Vis dėlto, kad ir kaip norėtųsi įkurdinti savoje virtuvėje tamsiai mėlyną šaldytuvą, nekilnojamojo turto specialistai pataria nepasiduoti gaivališkam eksperimentavimo impulsui. Jie teigia, kad yra tam tikri dalykai, kuriuos derėtų prisiminti prieš apsisprendžiant įsigyti ką nors iš spalvotos buitinės technikos.

Ateityje namus bus kiek sunkiau parduoti

Spalvota buitinė technika paprastai susiaurina potencialių pirkėjų ratą, todėl jei kartais apsispręstumėte namus parduoti, turėtumėte nusiteikti, kad jūsų pirkimo pasiūlymas gali nesulaukti atsako ilgiau negu norėtųsi.

„Apskritai, bet koks ryškus stilistinis namų akcentas visada tiktai praretina potencialių pirkėjų gretas“, – nurodo Stevenas Gottliebas, dirbantis Niujorko kompanijoje „Warburg Realty“.

Jeigu nesate įsitikinę, kad konkrečiuose namuose gyvensite visą laiką, nuo neįprastų, be to, nepigiai atsieinančių dizaino sprendimų, derėtų susilaikyti. Ryški buitinė technika, kaip ir violetinės sienos su oranžine apdaila, gali tapti kliuviniu pardavinėjant būstą. Supraskite, kad vien sau priimtiną stilių daug sunkiau įsiūlyti negu universalų.

Spalvota buitinė technika

Aišku, pasitaiko atvejų, kada kas nors ekscentriško tampa laimingu bilietu nekilnojamojo turto pardavimo rinkoje. Pavyzdžiui, firmoje „Triplemint“ dirbanti agentė Beatrice Genco kuo puikiausiai prisimena, kas nutiko, kai ji vieniems klientams pademonstravo konkrečius apartamentus Brukline, kurių virtuvėje puikavosi ryškiai žalios spalvos buitinė technika. Anot specialistės, žmones ištiko meilė iš pirmo žvilgsnio: pirkti tą būstą jie apsisprendė kone akimirksniu, nepaisydami ganėtinai akivaizdžių jo minusų.

„Kai kurie žmonės pasisako už naujoviškų, neįprastų idėjų realizavimą, todėl mano, kad, tarkim, ekscentriškos spalvos šaldytuvas gali įkvėpti atitinkamai visų namų renovacijai“, – sako ji.

Spalvota buitinė technika gali riboti galimybes derantis

Pirkėjas, kuriam šiaip jau labai patiktų jūsų būstas, išskyrus spalvotą buitinę techniką, esą, neatitinkančią jam imponuojančio stiliaus, būtinai norės pasiderėti dėl kainos – būtinai pageidaus, kad iš nurodytos kainos būtų išskaičiuotos renovavimo išlaidos.

„Įprasta, kad sumos, išleidžiamos įsigyjant naują techniką, yra priskiriamos prie renovavimo išlaidų, – sako B. Genco. – Šiuo atžvilgiu spalvota buitinė technika gali pakišti koją.“

Vadinasi, ryškiai raudonas „Smeg“ šaldytuvas brangiau kainuos ne tik tada, kai pirksite patį daiktą, bet ir tada, kai pardavinėsite namus.

Sunkumai apsisprendžiant tokią techniką pakeisti arba jos atsikratyti

Kitaip nei naujas dažų sluoksnis, buitinė technika yra brangi, o norint ją pakeisti, išvengti grandiozinės renovacijos bemaž neįmanoma. Pasak S. Gottliebo, žmonės nelinkę keisti ganėtinai naujų daiktų, ir būtent šitai juos sulaiko nuo sprendimo įsigyti būstą, apstatyta jiems atgrasios išvaizdos buitine technika.

Spalvota buitinė technika

„Prieš renovuojant virtuvę arba vonios kambarį, derėtų gerai pamąstyti ir apie būsimus būsto pirkėjus bei tai, kaip jie įvertins tam tikrus jūsų sprendimus“, – sako nekilnojamojo turto specialistas.

Prabangių nekilnojamojo turto objektų rinkoje spalvota buitinė technika – ne kliuvinys

Kaip teigia S. Gottliebas, nors įprastai spalvota buitine technika apstatytais namais arba butu besidominčių žmonių surasti sunkoka, prabangesnių apartamentų rinkoje ši aplinkybė nevaidina didelio vaidmens, kadangi į tokią rinką besižvalgantiems pirkėjams renovacijai skiriamas biudžetas nesukelia didelių problemų.

„Tokie žmonės tiesiog pasielgia taip, kaip yra apsisprendę, o kažkuo atsikratyti arba pakeisti taip, kad atitiktų asmeninį skonį, jiems tikrai nesunku“, – teigia S. Gottliebas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)