Nuosavo namo įrengimas gali tapti tikrų iššūkiu. Pasak interjero dizainerės D. Sakevičės, suplanuoti interjerą net keliems aukštams, nėra lengva, ypač, kai norima, kad visų namo erdvių interjeras, spalvos ir stilius sietųsi viena su kita.

Šį kartą, pasak dizainerės, nuosavame name pasirinkta žemės spalvų gama, kuri sukuria harmoningą bei vientisą interjerą. Taip pat dominuoja balta, pilkšva, chaki, riešuto spalvos ir juodi elementai.

„Pirmame aukšte yra: holas, erdvi svetainė, stilingas apvalus juodas valgomasis stalas su išskirtinio dizaino kėdėmis, kuris tarsi atskiria virtuvės zoną bei nedidelis svečių san. mazgas, įkomponuotas po laiptais. Chaki spalva kartojasi keliose vietose tam, kad būtų išlaikytas vientisumas interjere. Koridoriuje vyrauja ta pati spalvinė gama, t. y. talpi sieninė spinta su veidrodinėmis ir chaki spalvos baldinės plokštės durimis, juodos rankenėlės, pakabinama uždara TV spintelė pritvirtinta prie sienos, kuri suteikia lengvumo taip pat yra chaki spalvos“, – akcentuoja interjero dizainerė.

Interjero dizainerė pasidalijo savo kurto interjero nuotraukomis: kaip atrodo įrengtas 115 kv.m namas (Beno Šileikos nuotr.)

Virtuvėje, pasak D. Sakevičės, įrengtos viršutinės spintelės ir kelios atviros šoninės lentynėlės. Taip pat padarytos atviros lentynos, kuriose galima susidėti įvairius interjero elementus, pavyzdžiui, knygas, vazas, žvakides, namų kvapus ir pan., kurie ne tik pagyvins namus, bet ir suteiks jiems autentiškumo.

„Vienas ypač išsiskiriantis ir besikartojantis elementas visame interjere – skydas iš vertikalių dailylenčių (frezuoto matinio dažyto MDF), kurios vizualiai aukština patalpas. Beveik visi šviestuvai pasirinkti juodos spalvos, kurie interjere tampa akcentu, puikiai papildančiu visumą. Dar vienu išskirtiniu akcentu interjere tampa kiek neįprastos – pusapvalio formos veidrodis, suteikiantis subtilaus žavesio su erdvės atspindžiais“, – pasakoja interjero dizainerė.

Interjero dizainerė pasidalijo savo kurto interjero nuotraukomis: kaip atrodo įrengtas 115 kv.m namas (Beno Šileikos nuotr.)

Vitrininių langų uždengimui, anot D. Sakevičės, naudojamos naktinės ir dieninės užuolaidos, pasirinktas drobinis rusvas audinys, kuris naudojamas visame interjere: „Jis neapsunkina erdvės ir puikiai įsilieja į visumą. Virtuvėje ir vonios kambaryje pakabintos plačios medinės žaliuzės, ieškant stilingo ir praktiško sprendimo.“

Interjero dizainerė pasidalijo savo kurto interjero nuotraukomis: kaip atrodo įrengtas 115 kv.m namas (Beno Šileikos nuotr.)

Ypatingą vietą interjere užima laiptai. Interjero dizainerė pasakoja, kad ąžuolo pakopos derintos prie visame name sudėtų kokybiškų riešuto spalvos parketlenčių. Laiptus lydi juodi metaliniai laiptų turėklai, kurie tapo tiek funkcijos, tiek estetikos požiūriu labai svarbus konstrukcinis ir dizaino elementas.

„Antrame aukšte yra trys miegamieji kambariai, du iš jų kol kas palikti laisvi, vieta interpretacijai. Vienas miegamasis kambarys įrengtas su ta pačia visame interjere vyraujančia spalvine gama. Dėmesį patraukia išskirtinė sieninės spintos plokštė su medžio tekstūra. Taip pat matomas, kaip ir pirmame aukšte, besikartojantis elementas – skydas iš vertikalių dailylenčių. Dominuoja juodos detalės: rankenėlės, staliukai, šviestuvai ir chaki spalvos akcentai – miegamojo lova ir patalynė“, – pasakoja dizainerė.

Interjero dizainerė pasidalijo savo kurto interjero nuotraukomis: kaip atrodo įrengtas 115 kv.m namas (Beno Šileikos nuotr.)

Ji tęsia, kad antrame aukšte yra erdvus vonios kambarys, kurio plotas 10 kv.m. Jame tilpo ne tik dušo kabina, bet ir pastatoma akmens masės vonia, dvi plautuvės su spintele.

„Sieninės plytelės pasirinktos šviesios išraiškingos spalvos su marmuro raštu, kurios dar labiau didina erdvę. Žavesio suteikia du ovalo formos berėmiai veidrodžiai, juodos spalvos maišytuvai, dušo kabina bei kitos akcentinės detalės. Pagaliau, dar daugiau jaukumo kambariui suteikia Howea palmė ir plačios medinės šviesdengės, kurios jaukiai praleidžia dienos šviesą“, – pasakoja interjero dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)