Tie, kas svajoja apie natūralumą namuose, turėtų prisiminti gamtą, o dar tiksliau – medį, kuris namams suteikia jaukumo, šilumos. Ne išimtis ir interjero dizainerių G. Pažarskytės ir K. Juodeškaitės sukurti namai. Jos įrengė dviejų kambarių butą istorinėje Vilniaus vietoje, Teatro gatvėje. Dizainerė G. Pažarskytė pasakoja, kad projektas buvo ypatingas ir dėl pastato rekonstrukcijos metu atidengto ir pratęsto XIX amžiaus pabaigoje statyto namo šlaito, kuris suteikia daugiau erdvės palėpei. Dėl šio sprendimo, pasak ekspertės, nenaudingą plotą pavyko paversti funkcionaliu ir atverti autentiškas sijas palubėse bei sienų šlaituose. Kartu su interjere vyraujančiomis šviesiomis spalvomis, ketaus krosnele ir natūralaus medžio grindimis svetainėje jos kuria jaukumo jausmą. Tuo tarpu miegamajame akis džiugina pro langus atsiveriantys sostinės senamiesčio stogų vaizdai.

„Atlikta pilna rekonstrukcija – tai ir tapo didžiausiu iššūkiu. Bute buvo senos grindys, teko jas lupti ir keisti. Taip pat reikėjo įdiegti naują inžinerinę sistemą – dėl to ją pakeitėme ir kaimynams. Kadangi butas palėpėje, teko apšiltinti stogą ir atverti jo šlaitą. Taip, kad viskas padaryta nuo nulio“, – sako G. Pažarskytė.

Dizainerių įrengtas butas Vilniaus centre

Interjero dizainerė sako, kas šis būstas skirtas miesto ritmu gyvenančiai porai, kuri vertina aukštos kokybės medžiagas ir mėgsta Senamiestį. Naudotos vien natūralios medžiagos – sudėtos natūralaus ąžuolo parketlentės, akmens masės plytelės, atvertos autentiškos lubų sijos. Taip pat sumontuota betono pakyla (ją galima matyti šalia krosnelės).

Dizainerių įrengtas butas Vilniaus centre (Kerniaus Pauliukonio nuotr.)

„Spalvas padiktavo nusmėliuotos autentiškos sijos – prie jų derintas grindų, palangių ir kitų elementų koloritas. Iš esmės, norėjome, kad būtų būtų šviesu ir lengva. Tai įgyvendinti padėjo ir daug natūralios šviesos, į butą patenkančios iš lauko. Atvėrę šlaitą, nenaudingą plotą pavertėme naudingu. Kaip matote nuotraukose, atsirado vietos virtuvei, nes ten, kur sijos, iki rekonstrukcijos buvo gilūs arkiniai langai. Dar vienas inovatyvus sprendimas, puikiai pritaikomas mažose erdvėse – kaitlentė su integruotu gartraukiu. Tikrai sutaupo vietos“, – pabrėžia interjero dizainerė.

Pasižvalgykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)