„Šiuo projektu mes siekiame atkreipti dėmesį į nuolatos kintantį, inovatyviai dinamišką lietuvišką dizainą, - teigia „Lietuvos dizaino forumo“ direktorė Gabija Vanagė. – Visuomet esame nustebinti gautų projektų kiekiu ir kokybe, kuri niekuo nenusileidžia naujausiems pasauliniams standartams, o komandinis darbas su dizaino ekspertais iš užsienio leidžia į lietuvišką dizainą pažvelgti lokaliai. Ypač džiugina tai, jog į šį konkursą galima pažvelgti ir kaip į platformą, kurioje pasireiškia ne tik profesionalai, bet ir dizaino programų studentai bei absolventai.“

Šių metų vertintojų komisiją sudarė dizaino srities ekspertai iš Estijos, Didžiosios Britanijos ir Švedijos: daugiau nei du dešimtmečius aktyviai dirbanti su dizainu Estijos dizaino centro vadovė ir įkūrėja Tiia Vihand, podkasto „Design Education Talks” autorius ir vedėjas, dizaineris bei dėstytojas Lefteris Heretakis, Triin Jerei – estų mokslininkė šiuo metu užimanti tyrinėtojos poziciją (finansuojama Lietuvos mokslo tarybos) Vilniaus universitete, bei Daniela Dichkova - CXM (klientų patirties valdymo) projektų ekspertė, dizaino komandos vadovė kurianti „Lean UX“ procesus organizacijoms. Kiekvienas į konkursą atsiųstas projektas yra vertinamas visų komisijos narių, atsižvelgiant į keturis pagrindinius dizaino kriterijus: kokybę, tvarumą, inovatoriškumą bei ergonomiškumą ir funkcionalumą.

Šiais metais publikos rinkimų nugalėtojo prizą įsteigė žurnalas „Centras/interjeras.lt“ – publikos favoritas laimi metinę žurnalo prenumeratą 2021 m. Nugalėtojas bus išrinktas internetinio balsavimo metu: Geras Dizainas 2020 – kviečiame aktyviai dalyvauti renkant savo favoritą, kiekvienas balsas yra svarbus!

Taip pat šiemet dizaino prizas „Geras Dizainas” atsisako tradicinės apdovanojimų ceremonijos ir suteikia galimybę visiems saugiai atšvęsti pasiekimus. „Visgi pasirenkame būti socialiai atsakingais ir gerbti vieni kitų sveikatą, - teigia Gabija Vanagė. – Šiais metais laureatai bus skelbiami lapkričio 17 d., ir pasveikinti atitinkamai, atsižvelgiant į tuo metu esančią karantino situaciją „Lietuvos dizaino forumas“ imasi iniciatyvos ir pirmąjį sykį organizuoja penkių diskusijų apie dizainą programą su geriausiais Lietuvos dizaineriais, verslininkais bei teoretikais, kurios metu bus kvestionuojama dizaino kuriama vertė bei svarstoma, kokią vietą dizainas užima versle“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)