Nors atrodo, kad sunkiau yra įrengti mažesnio ploto butą, nuosavo namo erdvių planavimas taip pat gali atnešti tam tikrų iššūkių, pavyzdžiui, kaip stilingai, jaukiai ir patogiai įrengti dideles erdves. Interjero dizainerė D. Sakevičė su „Delfi Būstas“ skaitytojais dalinasi sprendimais, kuriuos pritaikė 127 kv. m. name Pavilnyje.

Pirmiausia, pasak interjero dizainerės, reikėtų pasakyti, kad šis projektas – tamsesnių atspalvių namai, kurie alsuoja subtilumu, elegancija ir paslaptimi.

„Visų pirma, dėmesį patraukia tai, kad namuose vyrauja juodi interjero baldai, detalės ir aksesuarai. Taip, juoda spalva iš tiesų intensyvi šiame interjere, bet ją prisijaukinti padėjo šilumos suteikiantys ryškūs žemės tonų atspalviai. Jaukumo namams suteikia natūralaus medžio kokybiškos parketlentės, medžio imitacijos plokštė balduose bei „nude caramel“ atspalviai, kurie atsikartoja tekstilėje ir balduose“, – pasakoja D. Sakevičė.

Nuosavo namo interjeras (B. Šileikos nuotr.)

Interjero dizainerė tęsia, kad šio namo išplanavimas yra toks: užėjus į namus, yra koridorius ir nedidelis san.mazgas. Toliau – erdvi, 42 kv. m. svetainė su valgomuoju, šiek tiek atskirta virtuvės zona, kurios įėjus į bendrą erdvę iš karto nesimato. Antrame aukšte yra erdvus miegamasis su atskiru vonios kambariu ir drabužine. Papildomai yra dar du miegamieji kambariai, kurie kol kas palikti interpretacijai, tačiau,esant poreikiui, pasak D. Sakevičės, galima įsirengti patogią darbo erdvę arba ateityje vaikų kambarius. Antrame aukšte įrengtas dar vienas nedidelis vonios kambarys, kuris, interjero dizainerės teigimu, savo spalvine gama dera prie viso namo interjero sprendimų.

Nuosavo namo interjeras (B. Šileikos nuotr.)

„Svetainėje akį traukia išskirtinis supamas krėslas bei „nude caramel“ spalvos užuolaidos, kurios savo klosčių gausa sukuria jaukumo jausmą namams. Modernaus minimalistinio stiliaus ir „lounge“ tipo sofa taip ir kviečia prisėsti ir pailsėti! Sofa žavi savo griežtomis formomis ir prabangiu dizainu. Pakabinama, uždara TV spintelė, pritvirtinta prie sienos, suteikia lengvumo, o pasirinkta medžio imitacijos plokštė – šilumos. TV sieną papildo juodas skydas iš vertikalių dailylenčių (frezuoto matinio dažyto MDF), kurios vizualiai aukština patalpą ir suteikia interjerui autentiškumo. Visos kitos detalės papildo interjerą: kilimas, stilingas kavos staliukas, šviestuvai, paveikslas, vaza, knygos“, – interjero sprendimus vardija interjero dizainerė.

Nuosavo namo interjeras (B. Šileikos nuotr.)

Valgomojo zonoje, pasak jos, stovi stalas, kurio paviršius yra „rustic” (sendinta) imitacijos, t. y. juodos spalvos akacijos mediena, metalinės kojos. Veliūro audinio kėdės su modernaus dizaino matinėmis juodomis kojomis. Virš valgomojo stalo kabo specialiai šiam projektui pagaminti trys iš virvelių pinti šviestuvai.

„Netoliese valgomojo aukštoje juodoje vazoje įspūdingo 2,5 m aukščio kortaderijos – įspūdingo dydžio puošnios smilgos“, – priduria interjero dizainerės.

Pasak D. Sakevičės, virtuvė yra pakankamai erdvi, todėl šiame interjere nepabijota tamsesnių atspalvių, tam, kad ji harmoningai įsilietų į bendrą visumą ir taptų viso interjero dalimi. Pasirinkta spalvinė gama padeda sukurti virtuvę, kuri turi savo charakterį.

Nuosavo namo interjeras (B. Šileikos nuotr.)

„Laiptai – labai svarbi interjero dalis! Ąžuolo pakopos derintos prie visame name sudėtų parketlenčių. Taip pat puikiai tiko juodi metaliniai laiptų turėklai, kurie suteikia modernumo ir tapo tiek funkcijos, tiek estetikos požiūriu labai svarbus konstrukcinis ir dizaino elementas. Dar vienas drąsesnis sprendimas interjere – juodos spalvos durys ir grindjuostės“, – pabrėžia interjero dizainerė.

Nuosavo namo interjeras (B. Šileikos nuotr.)

D. Sakevičė tęsia, kad antrame aukšte pilnai įrengtas vienas miegamasis kambarys turi atskirą vonios kambarį ir drabužinę. Miegamasis išsiskiria savo spalvine gama – dominuojančios dvi subtilios tamsiai violetinės spalvos sienos, taip pat naktinių užuolaidų audinys bei to paties atspalvio drabužinės durys. Be visa to, ant sienos, kaip ir pirmame aukšte, kartojasi elementas – skydas iš vertikalių dailylenčių.

„Dominuoja juodos spalvos detalės: durų rankenos, dailūs naktiniai staleliai, lubiniai šviestuvėliai, užuolaidų karnizas, elektros lizdai. Sieniniai šviestuvėliai ir pagalvėlės su „caramel nude“ spalvos pledu suteikia subtilaus blizgesio ir kartoja pirmame aukšte vyraujančią spalvinę gamą“, – interjero sprendimus vardija pašnekovė ir priduria, kad atskiras vonios kambarys miegamajame yra išskirtinis.

Nuosavo namo interjeras (B. Šileikos nuotr.)

„Visų pirma, akį traukia laisvai pastatoma akmens masės vonia. Du praustuvai su violetinio atspalvio spintele bei dviem talpiais stalčiais. Išskirtinumo, elegancijos ir subtilios prabangos vonios kambariui suteikia bronziniai maišytuvai. Sieninės ir grindų plytelės pasirinktos šviesios spalvos su išraiškingu marmuro raštu, o pagrindinė akcentinė siena suteikia ypatingo žavesio – tokį efektą sukuria blizgios rankų darbo plytelės bei nuo didelio berėmio veidrodžio sklindanti šviesa. Ant lango puikiai dera plačios medinės šviesdengės, kurios jaukiai praleidžia dienos šviesą“, – paaiškina D. Sakevičė.

Pasižvalgykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)