Vienas iš jų – eglišakių girlianda. Ji paprastai kabinama ant židinio atbrailos, bet jeigu namuose nėra židinio, šiai puošmenai pavyks surasti vietą ir virtuvėje, rašoma portale apartmenttherapy.com.

Stebint į „Instagram“ keliamus vaizdus nesunku įsitikinti, kaip išradingai eglišakių girliandomis žmonės išdekoruoja virtuves. Žemyn svyrančios sodriai žalios šakos tampa pagrindiniu šventės aurą skleidžiančiu patalpos akcentu. Pats metas aptarti keletą girliandų pritaikymo pavyzdžių ir galbūt pasisemti įkvėpimo.


Kalėdine girlianda galima įrėminti ne tiktai židinį, bet ir bet kurią kitą ertmę, pavyzdžiui, nišą, kurioje sumontuotos virtuvinės spintelės, viryklė, kriauklė ar kt. Tarp girliandą sudarančių eglišakių galima įterpti ir kitų visžalių augalų. Ypač efektingai atrodo įspraustos eukaliptų puokštelės. Jos ne tik suteikia girliandai daugiau apimties, bet ir paįvairina vienodo atspalvio kuriamą monotoniją.


Jeigu virtuvėje nėra jokių ertmių, girliandą galima ištiesti ant kokios nors horizontalios iškyšos. Puikiausiai tiks sienelė, už kurios paslėptas gartraukis. Kad eglių šakos atrodytų puošniau, prie jų galima pritvirtinti žaisliukų ir kitokių spindinčių puošmenų.


Eglišakių girlianda galima apsukti horizontaliai patalpos erdvę dalijančias medines sijas.

Visžalių augalų girlianda puikiausiai gali pakeisti virtuvės lango viršuje pakabintą trumpą užuolaidėlę.


Norint paversti virtuvę šventine erdve, eglišakių girliandą galima įkomponuoti į tarpą tarp viršutinių spintelių ir lubų. Įspūdį efektingai sustiprins blizgūs žaisliukai ir žybsinčios lempelės.


Kad būtų patogiau ir paprasčiau, galite naudoti iš dirbtinių šakų nupintą girliandą (tokių nesunkiai pavyks įsigyti internetu), tačiau jei augalai bus natūralūs, virtuvėje pasklis švelnus, jaukiai nuteiksiantis eglių, pušų ir eukaliptų aromatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)