Teigiamą šių elementų poveikį kaipmat pajusite, jei įsirengsite namus, pasikliaudami gamtos įkvėptomis tendencijomis. Pasistenkite, kad bent svetainėje būtų juntamas gamtos dvelksmas: juk šiame kambaryje praleidžiate daugiausia laiko, todėl jis turi būti toks, kuriame norėtųsi ilsėtis, rašo apartmenttherapy.com.

Grupėmis kampuose ir ant lentynų sustatyti kambariniai augalai sukuria džiunglėms būdingą laisvės ir gyvybingumo pojūtį, o natūralios medžiagos, tokios kaip rotangas ir džiutas, suteikia aplinkai lengvumo, todėl jomis verta keisti aksomo ir damasto detales. Skirtingų atspalvių medieną verta derinti su sodrių, primityvių, žemiškų spalvų komponentais. Jei jums patinka kristalai, drąsiai pildykite jų kolekciją, nes jie dabar vėl ant bangos.

Iš rotango ir vytelių pinti baldai

Besidomint vyraujančiomis interjero gairėmis, vis dažniau tenka pastebėti bambukinių, taip pat iš rotango arba vytelių pintų baldų. Joks naujausioms interjero madoms skirtas „Instagram“ puslapis neapsieina be pinto šviestuvo ar supamojo krėslo. Praeito amžiaus viduryje populiaraus stiliaus baldus galima drąsiai derinti su pintomis spintelėmis ir tarsi iš vidaus kiemo atgabentais rotango krėslais bei sofomis. Įkvėpimo šiuo atveju galima semtis iš 8-ojo praeito amžiaus dešimtmečio. Svarbu atminti, kad pinti daiktai suteikia erdvei tekstūrą, tačiau vizualiai jos neapsunkina. Būtent tokia ir yra išliekamosios jų vertės paslaptis.

2020 metų interjero tendencijos

Žemės atspalviai

Vėl švenčiamas rudos renesansas, tad galima nedvejojant rinktis tiek šokolado, tiek karamelės toną. Net sienoms puikiai tiks garstyčių, tamsiai žalia ir raudono molio spalvos. Bet kuri iš jų suteiks kambario erdvei rafinuotumo, prabangos įspūdį. Visgi nepamirškite, kad išdažyti sienas tamsiomis spalvomis derėtų tik tuo atveju, jei į kambarį patenka daug natūralios šviesos – ji kompensuos sienų intensyvumą. Žinoma, niekas neuždraus kurti mįslingos olos atmosferos, jei būtent ji jums prie širdies.

2020 metų interjero tendencijos

Skirtingų rūšių medžio deriniai

Kas gi pasakė, kad viename kambaryje šiukštu negali būti šviesaus ir tamsaus atspalvio medžio baldų? Šis priesakas yra pasenęs, kadangi „derinti“ nuo šiol nereiškia „rinktis vienodus“. Net atvirkščiai – kontrastuojantys mediniai paviršiai yra tiesiog sveikintinas sprendimas. Medinės grindys, kavos staliukas ir spintelė laisvai gali būti skirtingų tonų. Anksčiau gal tai ir buvo tabu, tačiau dabar – jokiu būdu.

Akmenys ir kristalai

Akmenų ir kristalų kolekcionavimas – nuo seno žinomas hobis. Norint pasakyti apie jį ką nors naujo, galima patarti įkomponuoti turimą kolekciją kitų gamtos įkvėptų interjero elementų kontekste – tada kambarys ims dar labiau panėšėti į ramų gamtos prieglobstį. Net jei ir netikite akmenų skleidžiama magija, negalite nepripažinti, kad į kai kuriuos išties malonu žiūrėti. Net ir nedidelės detalės, kaip antai kvarco atramos knygoms arba padėklai, gali efektyviai pagyvinti svetainę.

2020 metų interjero tendencijos

Gamtos motyvai

Gamtos motyvai gali būti kuo įvairiausi, pradedant lapais ir baigiant paukščiais, o jų margumynas tinka ir tapetams, ir dekoratyviniams aksesuarams. Ir vėl sugrįžo stambiais palmių lapais išpieštų sienų apmušalų tendencija, o stalines lempas su šakų pavidalo stovais veikiausiai teks matyti ne vienuose namuose. Tas pats pasakytina ir apie sieninius šviestuvus, kurių gaubtai – tarsi apipinti vijoklių. Tie, kurie tokių daiktų jau turi, gali pagrįstai manyti, jog jiems nuskilo, na, o kitiems telieka pasitelkti išmonę ir sugalvoti, kas galėtų tapti gamtos įkvėptu akcentu.

2020 metų interjero tendencijos

Augalai

Turėti namuose gyvų gėlių – iš kartos į kartą perduotas įprotis. Vis dėlto pastaraisiais metais kambariniai augalai tapo itin reikšmingu, kartais net dominuojančiu akcentu. Ši tendencija dar tikrai nesitraukia. Labai gali būti, kad egzotiški kambariniai augalai dar nė nepasiekė populiarumo apogėjaus. Dabar linkstama manyti, kad kuo daugiau natūralios žalumos puošia būsto erdvę, tuo ji darosi jaukesnė ir mielesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)