Įsigijus naujus namus, atsipalaiduoti netenka: kyla daugybė klausimų, kaip juos įsirengti. Kaip suplanuoti erdves? Kokias medžiagas naudoti vidaus apdailai? Kokius baldus rinktis? Šie klausimai ypač aktualūs tiems, kurie nori, kad jų namai būtų patogūs, praktiški, juose jaučiama harmonija.

Architektė, interjero dizainerė Indrė Rožėnienė sako tikinti, kad harmoninga namų erdvė yra neįmanoma be patogios buities. Anot jos, tik teisingai ir logiškai išplanavus namų erdves, galima džiaugtis harmoningais namais.

„Tai labai svarbu norint turėti namus, kuriuose gera leisti laiką, gaminti su visa šeima, užsiimti mėgstamais hobiais ir net turėti patogią darbo vietą, kurioje komfortiška dirbti“, – sako interjero dizainerė.

Praktiškas ir harmoningas interjeras (Gerdos Baltrūnaitės nuotr., "Interio Shot")

Anot pašnekovės, žmonėms, kurie nori įsirengti naują būstą, o galbūt atsinaujinti jau turimą, visada rekomenduojama ypatingą dėmesį skirti teisingam namų išplanavimui.

„Reikia apgalvoti ir išgryninti, kokios funkcijos jiems ypač svarbios ir kam reikėtų skirti daugiau dėmesio. Ar daug gaminate? Jei taip, tai jums bus reikalinga kiek didesnė virtuvė. Galbūt esate knygų mylėtojas ir turite jų daug sukaupęs, tokiu atveju pravartu numatyti vietą, kur jos bus laikomos ir galbūt numatyti atskirą jaukų kampelį skaitymui su apgalvotu apšvietimu. Taip pat atkreipkite dėmesį, ar turite hobių, kurie reikalauja inventoriaus. Dažnu atveju žmonės nenumato vietos, kur bus laikomas jų slidinėjimo inventorius ar motociklininko apranga“, – pataria interjero dizainerė ir priduria, kad dažnai žmonės tik apsigyvenę savo naujuose namuose pamato tam tikrus jų įrengimo trūkumus, todėl labai svarbu apie viską galvoti planuojant naujus namus.

Praktiškas ir harmoningas interjeras (Gerdos Baltrūnaitės nuotr., "Interio Shot")

Suplanavus namus pagal žmonių poreikius metas kitam etapui. Šis etapas, pasak I. Rožėnienės, žmonėms maloniausias ir čia jau galima leisti savo vaizduotei atsiskleisti.

„Renkamas būsimas būsto koloritas, baldai ir interjere naudojamos medžiagos, grindys, vonios plytelės, šviestuvai, kilimai, paveikslai ir visos kitos detalės. Šioje dalyje, sakyčiau, yra viena taisyklė – nepamesti savo tikrų norų ir kas jums išties gražu bei kelia džiaugsmą. Nesekite aklai interjerų tendencijų, klausykite savo širdies. Vienintelis raktas norint sukurti patogią buitį ir harmoningus namus, yra teisingai funkciškai suplanuoti erdves ir nebijoti kurti unikalios savo namų istorijos“, – pabrėžia pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)