Šiandien Lina su šeima jau gyvena naujuose namuose, tačiau, pasak moters, dar ne visi remonto darbai yra baigti. Įtakos turėjo karantinas, kai kurie darbai kiek vėlavo. Anot Linos, raktus nuo savo naujų namų šeima gavo praėjusių metų vasario 14 dieną.

„Namas yra Rumšiškėse, jis nėra labai senas. Maždaug 1960-1970 metų statybos. Apsaugos statuso jokio nebuvo, tad buvo galima atsinaujinti pagal savo poreikius“, – pažymi pašnekovė.

Linos teigimu, ji su šeima gyveno Kaune, tačiau atėjo laikas pabėgti nuo miesto šurmulio. Tad šis namas pirktas nuolatiniam gyvenimui.

„Visą namą remontavome. Praktiškai visame name buvo išluptos grindys, sudėtas grindinis šildymas, tuomet ir namo išorės apdailą darėme iš naujo, apšiltinome namą, pakeitėme visus langus, keitėme absoliučiai viską. Išgriovėme nemažai nereikalingų mažyčių patalpų“, – apie remonto darbus pasakoja pašnekovė.

Lina socialiniuose tinkluose pasidalijo vienos patalpos nuotraukomis – vonios kambario. Pasak jos, ši erdvė įdomi tuo, kad apdailą joje šeima darė pati. Taip pat būtent vonios kambarys yra visiškai baigtas, iki paskutinės interjero detalės. Tiesa, pati patalpa nebuvo skirta san. mazgui, tad šeimai teko gerokai padirbėti, kad čia galėtų būti įrengtas vonios kambarys.

Linos ir jos šeimos įrengtas vonios kambarys

„Patalpa nebuvo skirta san. mazgui, nes nebuvo nei vandens, nei kanalizacijos apskritai. Mums teko vandenį ir kanalizaciją prisijungti. Toje patalpoje buvo tarsi miegamasis, tačiau mes nusprendėme, kad ten patogiausia būtų įsirengti vonios kambarį. Tai įsivedėme vandenį, pastatėme dujų katilą ir įsirengėme visą vonios kambarį“, – pasakoja moteris.

Darbo, pasak Linos, buvo tikrai daug. Tačiau dėl savo sprendimo įsigyti seną namą šeima nesigaili. Moters teigimu, pirmiausia, paties namo kaina nebuvo didelė, be to, tuo metu namų pasiūla NT skelbimuose buvo nedidelė.

„Namą mes pirkome už 38 tūkst. eurų, tačiau nemažai kainavo jį atnaujinti, tad bendra suma turbūt būtų apie 100 tūkst. eurų“, – skaičiuoja pašnekovė.

Linos ir jos šeimos įrengtas vonios kambarys

Remontui reikėjo daugiau pinigų nei kainavo pats namas, tačiau, kita vertus, nemažai darbų atliko samdyti specialistai. Linos teigimu, šis projektas šeimai nebuvo pirmasis.

„Šis projektas mums nebuvo pirmas, mes taip pat tvarkėme seną sodybą, kuri skirta daugiau vasaros poilsiui. Bet darbų apimtys, sąnaudos vasaros sodybai ir nuolatiniam gyvenimui skirto namo remontui labai skiriasi“, – pasakoja pašnekovė.

Lina dalinasi savo rankomis įrengto vonios kambario nuotraukomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)