Seni ir nevertingi daiktai

Tai daiktai, kurių jau ilgą laiką nenaudojate. Jie išėjo iš mados, pasidengė dulkėmis ar tapo kandžių aukomis. Tai gali būti seni batai, drabužiai, aksesuarai, laikraščiai, knygos, žurnalai, fotografijos su nepažįstamais ar nemaloniais žmonėmis ir pan. Kitaip tariant, tai daiktai, kurių tikrai nebenaudosite, bet dėl kažkokių priežasčių juos vis dar laikote.

Absurdiška, jei tebesaugote drabužius, kurie yra jums per maži ar kuriais apsirengę atrodote kvailai. Išmeskite juos į tekstilės konteinerį, parduokite ar atiduokite tiems, kurie juos nešios.

Sovietinis interjeras

Išsipešiojusios šluotos

Šluota reikalinga namuose ne tik švarai palaikyti. Anot mitologijos, ji yra tiesiogiai susijusi su gerosiomis namų dvasiomis – kaukais, kurie neša turtus tik toms šeimoms, kurių šluotos yra tvarkingos ir švarios. Na, o šiandien švarios šluotos padeda greičiau tvarkyti namus ir nepalieka nereikalingų dulkių. Šluotas reikia keisti kasmet.

Atsiminimai

Yra daiktų, kurie mums brangūs, tačiau ne visi jie tinka jaukiems namams, pavyzdžiui, gerai pagalvokite, ar norite savo namuose laikyti dirbtines gėles, taip pat gyvūnų bei paukščių iškamšas ar atskiras jų dalys. Nedžiovinkite drugelių ar vabalų. Išimtimi gali būti tik nuolat atnaujinamos kolekcijos, kurios yra rūpestingai prižiūrimos.

Sovietinis interjeras


Įvairios šiukšlės

Jų gali būti bet kur – spintelėje, stalčiuose, ant lentynų, kišenėje ar piniginėje. Tai saldainių popieriukai ar įvairios pakuotės, taip pat bilietai, kuriuos kažkodėl laikote nešančiais sėkmę.


Sulūžę ir sugedę daiktai

Tai daiktai, kurių jau nesutaisysite. Arba jie gali būti sutaisyti, bet dėl kažkokių priežasčių niekaip neprisiruošiate to padaryti. Senovėje žmonės tikėjo, kad negandas gali atnešti sugedę laikrodžiai. Kita vertus, o kam savo namuose laikyti sugedusius laikrodžius? Jei visi laikrodžiai jūsų namuose eina gerai, stenkitės laiku juos prisukti ar pakeisti baterijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)