Portalas apartmenttherapy.com aptaria geriausius ir visai netikėtus spalvų derinius.

Koralinė ir žalsvai mėlyna

Priešingose spalvų rato pusėse esančių rožinės ir žydros spalvų derinys yra dinamiškas. Kiek šviesesni abiejų spalvų atspalviai suteikia spalvų schemai išbaigtumo, taigi jūsų kambarys atrodys kaip suaugusių žmonių gyvenama patalpa su trupučiu žaismingumo. Pasirinkite neutralią bazinę spalvą, pvz., šviesiai pilką ar kiaušinio lukšto baltą, o akcentus – koralinės ir žalsvai mėlynos spalvos.

Netikėti, bet įdomūs spalvų deriniai

Tamsiai mėlyna ir patamsinta oranžinė

Šis derinys bus ypač žavus rudeniniam namų atnaujinimui ar puošimui. Kiek patamsinta oranžinė – ryški, šilta spalva, atsverianti tamsiai mėlynos šaltumą. Šių spalvų duetas – karališkas. Abi spalvos gražiai atrodys ant tamsių medinių grindų, taigi jei jūsų namuose – tamsaus medžio (raudonmedžio vyšnios) grindys, patartina prisiminti minėtą mėlynos ir oranžinės derinį. Kita vertus, atsiminkite, kad tamsios spalvos mažina erdvę. Geriausia pasitelkti minėtas dvi spalvas didelėse patalpose su aukštais langais, pro kuriuos patenka daug dienos šviesos.

Netikėti, bet įdomūs spalvų deriniai

Mėtų žalumo ir auksinė

Nedidelėmis dozėmis auksinė spalva praktiškai kiekvienai patalpai suteiks elegantiškumo, nesenstančios klasikos. Auksinė daugeliui patinka, ko nepasakysi apie mėtų žalumo spalvą. Žalios ir auksinės derinys klasikinis, o mėtų žalumo atspalvis vėsesnis, ryškesnis. Galite nudažyti šia spalva vieną ar dvi sienas, įsigyti didesnį tokios spalvos baldą ir papuošti kambarį auksinės spalvos akcentais – paveikslų, veidrodžių rėmeliais, padėkliukais, gėlių vazonais.

Netikėti, bet įdomūs spalvų deriniai

Balta ir fuksijų spalva

Balta, minimalistinė erdvė – sena gera klasika, tinkanti biure, darbo kambaryje, skatinanti susikaupti. Vis tik baltutėlis kambarys be spalvų atrodo pernelyg steriliai. Patarimas – prisiminkite fuksijų spalvą. Raudona mums asocijuojasi su aistra, valia, galia, o fuksijų spalva – vienas iš raudonos atspalvių. Ryški spalva suteiks energijos, skatins produktyvumą, įneš į baltą kambarį džiaugsmo.

Netikėti, bet įdomūs spalvų deriniai

Pilka, turkio ir žaliosios citrinos spalvos

Pilka – saugi spalva, ji kuo puikiausiai gali būti bazinė spalva daugumoje kambarių. Tačiau kambarys, kuriame vyrauja pilka, atrodys nuobodžiai ir niūriai. Prie tamsiai pilkos, pilkos su melsvu atspalviu gražiai dera tamsesnis turkio ir žaliosios citrinos atspalvis. Turkio ir pilka – natūraliai viena kitą papildo, bet esant tik šioms spalvoms, kambarys atrodys tamsokas. Žaliosios citrinos atspalvis gana retai naudojamas, bet jis įneša į erdvę šilumos. Tik nepadauginkite, antraip užgoš visas likusias spalvas kambaryje.

Netikėti, bet įdomūs spalvų deriniai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)