Ši Didžiosios Britanijos draudimo bendrovė išanalizavo „Google“ paieškų užklausas, susijusias su dažniausiai ieškomais augalais ir sodo aksesuarais. Tuomet šie rezultatai buvo palyginti su populiariausiais raktažodžiais socialinėje žiniasklaidoje – taip buvo nustatytos labiausiai vyraujančios sodininkystės temos. Papildomai pasirėmusi „Border in a Box“ ekspertų įžvalgomis, ši ataskaita prognozuoja, kad tarp ryškiausių šių metų pavasario bei vasaros tendencijų vyraus vertikalūs sodai, nuostabiosios monsteros ir vazonų pakabinimai iš makramė. Skaitykite toliau!

Vertikalūs sodai, nuomojami daržo sklypai ir pakeltos lysvės

Žmonėms stengiantis kuo geriau išnaudoti ribotą erdvę lauke, šiais metais toliau bus pasirenkami vertikalūs sodai ar nuomojami daržo sklypeliai. Vertikalūs sodai, įrengti ant tvorų ar plikų sienų, yra praktiškas ir estetiškas dalykas. Populiarios šį sezoną bus ir pakeltos lysvės, kurios yra itin puikus sprendimas naminių gyvūnų turintiems žmonėms, kad keturkojai nesutryptų pasodintų augalų.

Populiariausi augalai – nuostabiosios monsteros, velnio gebenės ir levandos

Šį sezoną populiarumu mėgausis nuostabiosios monsteros (Monstera deliciosa), angliškai vadinamos šveicariško sūrio augalais (angl. swiss cheese plant). Tačiau su sūriu jas sieja tik tai, kad didžiuliai, širdies formos lapai turi mažas skylutes, kaip ir sūris. Daug dėmesio sulauks ir velnio gebenės (Epipremnum aureum), pasižyminčios fotogeniškais bruožais. Po jų eina levandos, garsėjančios savo aromatu ir raminančiomis savybėmis.


Pakabinimai iš makramė, ratanas ir pailgi vazonai po langais

Šiais metais tarp augalų mylėtojų toliau bus populiarūs rankų darbo vazonų pakabinimai, nupinti iš mazgų. Po jų eis retro stiliaus ratano vazonai ir dekoracijos. Dar viena ryški mada – pailgos gėlių dėžės po langais, suteikiančios gyvumo bet kokiam eksterjerui. Tokius vazonus labai lengva pasigaminti patiems ir jiems nereikia ypatingų įrankių. Ataskaitoje taip pat prognozuojama, kad šį sezoną bus pastebima ir pilkų vazonų bei terariumų tendencija.


Kurią iš šių tendencijų šiais metais panaudosite savo sode ar balkone?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją