

– Dabar taip. Nemeluosiu – kai pradėjau užsakinėti, tikrai buvau ne kartą nudegusi ir gavusi nekokybiškus daiktus, bet tuomet net nežiūrėdavau atsiliepimų ir pirkdavau iš pigiausiai tą daiktą parduodančio pardavėjo. Esu kartą užsakiusi viena paveikslo printą iš pardavėjo be atsiliepimų, gavau labai blogos kokybės, bet gavus nekokybišką prekę galima susigrąžinti pinigus, pateikiant visus įrodymus, be jokių problemų jie grįžta.

Sėkmingai užsisakiusi turiu tiek dienines, tiek naktines užuolaidas, jomis esu labai patenkinta. Veliūrinės naktinės užuolaidos vienam kambariui man kainavo 55 Eur, o kai klausinėjausi parduotuvėse Vilniuje, už tokias būčiau sumokėjusi mažiausiai 180 Eur (pirkau prieš 3 metus, tai dabar turbūt būtų dar brangiau). Taip pat turiu labai daug paveikslų printų, kuriais negaliu atsidžiaugti. Žinoma, tai nėra tikri paveikslai, bet netgi užsakant printus iš kitų parduotuvių, jie kainuoja gerokai brangiau.

Interjero dizainerės pirkiniai iš užsienio svetainių

Dar vienas patarimas, kaip geriausia ieškoti prekių: aš visada, suvedusi į paiešką, filtruoju prekes ne nuo pigiausios iki brangiausios, bet pagal „Orders”. Tai reiškia pagal užsakymų skaičių. Tokiu būdu viršuje atsiras tų pardavėjų prekės, iš kurių buvo padaryta daugiausia užsakymų. O tie, kurie turi daugiausiai užsakymų, turi ir daugiausiai atsiliepimų, kas man ir yra svarbiausia, atsirenkant tinkamas prekes.

Taip pat dauguma baiminasi dėl įsigaliojusių taikomų mokesčių iš trečiųjų šalių, tai galiu nuraminti, nes „Aliexpress“ praktiškai visi pardavėjai tą mokestį jau įtraukia į kainą, prie prekių matysite užrašą „VAT included” - tai reiškia, kad PVM mokestis jau įtrauktas ir nieko papildomai muitinei jums mokėti nebereikės (jeigu prekės iki 150 Eur, brangesnėms mokestis taikomas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją