Interjero dizainerė D. Sakevičė sako, kad mažas būstas nėra kliūtis jame jaustis jaukiai ir patogiai. Svarbu nepamiršti tam tikrų gudrybių. Šįkart ji dalinasi savo patirtimi įrengiant 2 kambarių, 42,5 kv.m. butą, kuriame, pasak interjero dizainerės, pavyko sutalpinti viską, ko reikia patogiam gyvenimui.

„Reikia paminėti, kad butas buvo dalinai įrengtas, t.y. nudažytos sienos, sudėtos ąžuolinės parketlentės, suklijuotos plytelės vonios kambaryje. Bute vyrauja šviesių, žemiškų spalvų gama – žalios, rudos ir rusvos atspalviai“, – pasakoti pradeda interjero dizainerė.

Pašnekovės teigimu, vienas iš pagrindinių šio mažo buto privalumų – atskiras miegamasis kambarys. Nors jis tik 8,19 kv.m., bet jame yra talpi sieninė spinta ir dvigulė lova su patalynės dėže. Baltos spalvos medžio tekstūros sieninė spinta suprojektuota nišoje ir atrodo tarsi „nematoma“, subtiliai išryškėja tik juodos spalvos profilis.
Interjero dizainerė 42 kv.m butą įrengė taip, kad jame tilpo viskas, ko reikia (B. Šileikos nuotr.)

„Kurdama namų viziją, daug dėmesio skiriu daiktų saugojimo ir talpinimo vietai, ypač mažuose butuose, tuomet maža erdvė neapkraunama daiktais ir yra vizualiai patraukli bei tvarkinga. Pasirinktas žalios spalvos naktinis užuolaidų audinys, rusvos spalvos veliūrinis lovos audinys, ryški patalynė, priderintos dekoratyvinės pagalvėlės“, – sprendimais dalinasi D. Sakevičė.

Interjero dizainerė sako, kad koridoriuje taip pat suprojektuota talpi žalios spalvos sieninė spinta su juodomis rankenėlėmis, o prie jos priderintas modernus, minimalistinio stiliaus veidrodis juodu metaliniu rėmu. Viena spintos dalis palikta atvira, tam kad galima būtų patogiai prisėsti ir apsiauti batus ar grįžus pasikabinti paltą.

Valgomojo zona, anot pašnekovės, tarsi šiek tiek atskiria virtuvės zoną nuo svetainės. Baltos spalvos virtuvė susilieja su visuma ir tokiu būdu neapsunkina erdvės.

„Virtuvės spintelės yra iki lubų tam, kad būtų maksimaliai išnaudojama daiktų pasidėjimo vieta. Marmuro imitacijos stalviršis ir sienelė atkartoja vonios kambaryje esančias marmuro plyteles. Jaukumo ir šilumos suteikia svetainėje panaudotas medis: TV spintelė, valgomojo stalo ir kavos staliukų stalviršiai. Šviesiame interjere subtiliai išryškėja rudos spalvos naktinis užuolaidų audinys, juodi akcentai, kurie atrodo moderniai bei stilingai: lubinis ir prie sofos pastatomas šviestuvas, baldinės rankenėlės, valgomojo kėdės. Individualiai kurti paveikslai svetainėje tarsi apjungia visumą, juose atsispindi atspalviai, vyraujantys visame interjere. Visos kitos detalės bei interjere esantys aksesuarai, tai – kilimas, pagalvėlės ir kiti dekoro elementai , puikiai įsilieja į visumą ir sukuria išbaigtumo įspūdį“, – pasakoja D. Sakevičė.

Interjero dizainerė 42 kv.m butą įrengė taip, kad jame tilpo viskas, ko reikia (B. Šileikos nuotr.)

Interjero dizainerė pažymi, kad vonios kambarys yra 4,5 kv.m. Sieninės plytelės yra baltos spalvos su pilkomis gyslomis, marmuro imitacijos, kurios optiškai didina erdvę.

„Vonios kambaryje pavyko sutalpinti viską, ko reikia komfortiškam gyvenimui: vonia su dušo sienele, talpi balta spintelė su stalčiais po ilgu mediniu kriauklės stalviršiu, įkomponuota skalbimo mašina ir džiovyklė. Dailiai atrodo dvigubas berėmis veidrodis ant sienos bei sieninis šviestuvas“, – pasakoja pašnekovė.

Pasižvalgykite!

Interviu su interjero dizainere Dovile Sakeviče ir daugiau jos patarimų apie nedidelių namų įrengimą galėsite išgirsti rytoj, trečiadienį, 12 val. Delfi portale – laidoje „Keturios sienos“ .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)