Pirmiausia išsirinkite žalio atspalvio dažus

Prieš pasinerdami į miegamojo dizaino planus, pirmiausia išsirinkite tobulą žalios spalvos atspalvį. Išvydę daugybę dažų variantų, galite pasijusti priblokšti. Tačiau žalia spalva gali turėti įvairų charakterį ir skleisti skirtingą nuotaiką. Taigi rekomenduojame pradėti nuo estetikos, kurią ketinate puoselėti savo erdvėje.

Prislopinti žali atspalviai

Prislopinta žalia spalva yra puikus ir subtilus akcentas miegamojo kambariui, kuriam norima suteikti švelnaus ir raminančio patrauklumo. Tokie atspalviai kaip nuskalbtos žalios, pastelinės žalsvos arba sodrios pilkšvai žalios spalvos gali sukurti romią, lengvą ir gaivią erdvę. Jei norite savo kambariui suteikti švelnumo akcentų, ar trokštate vėsesnių tonų, kurie atsvertų sodresnes ir šiltesnes spalvas jūsų kambario paletėje, rinkitės prislopintą žalią spalvą, kuri sustiprins jūsų kambario natūralumo pojūtį.

Avokado žalia

Avokado žalia yra puikus atspalvis tiems, kurie nori suteikti erdvei daugiau skonio ir gyvybingumo. Avokado spalvą labiau tinka rinktis kaip kambario akcentą, tačiau ji gali puikiai tikti miegamajam, kuriam reikia daugiau šviesos ir charakterio. Nors kai kuriuose namuose ši spalva gali pernelyg kristi į akis, ji gali pagyvinti jūsų erdvę ir atverti duris kūrybiškumui. Namų savininkams, mėgstantiems spalvingą bohemišką ir maksimalistinį stilių, šis atspalvis gali būti kaip tik tai, ko jie ieško.

Spalvotos sienos svetainėje

Kažkas ryškaus

Arba, jei norite kažko ryškesnio, išbandykite elegantišką smaragdinę spalvą. Smaragdo ir žalių brangakmenių spalvos tonai puikiai tinka kuriant pritemdytą, niūroką, bet prabangią erdvę. Tamsesnių spalvų paletę puikiai puošianti spalva gali atrodyti stulbinančiai tradiciniame ar vintažinio stiliaus kambaryje. Šią spalvą derinkite su tamsesniais akcentais, kad sukurtumėte sodresnį, bet rafinuotą žavesį.

Kurkite natūralią estetiką

Vienas geriausių žalios spalvos aspektų yra tai, kad ji padeda sukurti natūralią estetiką. Gamtos mylėtojams ir tiems, kurie trokšta daugiau autentiškumo savo namų interjere, žalia spalva gali tapti tobulu atspalviu, kuriant gamtos įkvėptą atmosferą. Žemiau pateikiame pora mūsų mėgstamiausių metodų, kaip panaudoti žalią spalvą natūraliam dizainui.

Išmėginkite žalios ir rudos spalvų derinį

Žalia ir ruda praktiškai buvo sukurtos viena kitai. Šios dvi spalvos, kilusios iš pačios gamtos, gali sukurti autentišką įvaizdį, kuris prikvies gamtą į namus. Be to, kaip pagrindiniai biofilinio dizaino elementai, žali ir rudi atspalviai suteikia šeimininkams galimybę susikurti sodrią ir gyvą erdvę savo namuose, kuri skleis ramybę ir tylą.

Įtraukite augalus

Kitas būdas, kuriuo galite naudoti žalius atspalvius savo miegamojo spalvų paletėje, yra augalai. Ar pasirinktumėte žalią visam kambariui, ar tik vienai – akcentiškai – sienai, augalai taps puikiais šios nuostabios spalvos palydovais. Įvairiausių žalių atspalvių kambariniai augalai atrodo pribloškiamai žaliame fone ir suteikia erdvei daugiau gyvybės ir energingumo.

Paverskite žalią spalvą neutraliu fonu

Neseniai pastebėjome įdomią tendenciją – naudoti žalią spalvą kaip neutralų foną. Šviesūs, pasteliniai ir prislopinti žalios spalvos atspalviai dažnai naudojami interjeruose kaip bazinė spalva. Šie šviesiai žalsvi atspalviai yra tobulas neutralus fonas šviesiai rožinėms, rūdžių oranžinėms ar rausvai rudoms spalvoms, kurios tokiame fone puikiai išryškėja. Prislopinta rožinė, derinama su subtiliais žalsvais atspalviais, taip pat atrodo nuostabiai. Jei trokštate švelnaus dizaino, neutraliam fonui rinkitės blyškią žalsvą ir derinkite ją su raudonais, oranžiniais arba rožiniais akcentais.

Išbandykite ryškią smaragdinę spalvą

Kaip jau minėjome anksčiau, žalia smaragdo spalva yra puikus variantas prabangiam ar vintažiniam interjerui sukurti. Tačiau ši spalva yra daug įvairiapusiškesnė, negu atrodo! Išbandykite smaragdinės spalvos išskirtinę sieną su juodais akcentais – tai sukurs rafinuotą įvaizdį. Neoniniai ženklai, daugybė paveikslų ar meniška statula šios tamsios ir ryškios spalvos fone atrodo itin dailiai. Be to, su šia spalva visada galite sukurti „gyvą sieną“. Gyvą sieną iš esmės sudaro daugybė vijoklinių augalų, kurie išdėstomi ir suderinami taip, kad sukurtų biofilišką erdvę, o ji dar labiau išryškintų šią sodrią spalvą.

Rinkitės linksmus tapetus

Jeigu esate drąsūs, taip pat galite rinktis linksmus, žalios spalvos tapetus. Ar tai būtų geometriniai raštai, ar raštas su augalų lapais, žalių atspalvių tapetai į jūsų miegamojo kambarį gali įnešti daugiau spalvų ir charakterio. Pasirinktais tapetais galite išklijuoti tik vieną – akcentinę – sieną, arba naudoti juos visam kambariui. Tai puikus variantas žmonėms, mėgstantiems eksperimentuoti su dizainais ir norintiems pabėgti nuo vienspalvių, dažytų sienų.

Žalia yra universali ir nuostabi spalva, kuria galite atgaivinti savo miegamąjį. Raminantys ir atpalaiduojantys atspalviai gali padėti sukurti oazę jūsų namuose. Pamėginkite panaudoti žalią spalvą įvairiausiais būdais – tiek kaip akcentą, tiek dekorui, tiek kaip namų tekstilės elementus. Ir, žinoma, nepamirškite daugybės kambarinių augalų, kurie sukurs natūralų, gamtišką įvaizdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją