Galbūt ir jums pažįstamas tas jausmas, kai po atostogų įžengus į namus nenorom tenka pripažinti, kad jūsų būstą nuo prabangaus viešbučio skiria milžiniška praraja. Vos kelios ne namie praleistos dienos gali panardinti į tokią ramybę ir harmoniją, kurių prarasti niekaip nesinori, o ypač apmaudu, jeigu jas ardančių jėgų šaltinis – namuose tvyrantis chaosas. Tik ar įmanoma namus pakeisti taip, kad juose padvelktų prabanga? Įmanoma ir, patikėkite, jūs šitai galite.

Nuo ko pradėti? Ištuštinkite erdvę ir strategiškai ją užpildykite

Tai vienas iš tų užsiėmimų, kurie labiausiai varo į neviltį. Deja, privalote atsikratyti šlamšto, be to, visų pirmiausia.

Turėtumėte patikėti tuo, ką sako Marie Kondo: tvarka ir sistema padaro tikrą perversmą bet kurioje erdvėje. Strateginis požiūris į interjero planavimą ne tik privers atsikratyti daiktų, kurie nebeatlieka jokios paskirties, bet ir padės įkomponuoti naujus baldus bei įrengti vietų, skirtų daiktams laikyti. Kai pasiryšite atsikratyti šlamšto, nepamirškite apie antrinį perdirbimą: juk daugelį daiktų, kurių jums nebereikia, dar galima prikelti antram gyvenimui, todėl nemeskite jų šiukšlyną, o pasirūpinkite, kad jie atsidurtų tinkamose rankose.

Prabangus būstas

Išsirinkite tinkamas užuolaidas

Kad keltų prabangos įspūdį, užuolaidos tikrai neturi būti ypač brangios. Jei mokate siūti, leiskite atsiskleisti saviems gebėjimams: juk audinių asortimentas kur kas gausesnis nei gatavų užuolaidų.

Net ir pigias užuolaidas galima paversti puošniu gaminiu: tereikia perrišti jas dekoratyvine juostele, pakabinti ant įmantraus karnizo ar pan. Trokštamą efektą pavyks išgauti ir eksperimentuojant su ilgiu. Atminkite, kad pasirinkę ilgesnes užuolaidas tikrai neprašausite.

Žaiskite tekstūromis, įkomponuokite metalu žvilgančių akcentų ir įsigykite gėlių

Ant sofos išdėliotos nuotaikingų spalvų pagalvėlės gerokai pagyvina nuobodžią erdvę. Pakilią atmosferą padeda sukurti ir atitinkami užuolaidų audiniai, staltiesės, servetėlės, ant grindų tįsantys kilimėliai. Tokie akcentai – puikus pasirinkimas, jei siekiate, kad jūsų būstas primintu konceptualiai išdekoruotą viešbučio numerį.

Metalo žvilgesys kuria švaros, grynumo ir, aišku, prabangos įspūdį. Svarbu ir tai, kad metaliniai akcentai priskiriami prie neutralių komponentų, todėl jie dera prie bet kokios spalvų paletės. Sidabro spalvos vaza, auksu tviskanti žvakidė, net žalvariniai atributai suteikia patalpai elegancijos. Sienas pagyvinantys metaliniai akcentai vers kreipti žvilgsnį į viršų, todėl namuose jausitės pakiliai.

Augalai suteikia jaukumo bet kuriai patalpai. Jei baiminatės, kad nesugebėsite tinkamai jais pasirūpinti ir jie ims skursti, rinkitės dirbtines gėles. Dabar tikrai galima rasti ypač tikroviškai atrodančių dirbtinių augalų.

Prabangus būstas

Pakoreguokite apšvietimą

Vietoj tradicinių elektros lempučių įrengti šilto arba šalto atspalvio šviesos šaltiniai kardinaliai transformuoja erdvę. Rinktis dabar tikrai yra iš ko, taigi, tik jūsų noras lemia, ar kambarį užlies šilta, gelsva, ar melsvo atspalvio šviesa.

Apšvietimui kartais priskiriamas lemiamas vaidmuo kuriant erdvės keliamą įspūdį. Kartais tik nuo jo priklauso, ar įžengę į kambarį pasijusite pakylėti, ar prislėgti. Jeigu jus domina tik patys universaliausi sprendimai, įsirenkite reguliuojamą apšvietimą.

Prabangus būstas

Nuostabūs aromatai

Tiks viskas, kas tiktai skleidžia puikų kvapą, – žvakės, aliejai, smilkalai. Rinkitės tokius aromatus, kurie priimtiniausi jums ir siejasi su namų jaukumu. Įmantrios formos muilas ir skirtingų aukščių žvakės ne tik nuostabiai kvepia, bet ir puikiai atrodo, o tai taip pat svarbu. Metalinis ar porcelianinis muilo dozatorius arba bambukinis kvapų difuzorius gali tapti nepamainomu ir visada aktualiu vonios kambario akcentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)