Interjero dizainerė pabrėžia, kad šis dviejų kambarių, beveik 54 kv.m. butas yra prestižinėje Vilniaus vietoje. D. Gerasimavičienės teigimu, planuoti šį būstą jai teko nuo nulio ir tai jai buvo didelis malonumas. Mat, buto savininkai ja visiškai pasitikėjo, todėl šiame būste galima rasti ir nestandartinių sprendimų.

Kaip pasakoja pati D. Gerasimavičienė, vos įžengus į butą jaučiamas erdvės pojūtis. Koridoriuje įrengta didelė ir talpi spinta, kuri tarnauja ne tik lauko drabužiams laikyti, bet taipogi vietos užtenka ir buitiniams daiktams pasidėti. Spintos rankenėlės per visą durų aukštį puošia fasadą ir visą sieną paverčia dekoratyvia, didelis koridoriaus veidrodis sumontuotas atskirai priešingoje sienoje. Visai šalia esanti darbo zona su balto metalo karkaso lentynomis atrodo labai lengvai ir elegantiškai. Taip pat šiame bute turime nestandartiškai didelę vonios patalpą. Jos išskirtinumas ne tik dydis, bet ir ryškaus, aktyvaus rašto marmuro plytelės, kurios suteikia prabangos.

Prabangus 54 kv.m butas (V. Darulio nuotr.)

„Lubos žemintos tik ten, kur to reikalavo einantys rekuperacijos vamzdžiai, todėl turime visose zonose labai gražiai išformuotas lubas, kurias svetainės ir koridoriaus erdvėje puošia dekoratyvinis apvadas“, – pasakoja interjero dizainerė.

Ji tęsia, kad pagrindinėje erdvėje pirmiausiai išvystame valgomojo ir virtuvės zonas. Virtuvė didelė, simetrinės formos, sukurtas įspūdis tarsi ji būtų nišoje, kurioje daug vietos daiktams pasidėti bei užtektinai stalviršio paviršiaus maistui gaminti.

Prabangus 54 kv.m butas (V. Darulio nuotr.)

„Valgomojo zonos išskirtinumas – puošnus šviestuvas virš stalo, kuris yra pagrindinis šios erdvės akcentas. Dekoratyvinę ir kartu zonų atskyrimo funkciją atlieka baltų tašelių sienos dekoras.
Kadangi buvo pakeista miegamojo durų vieta ir durys perkeltos į svetainę, norėjosi, kad jos būtų kuo mažiau matomos ir jokiu būdu ne standartinės, tad pasirinkome stumdomų aukštų durų sprendimą. Kai jos atstumtos – miegamojo erdvė tampa vientisa su bendra svetainės erdve. Tuo tarpu užstumtos durys tampa beveik nematomos, estetiškai susilieja su siena tokiu būdu visas dėmesys krypsta į TV baldą, kuriame sumontuotas dekoratyvus apšvietimas, kai norisi jaukios, neryškios šviesos“, – pasakoja pašnekovė.

Prabangus 54 kv.m butas (V. Darulio nuotr.)

Interjero dizainerė sako, kad turbūt svarbiausias svetainės akcentas ir puošmena – paveikslas. Jame nuostabiai atkartojamos visos pagrindinės interjero spalvos. Be to, šis paveikslas – pačios D. Gerasimavičienės darbas.

Miegamajame pakeitus durų vietą per visą sieną suprojektuota didelė spinta, jaukumo ir taip pat dekoratyvumo suteikia medžio tašelių fragmentai iš abiejų lovos pusių.

Prabangus 54 kv.m butas (V. Darulio nuotr.)

„Šioje erdvėje harmonijai kurti pasirinkome puikiai derančią su smėlio atspalviais tamsią samanų žalumo spalvą užuolaidoms bei pagalvėlėms. Norėjau sukurti jaukų, šiltą ir šviesų interjerą, panaudojant kuo mažiau baltos spalvos, tad pagrindiniam tonui užduoti pasirinkta šviesi smėlinė spalva, kurią papildo jos tamsesni atspalviai. Jaukumo suteikia natūralaus medžio šviesios, balintos parketlentes, prie kurių derinome ir balduose naudotą medžio dekorą, būtent šiuo atveju rinkome kuo panašesnį į grindis. Akcentine spalva pasirinkta violetinė, kurią papildo aukso detalės padedančios kurti prabangos jausmą“, – tikina pašnekovė.

Prabangus 54 kv.m butas (V. Darulio nuotr.)

Šio buto įrengimas, pašnekovės teigimu, kainavo apie 650-750 eur už kv.m. Kas kainavo brangiausiai, kokius iššūkius teko įrengiant šį būstą teko patirti D. Gerasimavičienei ir kokių nestandartinių sprendimų jai teko imtis, žiūrėkite laidoje „Keturios sienos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)