Tačiau kaip perkant būstą atpažinti galimas vonios įrengimo klaidas? Kokie požymiai gali išduoti vonios kambario trūkumus? Šito geriausia teirautis nekilnojamojo turto agentų. Toliau – jų pateikti atsakymai ir patarimai.

Apsidairykite, ar nematyti vandens padarytos žalos požymių

Probleminių vietų gali būti ne viena. Ir dušo kabina, ir vonia, ir kriauklė, ir unitazas gali pavirsti tiksinčia vandentiekio avarijos bomba, todėl derėtų įsitikinti, ar tokia bomba nebuvo sprogusi praeityje.

„Neabejotinas požymis, bylojantis apie vandens padarytą žalą, – tai dėmės ir nešvarumai prie klozeto pagrindo ir ant aplinkinės grindų srities“, – nurodo nekilnojamojo turto agentė Kathryn Bishop, dirbanti Kalifornijos įmonėje „Beverly and Company“.

Specialistė rekomenduoja apžiūrint vonios kambarį pažvelgti ir į tuščias, užtvarais atitvertas ertmes (pavyzdžiui, po kriaukle ar vonia) ir įsitikinti, kad uždengtų sienų nebjauroja vandens dėmės.

Užmesti žvilgsnį po kriaukle primygtinai siūlo ir Niujorko įmonėje „Tom Crimmins Realty“ dirbanti agentė Alexandra Anastasio. Apipelijęs ar apipuvęs medinis paviršius nebūtinai įspėja apie didžiules problemas, bet tai jau ženklas, kad problemų galima tikėtis.

„Jei aš, apžiūrinėdama būstą, pastebiu tokias problemas, iš karto darau prielaidą, kad jas pastebės ir potencialūs pirkėjai, tad pasistengiu, kad būtų atitinkamai pakoreguotas prikimo pasiūlymas“, – aiškina agentė.

Vonios kambarys

Atitraukite dušo kabinos užuolaidą

Naujajame Džersyje dirbantis nekilnojamojo turto agentas Peteris Fressola ragina potencialius būsto pirkėjus būtinai apžiūrėti dušo kabinos pagrindą ir sienas.

„Rūdys, taip pat įskilimai turėtų įžiebti raudoną šviesą jūsų mintyse“, – sako jis.

Kalbėdamas apie įskilimus, P. Fressola pataria atidžiau pasižiūrėti į plyteles. Įskilusios plytelės dar nėra pasaulio pabaiga: svarbiausia, kokie tie įskilimai. Vertikalūs įskilimai yra normalaus namo nusėdimo požymis, tačiau horizontalūs gali byloti apie konstrukcines pastato problemas.

Plytelėmis išklijuotos sienos ir grindys gali būti puikus indikatorius, leidžiantis spręsti apie įvairią riziką. K. Bishop pataria patikrinti, ar nedėmėtos plytelių siūlės, ar švarios grindų susijungimo su sienomis vietos ir t. t. Agentė įspėja, kad jei kuris nors plytelėmis išklijuotų grindų plotas atrodo suminkštėjęs (labiausiai tai būdinga sričiai aplink unitazą), tai reiškia, kad toje vietoje sunkiasi vanduo.

Atkreipkite dėmesį į pelėsio dėmes

Pelėsis mėgsta drėgnas vietas, todėl vonios kambarys – tikra šio grybelio komforto zona. Pelėsio dėmių buvimas nebūtinai turėtų būti ženklas, kad būsto pirkti negalima, tačiau tų dėmių atsiradimo priežastis (pavyzdžiu, prasta ventiliacija) turėtų suveikti kaip rimtas įspėjimas.

Kaip teigia P. Fressola, jeigu vonioje nėra lango (kas šiaip jau įprasta mieste įrengtuose butuose), joje būtinai turi būti ventiliacijos anga su ventiliatoriumi. Kartais vonios kambariuose būna įrengiami stoglangiai, bet jie, anot eksperto, labiau pakenkia nei pataiso situaciją, kadangi stoglangiai garsėja kaip konstrukcijos, pro kurias anksčiau ar vėliau ima sunktis vanduo.

Pelėsis

Visų svarbiausia – funkcionalumas

Jei jokių esminių defektų vonioje nėra, pirkėjas vis tiek turi prisiminti, kad funkcionalumas šiame kambaryje yra kur kas svarbesnis negu vaizdas. Nors tam tikrą santechniką, kaip antai unitazą, galima nesunkiai pakeisti, derėtų dukart pagalvoti, ar verta lupti idealios kokybės plyteles vien tik todėl, kad jos ne jūsų skonio.

„Svarbiausia – vonios būklė, o ne jos dydis ir dekoratyviniai elementai“, – nurodo P. Fressola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)