Interjero dizainerė dalinasi trijų kambarių, 68 kv. m buto Lazdynėliuose, Vilniuje, nuotraukomis ir pasakoja, kad šio būsto interjeras alsuoja ramių, pastelinių spalvų gama. Šiame bute interjero dizainerė pavyko sukurti ne tik tris atskiras erdves, bet ir du vonios kambarius, kurių pageidavo buto šeimininkai.

„Pradėkime nuo 37 kv.m. bendros erdvės. Išskirtinė smėlio spalvos virtuvė šiame bute harmoningai įsiliejo į bendrą interjerą ir tapo visumos dalimi. Jai kompaniją palaiko pusbario tipo sala (šiuo atveju be prisėdimo galimybės), kuri taip pat puikiai įsiliejo į bendrą erdvę. Sala turi keletą privalumų – tai ne tik maisto gaminimo, bet ir praktiška indų susidėjimo vieta bei atskyrimas nuo poilsio zonos“, – pasakoja pašnekovė.

Subtilus ir elegantiškas interjeras

Ji tęsia, kad virtuvės fasadams pasirinkta matinė smėlio spalvos plokštė su šlifuoto aukso rankenėlėmis, o viršutinė spintelių dalis yra su minimalistiniais frezavimais (dažytas matinis MDF paviršius). Virtuvę papildo marmuro raštas ant Compact hpl (ypač plono 10 mm) stalviršio ir sienelės bei specialiai parinkta baltos spalvos integruota buitinė technika (orkaitė, kaitlentė, kavos aparatas).

„Labiausiai dėmesį traukia virš salos nuleistas įspūdingo dizaino šviestuvas, kuris savo išvaizda, t. y. skirtingo dydžio stikliniais burbulais, suteikia interjerui šarmo. Masyvūs stikliniai šviestuvai virš salos ir virš valgomojo stalo tampa išskirtine šio interjero detale ir puošmena“, – pabrėžia D. Sakevičė.

Subtilus ir elegantiškas interjeras

Valgomojo zonoje, pasak jos, yra išskleidžiamas valgomasis stalas, gamintas pagal užsakymą būtent šiam interjerui – metalinė dažyta stalo koja pagaminta iš atsikartojančių vertikalių strypelių bei puošnus marmuro imitacijos stalviršis. Prie stalo puikuojasi žalios spalvos veliūrinės kėdės su auksinėmis kojomis. Prie valgomojo zonos ant sienos kabo didelis apvalus veidrodis su auksiniu rėmeliu, kuriame atsispindi kita interjero dalis, o kartu veidrodis atlieka ir erdvės didinimo funkciją.

Poilsio zonoje – veliūrinė pilkos spalvos patogi kampinė sofa, kilimas jaukumui, nedidelis apvalus kavos staliukas bei TV siena su išskirtine spintele, kuri pagaminta iš dažyto matinio MDF (tas pats atsikartojantis frezavimas kaip ir virtuvėje).

Subtilus ir elegantiškas interjeras

„Visame interjere sienas puošia poliuretano lipdiniai ant sienų, kurie vizualiai didina patalpos aukštį, suteikia gylio ir apimties. Visa kita bendroje erdvėje – užuolaidos, žalios spalvos pagalvėlės ant sofos, laikrodis ant sienos, paveikslas (kuriame taip pat atsikartoja burbulų motyvas), smulkios interjero detalės papildo visumą ir kuria jaukumą, harmoniją bei sudaro išbaigtumo įspūdį namuose“, – sako pašnekovė.

D. Sakevičė pasakoja, kad miegamajame kambaryje (10,3 kv.m.) pavyko įrengti taip, kad tilptų visi būtini daiktai. Visų pirma, įrengta talpi sieninė spinta ir palei langą įkomponuota patogi darbo zona. Daliai korpusinių baldų pasirinkta šviesiai pilkos spalvos baldinė plokštė, kuri tarsi susilieja su tokia pat sienų spalva, todėl kambarys atrodo „neapkrautas“.

Subtilus ir elegantiškas interjeras

„Prie pilkos veliūrinės lovos iš šonų nuleisti du dailūs šviestuvai, kurie pagyvina interjerą, iš abiejų pusių stovi nedidelės dailios spintelės, pasirinktas veidrodis erdvei praplėsti bei dažyto matinio MDF skydas sienų apdailai. Lango pridengimui pasirinkta dieninė ir naktinė romanetė, taupanti vietą, o norint privatumo ja galima pridengti langus“, – akcentuoja interjero dizainerė.

Dar vienas kambarys – tai jaukus ir šviesus mergaitės kambarys. Korpusiniai baldai (talpi spinta su antresole, stalas palei visą sieną su galimybe atsisėsti bei spintelėmis pasidėti daiktams) suprojektuoti būtent šiam kambariui. Žydros spalvos siena ir lova, paveikslas, nedidelis kilimas, šviestuvai, atviros lentynos su dekoro elementais, laipynė – viskas, ko reikia mažajai šio kambario gyventojai.

Subtilus ir elegantiškas interjeras

„Šiame bute užsakovų pageidavimu pavyko suprojektuoti du vonios kambarius. Viename vonios kambaryje matome onikso rašto imitacijos blizgias plyteles ant sienų. Pasirinktas išskirtinis sprendimas grindims abejuose vonios kambariuose – vinilinė balinto ąžuolo eglutės rašto danga, kuri vyrauja visame interjere. Jaukumo vonios kambariui suteikia dailiai pasiūta itin kokybiško audinio dušo užuolaida, kuri tarnaus ne vienerius metus. Korpusiniai baldai taip pat gaminti pagal užsakymą. Ovalus didelis veidrodis su apšvietimu, nuleistas kabantis šviestuvas, nerūdijančio plieno santechnika – visa tai subtiliai papildo vonios kambarį. Antrajame kambaryje – neintensyvaus rašto marmuro plytelės ir viena akcentinė siena iš pilkų rodyklės formos plytelių“, – pažymi interjero dizainerė D. Sakevičė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)