Interjero dizaineriams taip pat reikia ieškoti įkvėpimo. Kartais juo tampa būsto, kuriam reikia sukurti interjerą, šeimininkai, o kartais – aplinka. Interjero dizainerė Dovilė pasakoja, kad kurdama namus vilniečių šeimai, pirmiausia pastebėjo už lango atsiveriančią nuostabią gamtos panoramą. Būtent ji ir tapo dizainerės įkvėpimu.

Dovilę įkvėpusi gamta

Dovilė gavo progą sukurti jaukius namus šviesiame 2 kambarių bute vienoje vaizdingiausių ir žaliausių Vilniaus vietų – Valakampiuose.

„Beveik 52 kv.m. butas turi net 30 kv.m. lauko terasą, į kurią patekimas nebuvo pilnai suformuotas, todėl teko pasitelkti vaizduotę“, – pasakoja Dovilė.

Anot jos, pažvelgus pro šio buto langus, viskas tapo aišku: namai, esantys gamtos apsuptyje, patys turi tapti jos dalimi.

Dovilę įkvėpusi gamta

Dizainerė tęsia, kad vienas didžiausių iššūkių kuriant interjerą šiam būstui buvo betoninė rampa į terasą, kurios griauti ar kitaip judinti buvo neįmanoma.

„Norėjau laiptų konstrukcijos, kuri neapsunkintų erdvės ir taptų išskirtiniu dizaino elementu. Tokiu būdu metalo konstrukcija buvo išnaudota maksimaliai – šoninės lentynos skirtos susidėti knygoms, interjero aksesuarams, o metalinių strypelių konstrukcija atlieka atskyrimo funkciją ir kartu (dėl metalo konstrukcijos) tarsi pakabina laiptus ore“, – apie sprendimą pasakoja Dovilė.

Dovilės sukurtas interjeras, įkvėptas gamtos

Nors butas, pasak Dovilės, įrengtas moderniai, jis turi nemažai klasikinio stiliaus elementų. Vienas pagrindinių – grindys. Šiame interjere pasirinktos riešuto spalvos prancūziškos eglutės rašto parketlentės suteikia jaukumo pojūtį bei harmoningą vaizdą, artimą gamtai.

„Dar vienas sprendimas, kuris suteikia šiam interjerui elegancijos – poliuretano lipdiniai (puošybinės juostelės) ant sienų, kurie atsikartoja svetainėje, miegamajame ir koridoriuje. Visų pirma, jie vizualiai padidina patalpos aukštį, suteikia gylio, apimties, o antra – puošia sienas ir suteikia unikalumo“, – pasakoja dizainerė.

Dovilės sukurtas interjeras, įkvėptas gamtos

Pasak Dovilės, užburiantis vaizdas pro langus, ošiančios pušys įkvėpė ir užuolaidų visame bute pasirinkimą: „Svetainėje buvo pasirinktas tarpinio audinio (nei dieninio, nei naktinio) sprendimas, dėl kurio dienos metu galima mėgautis nuostabiais gamtos vaizdais, o vakare, norint jaukumo ir privatumo, pridengti langus.“

Dizainerė pasakoja, kad visame interjere karaliauja balta ir pilka spalvos, o interjerą paryškina smaragdinės spalvos sofa svetainėje ir toks pats veliūro naktinių užuolaidų audinys miegamajame. Natūralios medinės grindys ir naudojama medžio imitacijos baldinė plokštė sušvelnina interjerą ir suteikia šilumos, jaukumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)