Šįkart interjero dizainerė D. Sakevičė pasakoja apie kotedžo Kalnėnuose, Vilniuje, interjerą, jo idėją ir dalinasi nuotraukomis.

Pasak interjero dizainerės, šįkart interjero įkvėpimo šaltiniu tapo kotedžo šeimininkų dovanų gautas Astos Fišerienės tapytas paveikslas, kurį jie buvo nusprendę kabinti savo naujuose namuose. Būtent atsižvelgusi į būsimų gyventojų pageidavimus ir minėto paveikslo spalvas, dizainerė parinko interjero spalvinę gamą – vyraujančias pilką ir baltą spalvas, kurias papildo juoda, melsva bei šilumos suteikiant medžio rusva.

Kaip pasakoja D. Sakevičė, planuojant šio kotedžo interjerą kilo ir tam tikrų iššūkių, pavyzdžiui, teko gerokai paplušėti projektuojant prieškambarį, nes reikėjo estetiškai susitvarkyti su komunikacijomis ir pan.: dujų katilu, boileriu ir kita reikiama įranga. Jai paslėpti buvo priimtas sprendimas statyti didelę spintą su veidrodinėmis durimis, kuriose atsispindi atsispindi tamsaus dekoratyvinio tinko siena su kabykla drabužiams.

Dizainerės įrengtas kotedžas

Virtuvės ir svetainės erdvėje vyrauja šviesa. Čia pasirinktos pastelinės spalvos bei uždari lubas siekiantys baldai. Visi virtuvės prietaisai, indai, kiti namų apyvokos daiktai laikomi spintose.

„Šeimininkai pageidavo kuo mažiau baldų, atvirų lentynų, kad viskas atrodytų neapkrauta ir švaru“, – pasakoja D. Sakevičė. Anot jos, erdvę pagyvina ryškesni aksesuarai: vazos, pagalvėlės, gėlės bei interjero įkvėpimu tapęs tapybos darbas.

Pagrindinė svetainės siena dažyta pilka spalva. Svetainės erdvę puošia ąžuolinis stalas, o šalia jo yra suolas, kuris, pasak D. Sakevičės, sukurtas specialiai namams.

„Kaip ir stalas, suolas specialiai sukurtas šiems namams. Nors atrodo nepatogus, iš tiesų, tai vienas labiausiai pasiteisinusių sprendimų interjere. Šį baldą mėgsta ne tik patys gyventojai, bet ir į namus užsukantys svečiai“, – aiškina D. Sakevičė. Virš stalo kabo minimalistiniai juodos ir baltos spalvos šviestuvai.

Dizainerės įrengtas kotedžas

Į antrą aukštą veda uždari mediniai laiptai. Nedidelę jų aikštelę įrėmina uosio statinių turėklas. Dizainerė atkreipia dėmesį, kad ant medinio grindų apvado prikalti statiniai atrodo neįprastai ir dekoratyviai.

Šeimininkų miegamajame vyraujančią pilką spalvą, pasak interjero dizainerės, pagyvina tekstilės gaminiai: pagalvėlės bei mėlynos džinsinį audinį primenančios užuolaidos, kurių klostės tarytum atsikartoja lovos galvūgalio vertikalėse. Juodo metalo stalelių kojos, drabužinės rankenos, sieniniai šviestuvai – detalės, kurios kambaryje suderintos ir susijungia į bendrą harmoniją.

„Tokia urbanistinė, dekoratyvinio tinko apdaila patiktų toli gražu ne kiekvienam žmogui, bet šio namo šeimininkai ja labai patenkinti“, – sako interjero dizainerė.

Vaikų kambariui D. Sakevičė parinko neutralią baltą-pilką spalvinę gamą. Gyvumo ir spalvų kambariui suteikia ryškesnė romanetė, spalvingais elementais margintas kilimas bei žaismingos detalės – medinės baldų rankenėlės.

„Nors tai vaikų kambarys, nenorėjau jo apkrauti ryškiomis detalėmis, nes natūralu, kad ilgainiui jame ir taip atsiras žaislų bei spalvų“, – paaiškina D. Sakevičė.

Dizainerės įrengtas kotedžas

Vonios kambaryje taip pat vyrauja pilka spalva, dinamiškumo jam suteikia rodyklės formos plytelių raštas, medžio detalės bei didelis veidrodis. Dušo kabinai pasirinktas permatomas stiklas. D. Sakevičė sako, kad tai padeda išlaikyti minimalistinį stilių. Be to, ši patalpa gana kampuota, todėl, pasak dizainerės, nesinorėjo jos dar labiau apsunkinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)