Šis butas Markučiuose nėra mažas: jame galima rasti svetainę, sujungtą su virtuve, koridorių, vonios kambarį, miegamąjį kambarį ir darbo kambarį.

„Kuriant šio buto interjerą Markučiuose svarbiausias kriterijus buvo minimalizmas, estetika, švara. Pamažu atsiranda suvokimas, kad žemės resursai yra nebegaliniai, ir taip atsiranda tvarumas. Šiame bute gyvenanti jauna pora labai gerai apsvarstė, kokių daiktų jiems reikia, ir ar tikrai reikia“, – pasakoja interjero dizainerė R. Jautakaitė.

Vilniečių pora įsikūrė minimalizmu dvelkiančiame bute: pasižvalgykite (G. Baltrūnaitės nuotr.).

Pašnekovė tęsia, kad šio buto akcentu tapo virtuvė – jos nepastebėti neįmanoma: „Ši vos vos žalsvai žydra spalva yra šeimininkų mėgstamiausia, todėl net keletą kartų paklausiau, ar vėliau jie
„nesusipyks“ su šia nekuklia spalva. Esu visada pasiruošusi į interjerą įnešti kuo daugiau ir įvairesnių spalvų, bet dėl šio sprendimo reikėjo tvirtai įsitikinti.“

Visgi buto šeimininkai liko sužavėti ne tik ryškia spalva, bet ir jos deriniais. Kadangi ji gana ekscentriška, būsto spalvų paletę papildė kuklesnės, ne tokios ryškios spalvos. Interjero dizainerės teigimu, labai svarbu, kad namai neprarastų jaukumo.

Vilniečių pora įsikūrė minimalizmu dvelkiančiame bute: pasižvalgykite (G. Baltrūnaitės nuotr.).

„Namai yra tokia erdvė, į kurią grįžtame kiekvieną dieną atsipalaiduoti po darbų“, – pažymi pašnekovė.

R. Jautakaitė sako, kad šie namai turi savo minimalizmo bruožų, o pagrindiniai jų – kuo mažiau nereikalingų detalių, daiktų, todėl dauguma baldų yra be rankenėlių, su paslėptais profiliais. Formos – stačios, apžaistos spalvų deriniais. Dideli langai leidžia suprasti kiekvienos apdailos medžiagos grynumą ir suprasti jų kokybę.

Pasidairykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)