Interjero dizainerių „Cle de Maison“ komanda šių metų rugsėjį iš Londone vykusių prestižinių Tarptautinių interjero dizaino ir architektūros apdovanojimų (The International Design & Architecture Awards) parsivežė prizą už savo sukurtą interjero dizainą vieniems lietuvių apartamentams Vilniuje. Apdovanojimai neretai prilyginami interjero dizaino Oskarams, juos kasmet organizuoja lyderiaujantis Jungtinės Karalystės interjero žurnalas „Design et al“. Šiais metais vyko 12-oji, netgi dviejų metų Apdovanojimų ceremonija (2020 ir 2021 m.).

Kaip aiškina pati dalyvių komanda, balsavimo sistema yra padalinta į dvi dalis: interjero dizaino ir nekilnojamo turto kategorijas.

Tarptautinį apdovanojimą pelnęs lietuvių interjeras

16 projektų yra atrinkti į kiekvieną kategoriją, šiais metais iš viso paskelbtos 53 kategorijos: geriausias interjero projektas pagal kontinentus, projektai pagal įgyvendinimo vertę, namų kinas, vonios kambarys, produktų dizainas ir kt. Į finalą patekę projektai publikuojami internete, tad balsavimas yra atviras viso pasaulio interjero dizaino bei architektūros industrijos profesionalams,. Organizatoriai skiria daugiau nei 2 milijonus svarų sterlingų visų nominantų projektų bei profilių marketingui pasauliniu mastu.

Rugsėjo 17 d. Londone vyko iškilminga Raudonojo kilimo apdovanojimų ceremonija, kurios metu buvo skelbiami laimėtojai. „Cle de Maison“ projektas laimėjo kategorijoje „Geriausias interjero projektas Europoje”. Jis varžėsi su pasauliniais dizaino milžinais iš viso pasaulio, kurių projektų įrengimo vertė svyruoja nuo 1 iki 20 milijonų svarų.

Tarptautinį apdovanojimą pelnęs lietuvių interjeras

Prabangūs apartamentai, kurti šeimai

Projektas, pavergęs pasaulio širdis, yra Vilniuje. Apartamentų plotas – 160 kv.m. Terasos plotas – 50 kv.m. Interjero dizainerių komandai teko įrengti apartamentus, kurie sujungti iš dviejų butų. Dėl šios priežasties atsirado dvi erdvės: šeimininkų ir svečių.

„Jungiant du butus, siekta, kad erdvės būtų ne tik prabangios, bet ir funkcionalios. Būtent todėl pasirinkta atskirti dvi zonas: būsto šeimininkų ir svečių. Įėjus į butą kairėje pusėje yra valgomasis, svetainė ir virtuvė, toje pačioje zonoje yra svečių vonios kambarys. Dešinėje suprojektuota privati šeimininkų ir jų vaikų kambarių zona. Tėvų miegamasis su drabužine, vonia ir privačiu tualetu, vaiko kambarys su atskira vonia. Veidrodinėje koridoriaus sienoje įmontuotos paslėptos durys, už kurių yra patalpa, skirta pagalbiniam personalui, pavyzdžiui, namų tvarkytojai“, – sprendimus paaiškina pati interjero dizainerių komanda.

Tarptautinį apdovanojimą pelnęs lietuvių interjeras

Ji darbavosi nuo nulio: rengė apartamentų projektą, vizualizacijas, visus reikalingus techninius brėžinius, užsakė medžiagas, o tada prasidėjo statybos, kurios truko pusę metų.

„Vienas pagrindinių atspirties taškų buvo terasa, kuri yra šių namų esminis objektas. Galima sakyti, kad daug sprendimų padiktavo įspūdinga terasa, iš kurios atsiveria pasakiškas Vilniaus centro ir Senamiesčio vaizdas. Tai lėmė kosmopolitišką, pasaulietišką interjerą, kuris yra nepavaldus laikui. Ant stogo esanti didžiulė terasa suteikia daug pridėtinės vertės. Ši erdvė suprojektuota kaip svetainė: su sofa, foteliais, kavos staliuku, kilimu, o tai kol kas yra neįprasta Lietuvos terasoms. Įrengta atskira deginimosi zona su šezlongais ir sūkurine vonia. Svetainės erdvė nuo valgomojo yra atskirta biožidinio siena, kuri dekoruota marmuro plytelėmis. Taip sukuriama romantiška skiriamoji zona“, – aiškina interjero kūrėjai.

Šiame būste gausu skirtingų apdailos ir baldų medžiagų. Pavyzdžiui, pasirinktas natūralus medžio eglutės parketas, dekoruotas žalvariniais profiliais, naudojama daug nestandartinių formų sienų ir lubų lipdinių su kriauklių motyvais. Bute taip pat daug veidrodžių. Jie padeda išgauti dar didesnės erdvės pojūtį.

Tarptautinį apdovanojimą pelnęs lietuvių interjeras

Skirtingų raštų ir tonų plytelės visame bute kuria puošnų vaizdą. Šeimininkų vonioje išklijuotos plytelės su žalvariniais profiliais. Vonios kambaryje išraiškingas elementas – dušo siena, dekoruota šviečiančiu oniksu, kuris atrodo ekspresyviai ir dramatiškai. Nelieka nepastebėtas svečiams skirtas juodas WC kambarys. Svečių vonioje esantis praustuvas dekoruotas 24 karatų aukso folija, kuri sukuria prabangų vaizdą.

Namuose yra nemažai spalvų. Viena tokių vietų – tamsiai mėlynas miegamasis.

„Norėjome emocijos, kokią jaučiame prabangiuose pasauliniuose viešbučiuose. Sukurti karališką buduarą, o ne standartinį šviesų miegamąjį. Mėlyna spalva tai puikiai atspindėjo. Išraiškingos mėlynos lubos, sienos ir lova kambario centre sukuria viešbučio atmosferą. Atskiras dukros kambarys taip pat atrodo įspūdingai, ši erdvė yra spalvinga, mergaitiška, skatina kūrybiškumą. Viena jo siena dekoruota lietuvių menininkių piešiniu. Čia tarsi atsiveria povandeninis pasaulis: undinėlės lova, piešinys ant sienos irgi kaip iš undinėlės paveikslo. Kambaryje pasirinktos natūralaus medžio grindys, o sienos puoštos lipdiniais“, – paaiškina interjero dizainerių komanda.

Tarptautinį apdovanojimą pelnęs lietuvių interjeras

Šio buto stilistiką apibūdinti, anot jų, ir įsprausti į konkrečius rėmus labai sudėtinga. Galbūt tai – moderni glamūrinė eklektika, nes čia susipina ne vienas stilius: yra ir klasikos, ir modernių, ir art deco elementų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)