Interjero dizaino įmonės įkūrėja Sandra Ross teigė: „Vieni vonios kambaryje ilsisi, atsipalaiduoja, kiti tiesiog nusiprausia ir išeina į darbą, šiaip ar taip, norisi patrauklumo, universalumo šioje patalpoje.“Nėra abejonių, kad šviesus, atnaujintas, funkcionalus, tegu ir nedidelis vonios kambarys sulauks daugiau gerbėjų nei pasenęs, didelis ir tamsus vonios kambarys.

Jei vonios kambarys nedžiugina, apsidairykite – galbūt jis tamsus, nejaukus, netinkamai įrengtas. Greičiausiai jį įrenginėjant padarytos trys gana dažnai pasitaikančios klaidos:

Natūralios šviesos trūkumas

Pasak S. Ross, daugelyje vonios kambarių nėra natūralios šviesos, kita vertus, ją galima imituoti nišiniu apšvietimu ar baltos šviesos lemputėmis.

Jei vonios patalpa maža, bet su aukštomis lubomis, apšvietimą įtaisykite aukštėliau, kad tilptų aukštas veidrodis, kuris vizualiai didins erdvę. Labai mažas ar platus veidrodis dažniausiai daro patalpą mažesnę, tamsesnę.

Neretai neįmanoma įtaisyti lango vonios kambaryje, taigi interjero dizaineriai pataria pakabinti kuo didesnį veidrodį – tada turėsite daugiau šviesos ir patalpa atrodys erdvesnė.

Vonios kambarys

Per daug aksesuarų ir per daug spalvų

Mažose erdvėse mažiau yra daugiau. M. Sorola pataria rinktis baltus rankšluosčius – balta spalva visada madinga, be to, bus šviesiau.

Specialistės teigimu, išlipus iš dušo pakanka vieno kilimėlio ant grindų. Keliais kilimėliais tik be reikalo apkraunama erdvė. Ji pataria patiesti didesnį neutralių atspalvių kilimėlį ar takelį.

Hiustono interjero dizaino salono savininkė Shelley Barndollar pritaria, kad balti rankšluosčiai ir šviesūs vonios kilimėliai suteikia vonios patalpai šviesumo, pridengia nedailias grindis. „Esu turėjusi sizalio virvės takelį, baltą su aukso detalėmis, jis pridengdavo senas vonios kambario grindis“, – teigė ji.

S. Barndollar rekomenduoja vonios patalpoje ant lango kabinti ne sunkias užuolaidas, o įtaisyti baltas ritinines užuolaidas arba matinio stiklo langą – jis nepermatomas, bet šviesa į vidų patenka.

Vonios kambarys

Tamsių spalvų dažai

M. Sorola sako, kad tamsiomis spalvomis išdažytą vonios kambarį pamatysi retai, ir tai yra gerai, nes tamsios spalvos vizualiai mažina erdvę.

„Šviesos spinduliai nuo tamsių sienų neatšoka taip gerai, kaip nuo šviesių ar baltų sienų“, – teigė ji.
Baltos sienos sustiprins šviesos efektą, o kai šviesos spinduliai atsispindės veidrodžiuose, kambarys atrodys erdvesnis. Be to, jei vonios kambaryje yra tamsių spalvų plytelių, spintelių ar sienų, ant jų veikiausiai matysis nemažai nešvarumų, nes tokius paviršius reikia dažniau valyti, o dauguma žmonių vargiai tą daro, pažymi S. Ross.

Dažymas yra geriausia išeitis, sako Sh. Barndollar. Tai pigus ir lengvas būdas atnaujinti ir pašviesinti vonios kambarį. Ji teigia rekomenduojanti „Sherwin Williams“ atspalvį „Alabaster SW 7008“.

Vonios kambarys

Sh. Barndollar taip pat pataria išnešti visus kilimėlius ir pakloti naujas grindis, pavyzdžiui, nebrangias keramines plyteles ar laminatą, kuris atrodo kaip medinės grindys.
„Gausite medinių grindų vaizdą, bet išvengsite jas lydinčių problemų su drėgme. Be to, tokias grindis lengva valyti“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)