Įrengti namus, kuriuose jau yra padaryta vidaus apdaila gali atrodyti paprasčiau nei tuos, kuriems reikia pilno remonto. Tačiau ne visada. Tokiais atvejais būsto interjerą reikia planuoti pagal tai, kaip yra išvedžiota elektros instaliacija, įrengtos rozetės, elektros jungtukai, vandentiekio įvadai ir pan. Pasak interjero dizainerės Dalios Gerasimavičienės, norint įrengti tokius namus, reikia pasitelkti kūrybiškumą ir nepamiršti išmanių sprendimų.

Apartamentai Druskininkuose

Interjero dizainerei teko planuoti apartamentus Druskininkuose, šalia miško. Apartamentai skirti nuomai, jų dydis – 41 kv.m. 2 kambariai.

„Šį interjerą teko kurti jau esant pilnai apdailai, t.y. visi įvadai jau buvo padaryti, sienos nudažytos, plytelės, grindys, durys buvo. Kadangi nieko keisti nebuvo galima, teko išmaniai prisitaikyti prie esamos situacijos, viską kruopščiai apgalvojant. Apartamentų paskirtis –trumpalaikė nuoma, tad siekėme sukurti modernų, šiuolaikinį interjerą“, – pasakoja D. Gerasimavičienė.

Apartamentai Druskininkuose

Pašnekovės teigimu, interjere naudotos kokybiškos ir praktiškos medžiagos. Virtuvėje panaudota gan tamsaus medžio dekoro plokštė. Ji, pasak interjero dizainerės, praktiška ir kartu dera prie esamo grindų bei durų medžio.

„Gal kiek netikėtas valgomojo stalo marmuro dekoras, kuris harmoningai papildo interjerą. Labiausiai išsiskiria juodos spalvos gausa ir čia ji yra viena iš dominuojančių spalvų. Kiekvieną interjero elementą, baldą lydi juoda detalė, linija. Tačiau bendras koloritas ir vaizdas susiveda į vientisą ir harmoningą visumą. Kaip atsvara juodai spalvai ir žaismingai nuotaikai sukurti pasirinktos samanų žalia, odos ruda spalvos bei aukso detalės. Pagrindinis akcentas – žalio stiklo šviestuvas virš valgomojo stalo“, – pabrėžia pašnekovė.

Interjero dizainerė sako, kad nors butas nedidelis, jame užtenka vietos ir erdvės viskam, pavyzdžiui, koridoriaus spintai ir išskirtinei konsolei, san. mazgui, miegamojo erdvei su visais privalumais (didelė lova, talpi spinta ir netgi grožio staliukas), jaukiai svetainei, nedidelės virtuvės zonai (kurioje tilpo netgi indaplovė), kurioje stovi tikrai nemažas valgomasis stalas. Jis įkurtas prie lango, pro kurį atsiveria nuostabi gamta.

„Kaip ir daugumą savo interjerų, šį taip pat užbaigiau savo kūrybos paveikslu „Du pasauliai“, kuris tarsi taškas ant „i“ baigia interjerą su mintimi, kad visi turime du pasaulius – vieną, kuriame gyvename ir dirbame, kitą, į kurį norime nors trumpam pabėgti, atitrūkti nuo visko, pakeisti aplinką“, – sako D. Gerasimavičienė.

Pasižvalgykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)