Konkrečiu metu dominuojančias detales galima vadinti mini tendencijomis. Vienas iš būdų jas išsiaiškinti – pasidomėti, kokie vaizdai dažniausiai keliami į socialinius tinklus. Tuo ir pabandė užsiimti „HouseholdQuotes“ leidžiantys entuziastai.

Taigi, kuris iš mažo formato dizaino elementų šiuo metu ant bangos, remiantis populiariausiu „Instagram“ turiniu?

Bent tokiuose įtakinguose didmiesčiuose kaip Londonas ir Niujorkas susitelkę socialinio tinklo naudotojai savo balsus bemaž vieningai atiduoda už nespalvotą grafiką, dar konkrečiau –linijinius piešinius.

„Viskas prasideda nuo detalių, – nurodoma „HouseholdQuotes“ komentare. – Bet kuris dabar populiarus stilius, pavyzdžiui, bohemiškas arba amžiaus vidurio modernizmas, įpareigoja konkrečiam dekorui. Vis dėlto pirmieji žingsniai kuriant bendrą interjerą – tai detalių – aksominės pagalvėlės, dvivietės sofos arba linijinio piešinio – pasirinkimas.“

Remiantis atliktos analizės rezultatais, būtent linijiniai piešiniai dabar labiausiai traukia „Instagram“ naudotojų dėmesį ir jų populiarumas įvardijamas kaip viena iš dabartinių mini tendencijų. Suskaičiuota, kad socialiniuose tinkluose puikuojasi daugiau kaip 6,3 mln. linijinių piešinių arba jų įkomponavimo pavyzdžių vien iš Jungtinės Karalystės.

„Lakoniški linijiniai piešiniai figūruoja kaip meno objektai, ant gobelenų, kuriais aptraukti baldai, taip pat tiesiog ant sienų – bet kur, kur tiktai galima įsivaizduoti kokį nors paveikslėlį. Svarbu, kad juos įkomponuojant nekyla nė menkiausios spalvų susikirtimo rizikos“, – rašoma svetainėje „HouseholdQuotes“. Publikacijoje užsimenama ir apie tai, kad linijiniai piešiniai nėra pavaldūs laikui, o tendencijos pradžią derėtų sieti su Leonardo da Vinci era.

„Įsigykite atspaudą iš šiuolaikinio meno galerijos, nusipirkite linijomis margintų pagalvėlių užvalkalų arba patys ką nors nupieškite!“ – siūlo „HouseholdQuotes“ leidėjai. Jie, reikia pasakyti, ne juokauja: juk norint sukurti linijinį piešinį ypač gilių įgūdžių tikrai nereikia, todėl toks menas gali ir ničnieko nekainuoti. Viskas, ko prireiks, – tai lapas popieriaus ir, tarkim, storas flomasteris. Dar, aišku, šiek tiek vaizduotės ir fantazijos.

„HouseholdQuotes“ svetainėje galima rasti virtualųjį žemėlapį su nuorodomis, kokios mini tendencijos būdingos įvairiausiems pasaulio miestams. Jį studijuojant pavyksta išsiaiškinti, kad, tarkim, Bostono gyventojai neabejingi granito stalviršiams, o tiems, kurie gyvena Los Andžele, dabar labiausiai prie širdies kambariniai augalai.

Visgi šįkart siūlome pasidėmėti minimalistiniam menui priskiriamų linijinių piešinių suteikiamomis galimybėmis. Žvalgantis po „Instagram“ turinį nesunku įsitikinti, kad rasti jiems vietą namuose – anaiptol ne problema.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)