Įsirengti jaukius ir modernius namus senos statybos bute gali būti nemenkas iššūkis, tačiau taip pat ir galimybė sukurti kažką neįprasto. Ypač, jeigu būstas yra senamiestyje, karus menančiame pastate. Būtent tokių namų interjero kūrimui ryžosi interjero dizainerė D. Gerasimavičienė.

Dviejų kambarių (54 kv.m.) butas, kurį įrengė interjero dizainerė, yra skirtas trumpalaikei nuomai.

„Apartamentai įsikūrę senamiestyje, senos statybos name, tad buvo atlikta pilka rekonstrukcija. Šį interjerą sukurti įkvėpė susižavėjimas spalva pavadinimu „Taupe grey“. Gimus idėjai, viskas susidėliojo į savo vietas labai lengvai“, – pažymi interjero dizainerė.

Senos statybos butas virto apartamentais (V. Darulio nuotr.)

Pasak D. Gerasimavičienės, korpusiniams baldams ir viso buto sienoms pasirinkta būtent „Taupe grey“ spalva. Šiltai pilko atspalvio fone kaip akcentas dera mėlyna ir aukso detalės, suteikiančios interjerui prabangos ir gyvybės.

Interjero dizainerė tęsia, kad planuojant senos statybos buto įrengimą, reikia labai gerai apgalvoti kiekvieną erdvę, esamas komunikacijas, jų įvadų vietas. Kai kuriais atvejais tenka jas perplanuoti pagal gyventojų poreikis, o kartais patys gyventojai prisitaiko prie esamų erdvių išdėstymo.

Senos statybos butas virto apartamentais (V. Darulio nuotr.)

„Rekonstruojant senos statybos butą reikėtų viską labai gerai apgalvoti ir įvertinti galimybes. San. mazgo ir virtuvės vieta sąmoningai nekeistos, paliktos buvusioje vietoje. Teko susidurti su netikėtumais norint išlaikyti esamą lubų aukštį ir nežeminti jų, o miegamajame – išliko originalūs lubų gipso lipdiniai, kuriuos, beje, trūkstamose vietose teko meistrams atkartoti ir pratęsiant pagal esamus. Kažkas sena, kažkas nauja – harmoningai dera, papildo ir susijungia tarpusavyje“, – sako interjero dizainerė.

Pasidairykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)