– Apibūdinkite savo veiklą, kuo užsiimate?

– Esu interjero dizainerė, bet interjero projektus atlieku tik internetu. Tokiu būdu dirbu jau 7 metus ir tai leidžia dirbti su klientais visame pasaulyje. Techninius brėžinius, įvairias konsultacijas bei vizualizacijas galima atlikti ir internetu, bet autorinės priežiūros neteikiu, kaip ir nekonsultuoju tokiais klausimais, į kuriuos negalėčiau atsakyti neapsilankius objekte gyvai. Jeigu paprasčiau, atlieku interjero projektus internetu, kurių pagalba klientas gauna viziją bei įrankius (brėžinius, vizualizacijas, nuorodas) projektui įgyvendinti be interjero dizainerio priežiūros. Taip pat jau beveik 8 metus rašau tinklaraštį su interjeru susijusiomis temomis bei dalinuosi patarimais bei idėjomis įvairiuose socialiniuose tinkluose, kad nesamdantys interjero dizainerio gautų naudingos informacijos ir galėtų ją pritaikyti sau.

Interjero kūrimas internetu


– Ar daug žmonių kreipiasi interjero konsultacijų? Kokie dažniausiai klausimai kyla žmonėms?

– Žiūrint, ką mes įvardinsime kaip konsultacijas. Praėjusiais metais paleidau trumpų konsultacijų formą, per kurią galima užduoti trumpą klausimą, kuris nereikalauja brėžinio. Ją sukūriau dėl greitesnės komunikacijos, nes nuolat sulaukdavau trumpų klausimų socialiniuose tinkluose. Džiaugiuosi, kad ši forma naudinga ir kai kurie klientai grįžta ir po 5 kartus! Dažniausiai į mane kreipiamasi dėl techninių brėžinių, kurie būna reikalingi meistrams, kad pravestų elektrą, vietas šviestuvams bei santechnikos įvadams.

Kalbant apie trumpas konsultacijas, dažniausiai žmonėms kyla klausimai dėl langų dengimo, dėl virtuvės (ką dėti virš stalviršio, kokios spalvos spinteles rinktis ir pan.) bei dėl spalvų apskritai. Dar pastebiu, kad dažnai reikalingas patarimas dėl jaukumo – žmonės klausia, kuo papildyti interjerą, kad būtų jaukiau.

– Interjero kūrimas: kada supratote, kad tai – Jūsų sritis?

– Negaliu paaiškinti kaip, bet tai supratau berods 11 klasėje, kai mokykloje prasidėjo profiliavimas. Tuomet dar nesupratau, kas tai per darbas, bet ši sritis labai traukė nuo mažens. Tėčiui vaikystėje padėjau per visus remontus, kuriuos atlikdavo pats. Teko jam padėti ir sienas dekoruoti, o dabar šį savo pomėgį išnaudoju statydama su vyru namą praktiškai savomis rankomis. Tai ne visai susiję su interjeru, bet labai smagu pažinti namą nuo pat nulio ir prisiliesti prie to pačiai. Manau, kad tai bus naudinga patirtis ir interjero veikloje.

Interjero kūrimas internetu

– Kas sunkiausia Jūsų veikloje? Kodėl?

– Bent jau man sunkiausia yra pats faktas, kad viskas vyksta prie kompiuterio – labai daug sėdimo darbo, kuris sveikatos tikrai neprideda. Iš interjero pusės, sunkiausia yra iškart „pataikyti“, kuriant vizualizacijas, ypač, jeigu klientams patinka daug stilių arba vyras ir žmona turi visiškai skirtingus norus. Bet viskas įveikiama, jeigu yra laiko. Reikia turėti psichologinių žinių, kad mokėtum bendrauti su skirtingo tipo klientais. Veiklos pradžioje būdavo sunku atsiriboti nuo darbo, dirbdavau ir po darbo valandų, ir savaitgaliais – tai pridėjo daug nerimo, sutriko miegas, tapau irzlesnė, tad išsijungiau visus pranešimus telefone, griežtai nebedirbu savaitgaliais. Toks ritmas padeda išlaikyti balansą tarp darbo ir poilsio ir leidžia kokybiškiau atlikti paslaugas. Visų pasaulio pinigų uždirbti nenoriu, tad man svarbiau tapo ne klientų kiekybė, o kokybė.

Interjero kūrimas internetu

–Kuri interjero projektavimo dalis, momentas yra sunkiausias? Kodėl?

–Man sudėtingiausias projektuojamų baldų braižymas. Man tai yra paskutinis etapas, jeigu yra atliekamos vizualizacijos ir jis reikalauja labai daug smulkmeniškumo, kaip ir vizualizacijos. Galvojau, kaip šį etapą paversti malonesniu ir lengvesniu, tad į pagalbą pasitelkiau merginą, kuri pagal mano suformuotą užduotį padaro žymiai kokybiškesnes vizualizacijas nei aš pati. Taip pasilikau man pačiai maloniausią etapą – techninius brėžinius.

– Jūs rašote ir tinklaraštį. Kiek jis populiarus, kokio atsako iš žmonių sulaukiate?

–Žiūrint įrankį „Google Analytics“, tinklaraštis sulaukia tikrai nemažai lankytojų ir labiausiai džiugina, kad dauguma jų – organiškai atėję iš „Google“ paieškos. Per visus 8 metus parašiau nemažai straipsnių, kuriuose galima rasti tikrai daug nemokamos ir naudingos informacijos ar bent jau įkvėpimo/idėjų. Kaip dažnai būna visose srityse, žmonės nėra linkę dalinti komplimentus, sakyti ačiū, pasigirti, kad vienas ar kitas straipsnis jiems buvo naudingas, bet kai sulaukiu atgalinio ryšio, tai tampa dar didesne motyvacija stengtis ir toliau kurti naudingą turinį. Pastaruoju metu sulaukiu daugiau padėkų už naudingą turinį, kurį skelbiu tiek per socialinius tinklus, tiek per tinklaraštį. Žmonės pirmiausia padėkoja, o tada pasiteirauja apie paslaugas. Labai vertinu kiekvieną gerą žodį – tai didžiausias įvertinimas kiekvienam kūrėjui. Nuo pat pradžių mano tinklaraščio tikslas buvo šviesti žmones, lavinti estetinį jų skonį, supažindinti potencialius klientus su mano pačios mėgiama stilistika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)