Nori ir jaukumo, ir praktiškumo

Nors atrodo, kad interjero dizainerio darbas yra rožėmis klotas, negalima pamiršti, kokią didelę atsakomybę neša šie specialistai. Išsiaiškinę poreikius ir, svarbiausia, biudžetą, kuria žmonėms namus, o kai kurie užsakovų įgeidžiai gali versti dizainerį susigriebti už galvos. Interjero dizainerė Dovilė Sakevičė „Delfi Būstas“ pasakoja, kad paprastai klientų pageidaujamas biudžetas būsto įrengimui yra nuo ribotas.

„Biudžetas tikrai būna „neguminis“, iš tikrųjų priklauso nuo objekto, ar tai dviejų ar trijų kambarių butas, namas ar kotedžas. Sunku įvardinti sumą, bet jei žmogus įsirenginėja sau, nuo dalinės apdailos iki pilno įrengimo kainos prasideda nuo 500 eurų/kv.m“, – skaičiuoja D. Sakevičė.

Pašnekovė tęsia, kad nors žmonių biudžetas interjerui dažniausiai yra ribotas, kūrybai ribų nėra, todėl kartais tenka atsisakyti tam tikrų idėjų.

„Šiandien meistrų, baldų kainos tikrai yra labai išaugusios, todėl dažnai žmones nustebina sąmata, kurią jie pamato“, – sako interjero dizainerė.

Dovilės sukurtas interjeras, įkvėptas gamtos

Paklausta, kokie yra dažniausi naujakurių pageidavimai, įrengiant jiems būstą, D. Sakevičė pirmiausia įvardija funkcionalumą ir praktiškumą. Taip pat klientai būsimuose namuose pageidauja jaukumo.

„Pilnas namų interjero įgyvendinimas reikalauja nemažai brangaus laiko, kantrybės ir pastangų, todėl žmonės nori, kad pats procesas būtų kuo sklandesnis, greitesnis ir kad būtų išvengta klaidų. Taip pat, jei būstą įsirengia pora (vyras su žmona), dažnai jų vizijos ir nuomonės tam tikrais klausimais išsiskiria, todėl jie tikisi, kad interjero dizaineris bus tas pagalbininkas, kuris nukreips tinkama linkme ir neleis įsiplieksti bereikalingiems barniams, bus rastas kompromisas“, – apie interjero planavimą pasakoja dizainerė.

Dar vienas prašymas, kurį interjero specialistei tenka išgirsti – noras už numatytą biudžetą visiškai įsirengti būstą, t.y., nepalikti kabančių lempučių, nepridėtų grindjuosčių, nesumontuotų durų ir pan.

Dovilės sukurtas interjeras, įkvėptas gamtos

D. Sakevičė pasakoja, interjeras visuomet kuriamas individualiai. Todėl interjero dizaineriai pirmiausia turi išklausyti klientų norus ir vizijas, kaip turėtų atrodyti jų namai. Tačiau, anot pašnekovės, per visą jos darbo praktiką, jai dar nėra tekę sutikti žmonių, kurie nenustebintų išskirtiniu prašymu ar kaprizu.

„Bet kokiu atveju, visi esame žmonės ir mums visiems svarbu, kad mūsų namai būtų pilni jausmo, harmonijos ir į juos būtų gera grįžti visada“, – priduria dizainerė.

Ne viskas, kas madinga, tinka jūsų būstui

D. Sakevičė pasakoja, kad jai yra tekę dirbti ir turint neribotą biudžetą. Anot jos, klientams svarbiausia buvo turėti namus, kuriuose jie jaustųsi geriausiai.

„Tai daug keliaujantys, dirbantys žmonės, bet namai jiems vienareikšmiškai geriausia vieta pasaulyje. Mano noras buvo pajusti kiekvieną detalę ir pritaikyti būtent jų būsimiems namams, todėl, nors jie ir galėjo leisti prabangą, bet baldus, medžiagas rinkau atsižvelgdama, kad jos tikrai tiktų ir derėtų tarpusavyje ir nesvarbu, kad, tarkim, veidrodis kainuoja tik 90 eurų, o klientų biudžetas leidžia brangesnį, bet svarbiausia, kad būtent jis tinka“, – pasakoja dizainerė.

Dovilės sukurtas interjeras

Ji tęsia, kad planuodami, kaip turėtų atrodyti jų namai, naujakuriai retai vadovaujasi naujausiomis interjero tendencijomis. Anot dizainerės, dažniausiai žmonės semiasi idėjų internete, tačiau į jas žiūri gan kritiškai ir renkasi pagal tai, kas tinka jų namų erdvei.

„Žmonės žiūri interjerus Pinterest.com, prirenka daugybę pavydžių, bet trūksta išgryninimo, supratimo ir matymo, ar tikrai tiks jų kuriamai erdvei. Mato gražius vaizdus, tada visko nori, bet aš sakau, kad visko į vieną interjerą nesudėsime, reikia labai išrinkti tinkamas idėjas, kurios tiks būtent tai erdvei. Taip pat žmonės linkę turėti praktiškus namus, kad ne jie tarnautų namams, o namai jiems, todėl supranta, kad tam tikri madingi dalykai gali būti nepraktiški, bet, aišku, svarbu būna vizualiai patrauklus interjeras“, – naujakurių norus vardija D. Sakevičė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)