Įsigijus seną ir remonto reikalaujantį butą, yra kelios išeitys: kreiptis į specialistus, kurie parengs būsimų namų interjero projektą, arba būstą tvarkyti pačiam. Tokią užduotį sau iškėlė G. Lunskienė. Pasak pašnekovės, ji ir jos vyras pasiryžo atlikti remontą ir įrengti 1976 m. butą Druskininkuose.

„Butas – sovietinis, todėl neišvengėme pelėsio, girgždančių grindų, senos elektros instaliacijos, sovietinio vamzdyno bei nelygių sienų, kurių didžiąją daugumą apsiuvome gipsu“, – pasakojimą pradeda pašnekovė.

Ji tęsia, kad interjerą butui kūrė pati. Kaip tai daryti, pasak G. Lunskienės, ji nutuokė: rėmėsi 5 metų projektų vadovės darbo patirtimi baldų įmonėje.

„Mano antra pusė viską įgyvendino. Jis turi sukaupęs ilgametę karkasinių namų statybų patirtį. Tiesa, buvo darbų kuriems samdėme specialistus (įtempiamos lubos, elektros ir santechnikos darbai) tačiau korpusiniams baldams užsakėme tik detalių paruošimo paslaugą, susirinkome ir susimontavome viską patys. Pasitikrinome, ar gebame suvaldyti savo asmeninį projektą. Išvada, kad pavyko ir ateityje svajojame apie nuosavą namą, kurį ir statysime, ir įsirenginėsim patys“, – džiaugiasi pašnekovė.

Pasak G. Lunskienės, buto įrengimas šeimai kainavo apie 20 tūkst. eurų: „Labai svarbu, kad daug darėme savomis rankomis.“

Pašnekovė sako, kad šis būstas buvo įkvėpimas jai ir toliau tęsti darbus interjero srityje, pabaigti interjero dizaino kursus. Anot jos, ji jau kurį laiką turi socialinių tinklų paskyras („Instagram“ ir „Facebook“), kuriuose dalinasi atliktais darbais ir informacija, kuri naudinga įsirenginėjantiems būstą savarankiškai.

Pasidairykime po šeimos atnaujintą butą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)