Neįprastas interjeras butui

Gyvenimas Vilniuje, Perkūnkiemio rajone, gali priminti viešnagę Niujorke. Ypač, jeigu jūsų butas yra 10 aukšte. Tokiu atveju net ir labai mažą būstą galima įrengti kūrybiškai ir patraukliai.

„Delfi Būstas“ kalbinta interjero dizainerė Jovita Bingelytė dalijasi 50 kv. m., dviejų kambarių, buto nuotraukomis, kurio įrengimui idėja gimė pažvelgus pro langą: iš 10 aukšte esančio buto atsivėrė nuostabus vaizdas, kuris, pasak dizainerės, priminė niekada nemiegantį Niujorką.

„Butas yra dešimtame pastato aukšte, o pro langus atsiveria vaizdas į gražią miesto panoramą ir kitus daugiaaukščius namus, esančius šalia, todėl, kai pirmą kartą pamačiau šį vaizdą, pirma mintis buvo – Niujorkas. Mintis apie Niujorką nepaleido, todėl pradėjau iškart rutulioti idėjas, kaip perteikti šiuolaikiško Niujorko buto nuotaiką“, – pasakoja J. Bingelytė.

Industrinis interjeras

Dizainerė tęsia, kad Niujorko butas jai asocijuojasi su industriniu loftu, kuriame paliktos autentiškos plytos, aukštos lubos, o baldai – modernūs, kuriantys bohemišką atmosferą. Pasak J. Bingelytės, jos įrengtame bute nebuvo nei aukštų lubų, nei plytų sienos, todėl norint sukurti lofto atmosferą, teko gerokai padirbėti.

„Įėjus į butą, pirmiausia į akis krenta ryški mėlyna siena svetainėje bei juoda virtuvė. Niujorkas ryškus miestas, ten žmonės drąsūs, atviri ir nebijantys iššaukiančiai atrodyti, todėl bute reikėjo daug spalvų ir skirtingų detalių. Butas nėra labai didelis, todėl ryškesnės sienos yra tik kelios, jos nesumažina erdvės, o kaip tik labai puikiai sukuria estetišką kontrastą su baltomis sienomis ir baldais. Daug kas paprieštarautų juodos virtuvės sprendimui, sakydami, jog tai mažina erdvę, tačiau tamsių spalvų tikrai nereikia bijoti. Šiuo atveju juoda virtuvė labai gražiai įsilieja į bendrą interjerą ir tarp ryškių spalvų bei detalių ji tarsi pranyksta“, – apie priimtus interjero sprendimus pasakoja dizainerė ir priduria, kad virtuvę „palengvina“ viršutinės baltos spalvos pakabinamos spintelės.

Industrinis interjeras

Pasak J. Bingelytės, lengvumo taip pat suteikia baltos spalvos minimalistinės TV pakabinamos spintelės bei plastiškos skandinaviško dizaino valgomojo kėdės. Dizainerė taip pat turi patarimą, kaip įrengti mažą virtuvę, kad ji atrodytų didesnė.

„Norint, kad maža erdvė atrodytų didesnė, svarbu rinktis kuo lengvesnius baldus (pakabinamos spintelės, baldai ant kojyčių, jei tai sofa, tai geriau rinktis ne kampinį variantą.) Geriau daugiau smulkių daiktų ir detalių, negu mažai, bet didelių ir masyvių baldų“, – pataria J. Bingelytė.

Kūrė industrinio stiliaus nuotaiką

Įrengdama miegamąjį, interjero dizainerė laikėsi savo sumanymo mažame bute sukurti industrinio interjero dizaino stiliaus atmosferą. Pasak J. Bingelytės, būtent miegamajame buvo nuspręsta panaudoti plytų dekoro fototapetą.

„Tikros plytos, aišku, atrodo realiau ir įspūdingiau, tačiau tapetus paprasčiau pakeisti, jei laikui bėgant jie atsibostų ir būtų poreikis atsinaujinti interjerą. Žinoma, tapetai yra daug mažesnė investicija už tikras plytas“, – sako dizainerė.

Industrinis interjeras

Ji tęsia, kad miegamąjį pagyvina ryškūs spalvoti paveikslai, šiek tiek industriniai dekoratyviniai medžio ir metalo staliukai, išskirtinis lubinis šviestuvas bei didelis augalas, kuris kambariui suteikia dar ir jaukumo.

„Svetainėje panaudotos tokios detalės kaip iš skirtingų odų gabalėlių susiūtas kilimas, metalinis žalvario spalvos staliukas bei didelis, metalinis, su virvėmis puoštas sietynas, kuris itin pabrėžia industrinę nuotaiką“, – pasakoja dizainerė.

Industrinis interjeras

Butas atspindi jo savininką

Kiekvienas butas ir kiekvienas interjeras turi savo gyventoją. Pasak interjero dizainerės J. Bingelytės, industrinio stiliaus būstas dažniausiai kuriamas šiuolaikiškam jaunam žmogui, kuris mėgsta keliauti ir yra pasaulietiškas, nebijo išsiskirti, gyvena aktyvų gyvenimą ir po darbo nori grįžti į jaukius namus, kurie atspindi būsto šeimininką.

„Butas turi turėti savo charakterį ir išskirtinumą, kad įėjus į butą iškart patirtum stiprias emocijas ir asociacijas. Ir tikrai ne visiems jis turi patikti. Taip pat ir su žmonėmis: nėra idealaus žmogaus, kuris patiktų absoliučiai visiems, žmones dažniausiai pritraukia charakteris, išskirtiniai bruožai“, – mano pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)